Tilbage til oversigten

Mindfulness for ledere

At forstå og mestre sin opmærksomhed er i dag en af de vigtigste parametre for at skabe succes. Og det kan læres. Med mindfulness får du et mentalt træningsværktøj, der både styrker det psykologiske immunforsvar og evnen til fokus og kontrol. 

Nu som aldrig før har vi brug for ledere der agerer rent, stærkt og autentisk. Ledere der kan identificere og formidle den mening, der får medarbejdere til at yde en ekstra indsats og som kan motivere, inspirere og sætte retning. Samtidig er mange ledere under stærkt pres. Dagligdagen foregår i et højt tempo, hvor vi konstant er på vej mod nye opgaver, møder og deadlines. Vores tanker arbejder på højtryk og er ofte helt andre steder end i nuet. Og på længere sigt kan det resultere i stress og udbrændthed. 

Kurset starter med et intensivt retreat, hvor du bor på det smukke hotel Comwell Kellers Park, og fortsætter med et 7-ugers onlineprogram, som understøtter din træningspraksis. Du bliver undervist af en af de dygtigste eksperter på området, Charlotte Mandrup, som bl.a. er forfatter til flere bestsellers om mindfulness og kendt for at have introduceret mindfulness i erhvervslivet. 

Brug for hjælp?

32 83 36 10
Tilmeld dig nu

Du lærer nogle af de mest effektive teknikker fra mindfulnessuniverset, så du kan skabe mentalt overskud og overblik, håndtere dine egne og andres følelser hensigtsmæssigt samt skifte mellem høj intensitet og afslapning. Og du opnår en håndgribelig ændring, som markant vil forbedre dit arbejdsliv og din evne til at lede dig selv og andre mennesker. 

Få Charlottes fire bedste tips til mere overskud i hverdagen 

 

Med mindfulness lærer du at holde fokus i en travl hverdag

Skab bedre resultater gennem nærværende ledelse
Minimer stress ved bedre håndtering af dit fokus og dine følelser
Blive en dygtigere forandringsleder med større overblik
Lær at præstere mere med mindre indsats

Målgruppe


Dette kursus er for dig, der ud fra en veldokumenteret metode ønsker at skærpe din koncentrationsevne, øge din effektivitet og styrke din robusthed.

Sæt dig godt til rette og lad dig guide af underviser Charlotte Mandrup når hun demonstrerer, hvordan du kan øve dig i at meditere. 

Kursets indhold og udbytte

Med dette forløb kommer du bogstavelig talt i et mentalt træningscenter. Du bliver introduceret til de mentale strategier, som er grundlæggende for mindfulness-traditionen og du lærer hvordan mindfulness bliver omsat til handling i dit arbejdsliv og dit lederskab. Du får indsigt i hvordan mindfulness hjælper dig til at skærpe dine mål, dine prioriteter og din planlægning og hvordan du opnår større arbejdsglæde og effektivitet. 

Forløbet fokuserer på fem aspekter af din personlige udvikling:

Mental skarphed: Du bliver bedre til at prioritere, din koncentration skærpes og din effektivitet styrkes. Du lærer, hvordan du håndterer ydre påvirkninger, og hvordan du undgår at lade dine følelser styre dine reaktioner.

Selvindsigt: Gennem mindfulness lærer du både dine styrker og svagheder at kende. Du finder din individuelle kilde til energi og engagement og styrker evnen til selvledelse og motivation.

Nærvær: Du er mere til stede i forhold til den konkrete opgave og de mennesker, der er involveret. Du ser muligheder og styrker i situationer og mennesker. Du opnår en forstærket evne til at udvikle og udfolde den enkeltes potentiale.

Selvdisciplin: Du får styrke til at gå nye veje og prioritere skarpere. Du bliver i stand til at se dine mål klarere og kan skrælle det uvæsentlige væk. Du reducerer overspringshandlingerne.

Intuition: Du opnår en skærpet evne til at prioritere den del af lederskabet, der skaber størst værdi for forretningen. Du bliver bedre til at bruge din egen intuition, træffe beslutninger og handle med den nødvendige kraft.

Program

Forløbet starter med en 3-dags workshop - eller retreat som vi kalder det -  på Comwell Kellers Park ved Vejle Fjord. Vi mødes onsdag kl. 11 og tager derfra igen fredag kl. 13. I løbet af tre intensive dage, hvor du er ”væk fra det hele” får du her lagt grundstenen til din nye mindfulness praksis. 

Programmet omfatter:
Introduktion til mindfulness som personligt og ledelsesmæssigt værktøj
Filosofien bag mindfulness og hvordan den passer med den moderne ledelsesfilosofi
Introduktion til de 7 mindfulness principper og deres anvendelse i lederskabet
Træning i meditation
Træning i mindful afslapningsteknik

Derefter bliver du igennem de næste 7 uger understøttet i din træning, og du får hjælp til at implementere det lærte i din dagligdag, som leder, via online opfølgning. Den består bl.a. af en serie korte videoer, tekster der forklarer mindfulness-principperne samt en reflektionsmanual. Alt er overskueligt forankret i et online-univers med tilhørende app, hvor du kan holde styr på din fremdrift og dine resultater med træningen. Undervejs i forløbet for du mulighed for at deltage i et to timers online møde med underviseren over Zoom, hvor du får sparring på din praksis og mulighed for at udveksle erfaringer.

