Tilbage til oversigten

Organisation og arbejdspsykologi - Online

Hvordan etablerer man en proaktiv organisationskultur, hvor der er overblik og afstemte forventninger – og hvor alle trives? Få det nødvendige overblik over, hvad, hvordan og hvor du med fordel kan sætte ind med organisationsudviklende aktiviteter.

På dette akademifag lærer du, hvordan du indretter en organisation og tilrettelægger arbejdsopgaver på en måde, der sikrer effektivitet og glade medarbejdere. Du får blandt andet redskaber til at skabe klare rammer og en tydelig fordeling af ansvar og opgaver.

 

Opnå trivsel og effektivitet i medarbejderstaben

Bliv klædt på til at skabe balance mellem krav og ressourcer
Lær, hvordan du designer innovative systemer for indsats og belønning
Få indblik i, hvordan effektive organisationer og afdelinger er struktureret
Få 10 ECTS-point fra AU i ledelse

 

Vi tilbyder også dette forløb som jobrettet uddannelse til dig, der er ledig. Tag Organisation og arbejdspsykologi som en del af en akademiuddannelse i ledelse.

Brug for hjælp?

32 83 36 10
Tilmeld dig nu

 

Målgruppe
Organisation og arbejdspsykologi er for ledere og medarbejdere, der ønsker at skabe optimale rammer for effektivitet og trivsel i medarbejderstaben.

Akademifagets forløb

Undervisningen veksler mellem faglige oplæg fra underviseren, øvelser og refleksion. Du præsenteres for teoretiske modeller, der kan omsættes til praktiske redskaber, du kan bruge i din dagligdag.

Organisation

På det organisatoriske område lærer du, hvordan du udvikler medarbejdere, ledere og en moderne og velledet organisation. Du får værktøjer, der kan hjælpe dig med at lave organisatoriske justeringer og virksomhedskulturanalyser. Du lærer desuden, hvordan du arbejder med at forandre en organisation og styre den igennem vækst og krisefaser.

 

Arbejdspsykologi

På det arbejdspsykologiske område ser vi på trivsel blandt medarbejdere og ledere. Du lærer at reducere stress og skabe rammer, der ikke kun bidrager til et udviklende og resultatskabende miljø, men også nedsætter niveauet af konflikter, sygefravær og medarbejderomsætning. Derudover lærer du, hvordan du arbejder med medarbejderes og lederes mentale indstilling til deres job i organisationen.

 

Eksamen

Du afslutter faget med en mundtlig eksamen, der tager udgangspunkt i et kort individuelt projekt. Når du består eksamen, får du et eksamensbevis i Organisation og arbejdspsykologi samt 10 ECTS fra akademiuddannelsen i Ledelse.


Fagmodulet udbydes sammen med 6 ugers jobrettet uddannelse for ledige. 

Praktiske oplysninger

Hvad er adgangskravene?

For at blive optaget skal du have to års erhvervserfaring eller mere. Du skal også have gennemført en af nedenstående uddannelser:
  • Relevant erhvervsuddannelse (EUD)
  • Grunduddannelse for voksne (GVU)
  • Gymnasial uddannelse (HF, STX, HTX, HHX)
  • Anden relevant uddannelse på mindst samme eller højere niveau end ovenstående

Opfylder du ikke adgangskravene?

Du kan også blive optaget, hvis du har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der svarer til adgangskravene eller vurderes til at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene. Det afgør vi ved en individuel kompetence vurdering.

Hvor meget tid skal jeg forvente at bruge?

Du kan forvente at bruge ca. 18. timer ugentligt, selvom der ikke er undervisning hver dag. Du bør afsætte tid til at læse og arbejde med opgaver, samt eksamensforberedelse mellem undervisningsdagene.

Underviser

Paul Nolan

Paul Nolan

Paul har flere års erfaring som leder, både nationalt og internationalt, samt med lederudvikling. Han træner ledere på både det taktiske, operationelle og strategiske niveau. Paul er cand.mag fra Aarhus Universitet og har en MSDS fra CBS SIMI.
Birthe

Birthe Hyldborg Jensen

Birthe Hyldborg Jensen er en garvet underviser, med mere end 10 års kompetencegivende undervisning i ledelse og organisationsudvikling. Hun har erfaring som leder og konsulent. Hun er uddannet Cand. Phil. i kommunikation og har en master i organisationspsykologi (MPO). Hun er specialiseret i systemiske organisationsdynamikker.

Økonomisk tilskud

SVU (statens voksenuddannelsesstøtte)

Akademifaget er SVU-berettiget. SVU er en støtte som din virksomhed kan søge til at dække dele af din løn, mens du er under uddannelse.

Læs mere om SVU

Omstillingsfonden

Vidste du, at du kan få op til 10.000 kr. i tilskud til din akademiuddannelse?

Læs mere om dine muligheder

Du kan få mere information om ordningen og dine muligheder ved at til ringe eller skrive til Ledernes KompetenceCenter på 32 83 36 10 eller kurser@lederne.dk

Samarbejdspartnere

Lederne Kompetencecenter har samarbejdspartnere over hele landet

Som statslige uddannelsesinstitutioner har Erhvervsakademi IBA, Erhvervsakademi Aarhus, CPH Business Academy og DANIA Erhverv udbudsretten til at levere uddannelser på akademiniveau, og denne ydelse leveres i samarbejde med Lederne Kompetencecenter.

Mit Lederskab - til dig som studerende

Mit Lederskab er personlig lederudvikling tilrettelagt til lige netop dig. Er du studerende på en uddannelse eller et enkeltfag på en akademi-, diplom- eller masterniveau i Lederne Kompetencecenter har du mulighed for at tilkøbe Mit Lederskab basispakke til kun 1.495 kr. ekskl. moms/år. Forløbet inkluderer bl.a.:

  • En personlig udviklingsplan
  • 30% i rabat på et af Lederne Kompetencecentrets egne kurser (uden ECTS-point)
  • 1:1 personlig ledersparring 
  • Konferencedeltagelse og faglige inspirationsmøder

Du får desuden adgang til en digital platform, der samler podcasts, artikler og video om alt det nyeste inden for ledelse. 

Brug Mit Lederskab om et supplement til din uddannelse. Læs mere og tilmeld dig Mit Lederskab basis til 1.495 kr. her (Notér at du er studerende, så du får studierabat). Eller skriv til os på mitlederskab@lederne.dk for at høre nærmere.

Tilmelding

6-8 uger kl. 09:00-16:00
Pris 14.900 kr.

Se alle online akademifag (13)