Tilbage til oversigten

Projektledelse - Online

Ledernes projektlederuddannelse bygger på akademifaget Projektledelse. Du vil på dette online forløb få effektive redskaber til at planlægge og lede projekter, som du straks kan sætte i spil i din virksomhed.

Projektledelse er en fast del af hverdagen i mange virksomheder, og de fleste ledere og medarbejdere bliver engageret i projekter. På dette akademifag lærer du, hvordan du succesfuldt planlægger og gennemføre et projekt. 

Skab en effektiv og målrettet projektorganisation

Lær at planlægge et  projektet og opstille realistiske mål
Lær at skabe overblik over interessenter
Få redskaber til at estimere tid, ressourcer og vurdere risiko
Bliv bedre til at rapportere, følge op og sikre høj kvalitet
Få 10 ECTS-point fra AU i Ledelse
Da forløbet er online,  kan du følge kurset fra din computer, uanset hvor du befinder dig


Vi tilbyder også dette forløb som jobrettet uddannelse til dig, der er ledig. Tag Projektlederuddannelsen som del af en akademiuddannelse i ledelse.

 

Målgruppe
Projektlederuddannelsen er for dig, der allerede arbejder som projektleder eller skal til det. Faget er også for dig, der er medlem af en styregruppe eller projektdeltager.

Brug for hjælp?

32 83 36 10
Tilmeld dig nu

Akademifagets forløb

Det online forløb er opbygget som en vekselvirkning af en række korte input fra din underviser samt mulighed for online dialog med både underviseren og medkursister. 

Gennem kortere teoretiske oplæg sætter vi fokus på, hvordan du bruger projektstyringsredskaber og modeller i praksis. Vi arbejder desuden med en gennemgående case og sætter dine og de andre deltageres erfaringer i spil. Forløbet er tilrettelagt som blended learning, og i løbet forløbet, mødes du med din underviser og de øvrige deltagere til online webinarer. 

Forud for et webinar skal du have gennemgået den tilhørende video, så webinaret kan bruges til diskussioner og gruppearbejder. Du har desuden mulighed for sparring med din underviser undervejs i forløbet i forhold til din egen projektopgave, erhvervscase og den afsluttende mundtlige eksamen.

Undervisningsmateriale 
Du vil inden kursets opstart få tilsendt grundbøger og undervisningsmaterialer. Du får også adgang til en lang række praktiske redskaber og skabeloner, som du kan bruge i dit projektarbejde, på jobbet og i dit eksamensprojekt. 

Eksamen 
Du afslutter forløbet med en online eksamen, som er en mundtlig prøve kombineret med en erhvervscase. Når du består eksamen, får du 10 ECTS point fra akademiuddannelsen i ledelse. 

 

Fagmodulet udbydes sammen med 6 ugers jobrettet uddannelse for ledige. 

Praktiske oplysninger

Hvad er adgangskravene?

Du skal have to års erhvervserfaring eller mere for at blive optaget. Du skal også have gennemført en af disse uddannelser:
  • Relevant erhvervsuddannelse (EUD)
  • Grunduddannelse for voksne (GVU)
  • Gymnasial uddannelse (HF, STX, HTX, HHX)
  • Anden relevant uddannelse på mindst samme eller højere niveau end ovenstående

Opfylder du ikke adgangskravene?

Du kan også blive optaget, hvis du har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der svarer til adgangskravene eller vurderes til at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene. Det afgør vi ved en individuel kompetence vurdering.

Hvor meget tid skal jeg forvente at bruge?

Du kan forvente at bruge ca. 18. timer ugentligt, selvom der ikke er undervisning hver dag. Du bør afsætte tid til at læse og arbejde med opgaver, samt eksamensforberedelse mellem undervisningsdagene.

Mulighed for PRINCE2® Foundation certificering

Du har mulighed for at tilkøbe en PRINCE2 Foundation certificering til projektlederuddannelsen. PRINCE2 Foundation er en procesbaseret og kvalitetssikret tilgang til projektstyring. Med metoden kan du minimere risikoen for at lave fejl og øge sandsynligheden for succes, når du leder projekter.

Hvis du udvider projektlederuddannelsen med en PRINCE2 certificering, har du både et godt fundament for at lede projekter og en udbredt og anerkendt projektstyringsmetode, som du kan bruge til at samarbejde med kunder og leverandører, der også anvender metoden. Det stiller dig stærkere som projektleder, og det sikrer en fælles model for projektarbejdet.

Certificeringen afsluttes med en eksamen i form af en multiple choice test. Når du består, får du et certificeringsbevis.

Pris for tilkøb af PRINCE2 Foundation certificering:
7.500 kr. (ekskl. moms)

PRINCE2® er et registreret varemærke tilhørende AXELOS Limited, som anvendes med tilladelse fra AXELOS Limited. Alle rettigheder forbeholdes.