Praktiske oplysninger

Programmet starter onsdag kl. 11.00 og slutter fredag kl. 13.00.

Inkluderet i prisen er:

  • Undervisning
  • Kursusmaterialer og 7-ugers online program
  • Enkeltværelse med bad på Comwell Kellers Park
  • Fuld forplejning incl. morgenbuffet, frokost, kaffebuffet og middag
  • Adgang til spa & wellness alle kursusdage


Undervisningssted

Du skal bo 3 dage/2 nætter på Comwell Kellers Park i Vejle. Hotellet ligger i smukke omgivelser ned til vandet og har en stor og moderne spa afdeling, som du kan benytte frit. Vi har valgt Comwell Kellers Park som ramme for dette kursus, fordi stedet giver en mulighed for ro og fordybelse, der vil understøtte målet om personlig udvikling gennem mindfulness.

Underviser

Charlotte

Charlotte Mandrup

Charlotte Mandrup er forfatter, executive coach, psykoterapeut og ledelsesrådgiver og er kendt for at have bragt mindfulness ind i det danske erhvervsliv. Hun har selv gennem mere end 25 år praktiseret mindfulness og har en unik evne til at oversætte den traditionelle disciplin til en praktisk og resultatorienteret virkelighed. Charlotte har udgivet en række bøger om mindfulness, hvoraf flere er blevet bestsellers, hun har været fast ledelsesskribent på Berlingske Business og hun er en efterspurgt foredragsholder og aktiv debattør. Charlotte underviser i kurserne Mindfulness for ledere og Mindful Leadership Circle.

Betaling

Alle priser er inkl. materialer og forplejning – men ekskl. moms og transport, medmindre andet er anført.

Fakturering sker typisk 5 uger før opstart. Ønsker du at blive faktureret med det samme, bedes du give besked om dette i bemærkningsfeltet ved tilmelding. Ønsker du at betale med kreditkort, bedes du give besked om dette i bemærkningsfeltet ved tilmelding, eller skrive til os på kurser@lederne.dk efter tilmelding.

Lederne KompetenceCenter forbeholder sig ret til prisændringer og tager forbehold for evt. trykfejl.

Betalingsbetingelser er 14 dage netto fra fakturadato. Ved manglende betaling pålægges renter pr. påbegyndt måned. Vær opmærksom på, at manglende rettidig betaling kan resultere i udelukkelse fra det købte forløb og eksamen.

Afmelding (eller anmodning om at blive flyttet til et andet hold) kan ske vederlagsfrit indtil fem uger før forløbets start. Det sker ved at sende en mail til kurser@lederne.dk. Den fulde pris betales, hvis afmelding (eller anmodning om at blive flyttet til et andet hold) sker senere end fem uger før forløbets start.

Lederne KompetenceCenter CVR nr.: 25 13 25 72

Bevis på dine nye kompetencer

Du vil modtage et digitalt kursusbevis efter din deltagelse på kurset. Dit kursusbevis kan tilgås via vores online platform DiplomaSafe, hvorfra du kan tilføje det på din LinkedIn-profil, downloade det til din e-boks, printe det eller dele det med dit netværk på flere sociale medier.

Mit Lederskab

Når du vælger kompetenceudvikling hos Lederne Kompetencecenter, giver vi dig lige lidt ekstra.

Du bliver en del af Mit Lederskab, som giver dig adgang til at benytte:

  • Vores populære og eksklusive virtuelle Lederinspirationsmøder
  • Individuel uddannelsessparring, der tager udgangspunkt i dine ønsker og udfordringer
  • Inspirationsuniverset, hvor du får adgang til podcasts, video materiale, artikler m.fl. der tager udgangspunkt i ledelse

Hvis du ikke ønsker at være en del af Mit Lederskab, kan du altid give os besked, så sørger vi for at afmelde dig. 

Vi glæder os til at bidrage til din lederudvikling! 

Tilmelding

3 dage samt 7-ugers online forløb
Pris 20.400 kr. (ex. moms)
Medlemspris 18.300 kr. (ex. moms)

Det siger vores kursister:                                                                                                                                        

Jeg har været på flere lederkurser, men kurset i mindfulness var mere forandrende for mig, end noget andet jeg har oplevet. Charlotte er en super inspirerende underviser. Hun gav mig meget med hjem at tænke og reflektere over. På den måde bliver kurset ved med at inspirere og præge mig i hverdagen.

Thomas Hundsbæk, Kommunikationschef, Fagligt Fælles Forbund

Se andre relevante kurser inden for mindfulness:

Lederudvikling i vandrestøvler

Lederudvikling i vandrestøvler

Sæt din travle hverdag som leder på pause og bliv klogere på dig selv og dit lederskab. Gennem fire transformerende dage med vandringer i naturskønne omgivelser i Sydsverige får du ro, rum og konkrete værktøjer til at reflektere over dit personlige og ledelsesmæssige ståsted.
Ledelse af psykologiske tryghed

Psykologisk tryghed

På kurset Psykologisk tryghed får du metoder og konkrete redskaber til at skabe en høj grad af tryghed i dit team, din afdeling eller din organisation, så du styrker både performance og arbejdsmiljø