Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Tilbage til oversigten

Ledernes Projektlederuddannelse

4.7 (257 bedømmelser)

Ledernes projektlederuddannelse bygger på akademifaget Projektstyring i praksis. Du lærer at styrke din rolle som projektleder med effektive redskaber til at planlægge og lede projekter, som du straks kan sætte i spil i virksomhedens projekter.

Projektledelse er blevet en fast del af hverdagen i mange virksomheder, og de fleste medarbejdere bliver engageret i projekter. På dette akademifag lærer du, hvordan du afsætter de rette ressourcer, holder budgettet, følger planen og når mål til tiden med projektet. 

Skab en effektiv og målrettet projektorganisation

Få redskaber til at estimere tid, ressourcer og vurdere risiko 
Lær at planlægge projektet og opstille realistiske mål
Bliv bedre til at rapportere, følge op og sikre høj kvalitet
Få 10 ECTS-point fra AU i ledelse


Målgruppe

Projektlederuddannelsen er for dig, der allerede arbejder som projektleder eller skal til det. Faget er også for dig, der er medlem af en styregruppe eller projektdeltager.

Vi tilbyder også dette forløb som jobrettet uddannelse til dig, der er ledig.
Tag Projektlederuddannelsen som del af en akademiuddannelse i ledelse.

Brug for hjælp?

3283 3610
Mulighed for tilkøb af PRINCE2
Tilmeld dig nu

 

 "Rigtig godt med visualisering af det faglige stof og rigtig gode praktiske værktøjer"

Birgitte Sølvkjær, skov og landskabsingeniør, Fredensborg Kommune

Akademifagets forløb

Gennem kortere teoretiske oplæg sætter vi fokus på, hvordan du bruger projektstyringsredskaber og modeller i praksis. Vi arbejder desuden med en gennemgående case og sætter dine og de andre deltageres erfaringer i spil. I løbet af tre moduler gennemgår vi følgende temaer:

Akademifag

 

Modul 1 - Opstart af projekter

På dette modul arbejder vi med projektets idé- og etableringsfase. Vi ser på de forskellige projektformer og -typer og målformulering. Du får værktøjer, som du kan sætte projekter i gang på et sikkert grundlag.

 

Modul 2 - Planlægning af projekter på flere niveauer

På dette model får du redskaber til at planlægge dit projekt, så du kan styre det sikkert i mål. Du får indblik i aktivitetsplanlægning og estimering af tid. Vi arbejder også med risikohåndtering og organisering af projektet.

 

Modul 3 - Styring af projekter og projektlederens rolle

På dette modul arbejder du aktivt med din rolle som projektleder. Vi ser også på håndtering af konflikter i projektet og du lærer, hvordan du håndterer din effektivitet. Projektstyring er også i fokus på dette modul. Vi sætter spot på fremdrift styring, styring af tid, økonomi og ressourcer. Du får værktøjer til at styre dit projekt i mål, når der sker uforudsete ting undervejs.

 

Undervisningsmateriale 
På uddannelsens første dag får du udleveret grundbøger og undervisningsmaterialer. Du får også adgang til en lang række praktiske redskaber og skabeloner, som du kan bruge i dit projektarbejde på jobbet og i dit eksamensprojekt. 

Eksamen
Du afslutter forløbet med en mundtlig prøve, der tager udgangspunkt i et kort individuelt projekt eller et kort gruppeprojekt. Når du består eksamen, får du 10 ECTS point fra akademiuddannelsen i Ledelse.

Mulighed for PRINCE2® Foundation certificering

Du har mulighed for at tilkøbe en PRINCE2 Foundation certificering til projektlederuddannelsen. PRINCE2 Foundation er en procesbaseret og kvalitetssikret tilgang til projektstyring. Med metoden kan du minimere risikoen for at lave fejl og øge sandsynligheden for succes, når du leder projekter.

Hvis du udvider projektlederuddannelsen med en PRINCE2 certificering, har du både et godt fundament for at lede projekter og en udbredt og anerkendt projektstyringsmetode, som du kan bruge til at samarbejde med kunder og leverandører, der også anvender metoden. Det stiller dig stærkere som projektleder, og det sikrer en fælles model for projektarbejdet.

Certificeringen afsluttes med en eksamen i form af en multiple choice test. Når du består, får du et certificeringsbevis.

Pris for tilkøb af PRINCE2 Foundation certificering:
8.000 kr. (ekskl. moms)

Læs mere om PRINCE2

Læs mere om PRINCE2 E-learning

Undervisere

Andreas Slavensky

Andreas er direktør og konsulent i AN Group A/S og har tidligere arbejdet som projektleder, forsker og ingeniør i Danmark og England med procesoptimering og ledelse. Andreas er uddannet civilingeniør og er Certificeret Scrum Master og Product Owner.

Anne Dam Jensen

Anne er selvstændig konsulent og akkrediteret PRINCE2 og PRINCE2 Agile træner. Hun har eksamineret mere end 2.500 projektledere i PRINCE2, og har selv arbejdet som projekt- og forandringsleder. Anne er uddannet cand. scient. og har en ph.d. i kemi / bioteknologi.

Kirsten Nielsen

Kirsten er selvstændig konsulent og PRINCE2® certificeret projektleder. Hun har næsten 30 års erfaring som projektleder i private og offentlige virksomheder, ligesom hun har været rådgiver og konsulent i nogle af de førende konsulenthuse herhjemme.

Leif Knudsen

Leif har 25 års erfaring som projektleder og som træner fra bl.a. Implement og Teknologisk Institut. Han har været ansvarlig for projektlederuddannelser i organisationer som DSB og Københavns Universitet. Leif er uddannet cand.merc. i organisation og markedsføring.

Merethe Klint

Merethe er projektleder og PRINCE2® træner. Hun har 14 års undervisningserfaring og har de seneste syv år arbejdet med organisationsudvikling, ledelse og medarbejderudvikling som ansat hos A. P. Møller-Mærsk og som selvstændig konsulent. Merethe er uddannet cand. mag.

Økonomisk tilskud - SVU

Akademifaget er SVU-berettiget (statens voksenuddannelsesstøtte). SVU er en støtte som din virksomhed kan søge til at dække dele af din løn, mens du er under uddannelse.

Læs mere om SVU

Praktiske oplysninger

Hvad er adgangskravene?

Du skal have to års erhvervserfaring eller mere for at blive optaget. Du skal også have gennemført en af disse uddannelser:
  • Relevant erhvervsuddannelse (EUD)
  • Grunduddannelse for voksne (GVU)
  • Gymnasial uddannelse (HF, STX, HTX, HHX)
  • Anden relevant uddannelse på mindst samme eller højere niveau end ovenstående

Opfylder du ikke adgangskravene?

Du kan også blive optaget, hvis du har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der svarer til adgangskravene eller vurderes til at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene. Det afgør vi ved en individuel kompetence vurdering.

Hvor meget tid skal jeg forvente at bruge?

Du bør afsætte tid til at læse og arbejde med opgaver og eksamensforberedelse mellem modulerne.

Vi samarbejder med KEA, IBA og VIA

Som statslige uddannelsesinstitutioner har KEA, IBA og VIA udbudsretten til at levere uddannelser på akademiniveau og denne ydelse leveres i dette tilfælde i samarbejde med Lederne KompetenceCenter.

 Københavns Erhvervsakademi  IBA Erhvervsakademi Kolding VIA University College

Tilmelding

6 uger
Pris 15.950 kr. (ex. moms)

Relaterede kurser i projektledelse (10)

Virksomhedsinternt forløb