Mit Lederne

Ledelse i Dag - maj 2005

Fasemodeller misleder forandringsprojekter

01. maj 2005

Civilingeniør Hans Mikkelsen diskuterer anvendelsen af fasemodeller i forbindelse med forandringsprocesser. Læs en fuldt udfoldet version af artiklen på www.ledelseidag.dk

Artiklen om fasemodeller er et nyt tilbud til læserne. Adjunkt Hans Mikkelsen præsenterer i kort form sin analyse af fasemodellers anvendelse i forandringsprocesser her i magasinet, og på adressen www.ledelseidag.dk bringer vi hans analyse i sin fulde længde.

Hans Mikkelsen problematiserer tendensen til at anvende fasemodeller i ethvert forandringsforløb. Især når det handler om forandringsprocesser for menneskelig adfærd, er det en diskussion værd, om fasemodeller kan anvendes. Eller om man er bedst tjent med at vende forløbet om og sætte forandringsprocessen som det styrende element.

Mikkelsen præsenterer med sin nytænkning af fasemodellerne de væsentligste forudsætninger og opgaver i et forandringsforløb, og det fører ham frem til at fremlægge en ny værktøjskasse for planlægning af en forandringsproces, hvor løbende revidering af forløbsplanen er et centralt element.

Af Hans Mikkelsen

Vil du have mere indhold som dette?

Ledelse i Dags nyhedsbrev

Modtag artikler, videoer og nyheder fra Ledelse i Dag direkte i din indbakke 10 gange om året.