Læs mere om PRINCE2

Læs mere om PRINCE2 E-learning

Undervisere

Merethe Klint

Merethe Klint

Merethe er projektleder og PRINCE2® træner. Hun har 14 års undervisningserfaring og har de seneste syv år arbejdet med organisationsudvikling, ledelse og medarbejderudvikling som ansat hos A. P. Møller-Mærsk og som selvstændig konsulent. Merethe er uddannet cand. mag.
Paul Nolan

Paul Nolan

Paul har flere års erfaring som leder, både nationalt og internationalt, samt med lederudvikling. Han træner ledere på både det taktiske, operationelle og strategiske niveau. Paul er cand.mag fra Aarhus Universitet og har en MSDS fra CBS SIMI.
Kirsten Nielsen

Kirsten Nielsen

Kirsten er selvstændig konsulent og PRINCE2® certificeret projektleder. Hun har næsten 30 års erfaring som projektleder i private og offentlige virksomheder, ligesom hun har været rådgiver og konsulent i nogle af de førende konsulenthuse herhjemme.
Leif Knudsen

Leif Knudsen

Leif har 25 års erfaring som projektleder og som træner fra bl.a. Implement og Teknologisk Institut. Han har været ansvarlig for projektlederuddannelser i organisationer som DSB og Københavns Universitet. Leif er uddannet cand.merc. i organisation og markedsføring.
Andreas Slavensky

Andreas Slavensky

Andreas er ejer af, og underviser ved ASL Consulting, samt direktør og ejer af Madsen Vinduer og Døre ApS. Andreas har tidligere arbejdet som projektleder, produktionsingeniør og direktør i Danmark og England med specielt fokus på procesoptimering, forretningsudvikling og ledelse. Andreas er uddannet Civilingeniør inden for Global Forretningsudvikling og International Teknologi ledelse fra Aalborg Universitet, og har siden certificeret sig som Business og Life coach, Scrum Master & Product Owner, Prince2, DiSC & Garuda personprofiler, samt taget en MBA fra Henley Business School.
Nikolaj Fisker

Nikolaj Fisker

Nikolaj har over 10 års erfaring med procesforbedring, IT-implementering, forandringsledelse, projekt- og programledelse. Han har arbejdet som konsulent i Accenture og projektleder i Novo Nordisk og LEO Pharma, og har siden 2010 arbejdet som selvstændig konsulent. I dag er han programleder hos LEO Pharma med ansvar for alle IT projekter i Manufacturing og Supply Chain.
Rune Josefsen

Rune Josefsen

Rune er partner i konsulenthuset Kvalitor. Han har arbejdet med optimering af processer i samarbejde med blandt andre Danske Bank, TDC, Egmont og A.P. Møller-Mærsk. Rune er uddannet cand.scient.soc. og har tidligere været chefkonsulent i Accenture og afdelingsleder i IBM.
Jane

Jane Roneklint

Jane har 20 års erfaring som leder og med projektledelse. Hun har en Master i organisationspsykologi fra RUC. Hun er selvstændig konsulent og arbejder med organisationsudvikling, forandringsledelse og lederudvikling.

Økonomisk tilskud

SVU (statens voksenuddannelsesstøtte)

Akademifaget er SVU-berettiget. SVU er en støtte som din virksomhed kan søge til at dække dele af din løn, mens du er under uddannelse.

Læs mere om SVU

Omstillingsfonden

Vidste du, at du kan få op til 10.000 kr. i tilskud til din akademiuddannelse?

Læs mere om dine muligheder

Du kan få mere information om ordningen og dine muligheder ved at til ringe eller skrive til Ledernes KompetenceCenter på 32 83 36 10 eller kurser@lederne.dk

Samarbejdspartnere

Lederne Kompetencecenter har samarbejdspartnere over hele landet

Som statslige uddannelsesinstitutioner har Erhvervsakademi IBA, Erhvervsakademi Aarhus, CPH Business Academy og DANIA Erhverv udbudsretten til at levere uddannelser på akademiniveau, og denne ydelse leveres i samarbejde med Lederne Kompetencecenter.

Mit Lederskab - til dig som studerende

Mit Lederskab er personlig lederudvikling tilrettelagt til lige netop dig. Er du studerende på en uddannelse eller et enkeltfag på en akademi-, diplom- eller masterniveau i Lederne Kompetencecenter har du mulighed for at tilkøbe Mit Lederskab basispakke til kun 1.495 kr. ekskl. moms/år. Forløbet inkluderer bl.a.:

  • En personlig udviklingsplan
  • 30% i rabat på et af Lederne Kompetencecentrets egne kurser (uden ECTS-point)
  • 1:1 personlig ledersparring 
  • Konferencedeltagelse og faglige inspirationsmøder

Du får desuden adgang til en digital platform, der samler podcasts, artikler og video om alt det nyeste inden for ledelse. 

Brug Mit Lederskab om et supplement til din uddannelse. Læs mere og tilmeld dig Mit Lederskab basis til 1.495 kr. her (Notér at du er studerende, så du får studierabat). Eller skriv til os på mitlederskab@lederne.dk for at høre nærmere.

Tilmelding

6-8 uger kl. 09:00-16:00
Pris 14.900 kr.

Det siger vores kursister

Malene

Malene Gregaard Wilsly, Stifter og Facilitator, Powerjobsøgerne

"Uddannelsen har givet mig en meget struktureret måde at arbejde med projekter på - én hvor jeg når i mål. Jeg bruger værktøjerne stort set hver dag"