Mit Lederne

Ledelse i Dag - November 2006

Oprør mod meningsforladt karriere

01. november 2006

I en tid hvor den internationale arbejdsdeling er under rekonstruktion, og hvor erhvervslivet omstilles fra produktion til service- og oplevelsesøkonomi, kommer den kompetente og engagerede medarbejder i endnu mere fokus. Vi nærmer os hastigt det tidspunkt, hvor den til tider meget floskelprægede retorik om at sætte fokus på ”medarbejderne som hele mennesker” kommer til at stå sin alvorligste prøve.

Et interessant spørgsmål i den forbindelse er, hvorvidt gængs karriere tænkning fra det 20. århundrede fortsat er gangbar til løsningen af de kommende personalemæssige udfordringer.

To amerikanske forskere – Lisa A. Mainiero og Sherry E. Sullivan – har i foråret udgivet en bog med titlen The Opt-Out Revolt om dette tema, og deres svar er et klart nej. Efter deres opfattelse er der et påtrængende behov for, at virksomhederne revurderer de holdninger og værdier, som den nuværende indsats i relation til fastholdelsesproblematikken bygger på. 

På baggrund af fem års studier forudser de, at fremtidens arbejdstagere i langt højere grad end i dag vil zappe mellem forskellige jobmuligheder. Ikke fordi fremtidens arbejdstagere er mere rastløse, men fordi de vil være mere bevidste og konsekvente i deres søgen efter det rigtige fit mellem deres arbejdsliv, deres familieliv og deres helt personlige interesser.

Chefkonsulent i Ledernes Hovedorganisation Steen Ancher Jensen tager i denne artikel udgangspunkt i Mainieros og Sullivans bog.

Af chefkonsulent Steen Ancher Jensen, Ledernes Hovedorganisation
E-mail: lid@lederne.dk

Vil du have mere indhold som dette?

Ledelse i Dags nyhedsbrev

Modtag artikler, videoer og nyheder fra Ledelse i Dag direkte i din indbakke 10 gange om året.