Tilbage til oversigten

Lederudvikling i vandrestøvler

5.0 (6 bedømmelser)

Et anderledes lederudviklingsforløb, hvor du gennem samtaler og vandringer i naturskønne omgivelser på Kreta får ny inspiration til dit lederskab. 

Sæt din fortravlede hverdag som leder på pause og blive klogere på dig selv og dit lederskab. Gennem fem transformerende dage med vandringer i storslået natur får du ro, rum og værktøjer til at reflektere over dit personlige ledelsesmæssige ståsted.

Du vil få en større selvforståelse, ny energi og opleve en øget beslutningskraft, som resultat af dybe samtaler med andre ledere og faciliterede øvelser.

Kurset afholdes i enestående omgivelser på det smukke Enagron Mountain Retreat, som ligger i bjergene på Kretas højderyg. 

Brug for hjælp?

3283 3610
Tilmeld dig nu

Dit udbytte af kurset er:

Personlig klarhed over dit lederskab og dine værdier
Øget robusthed i mødet med modstand og svære beslutninger
Inspiration til en mere coachende og involverende ledelsesform
Nye redskaber til at kommunikere tydeligt og troværdigt
Større personlig afklaring, ro og fokus
Erfaringsudveksling med andre ledere om ledelsesmæssige dilemmaer
Nye relationer og udvidelse af dit netværk

 

Kurset afholdes i samarbejde med Jakob Aagaard, som med sin virksomhed ”Walk to Explore” har udviklet mere end 800 ledere gennem faciliterede vandreture.

Se videoen fra vores morgenmøde om lederudvikling i vandrestøvler.

se Billeder fra Enagron Mountain Retreat

Jeg kom hjem fra et Walk to Explore forløb i Portugal for få uger siden, men refleksionerne lever stadig. Det er fascinerende, hvad samtaler om ledelsesmæssige dilemmaer, med mennesker jeg aldrig tidligere har mødt, kan sætte i gang af eftertanke. Det er svært at beskrive, men tydeligt at mærke, at andres fortællinger gør mig klogere, i forhold til det jeg selv finder vigtigt at prioritere – som menneske og som leder.
Charlotte Siggaard, Director, Novo Nordisk

Målgruppe

Kurset henvender sig til ledere, der er motiverede for at bringe ny energi og fokus ind i deres hverdag, og som ønsker at reflektere over deres lederskab og personlige værdier.

Undervisningsform og indhold

Kurset er ikke kompetenceudvikling i traditionel forstand. Det er et oplevelsesbaseret forløb, der sigter mod at skabe større klarhed over dit lederskab og ny inspiration til din ledelsesform.

Gennem faciliterede aktiviteter og parvise samtaler mellem deltagerne, bliver der skabt personlige indsigter og læring. Undervejs deler vi vores værdier og erfaringer som menneske og leder, med de udfordringer og dilemmaer det indebærer. Alt sammen kombineret med vandring i naturskønne omgivelser, i uformelle rammer.

På turen arbejder vi primært med protreptik, som et klassisk græsk dialogkoncept (eller coachingmetode som man kunne kalde det) og bl.a. beskrevet af professor i ledelsesfilosofi Ole Fogh Kirkeby. Du lærer metoden og kan efterfølgende anvende den i din hverdag.

Kurset tager endvidere udgangspunkt i vores eksistentielle ståsted i livet. En af de mest betydningsfulde personer, der har forholdt sig til livet som menneske, er Søren Kierkegaard. Vi vil derfor undervejs også dykke ned i Kierkegaards forfatterskab, og med udgangspunkt i nogle af hans mere eller mindre berømte citater, konfrontere os selv og hinanden på nogle af livets større spørgsmål. Vi gør det på en nærværende måde, i øjenhøjde, og med den tid det måtte tage at fordøje Kierkegaards tanker. Formålet er, at vi hver især kommer til at fremstå endnu mere afklaret omkring de valg, som vi hver dag står overfor.

Vi vandrer fem-seks timer hver dag incl. pauser og alle med en fornuftig grundform og gode vandrestøvler kan deltage. Terrænet er varieret og vandringen foregår primært på afmærkede vandreruter. De fleste dage har vi en lokal guide med på vandreturene. Hvis vejret tillader det, vil vi bl.a. besøge en af de få tilbageværende fåre- og gedehyrer på Kreta og vandre op til det lokale kloster.

Vi er en tæt, lille gruppe på max 12 deltagere og to facilitatorer.

Hvorfor vandre?

Pilgrimme har gennem flere hundrede år brugt vandringen, som en mental renselsesproces og store tænkere som Kierkegaard, Kant og Nietzsche vandrede for at opnå inspiration og fordybelse.

Vi vandrer fordi samtalen bliver lettere og fordi forskningen viser, at vi tænker bedre og mere kreativt, når kroppen samtidig aktiveres. En undersøgelse fra Stanford University viser bl.a. at man tænker op til 60% flere kreative tanker når man går, frem for når man sidder stille.

Ophold i naturen er ligeledes kendt for at reducere stress og give fokus. Flere deltagere på kurset har været på to eller tre forløb og de fortæller, at turen bringer dem tilbage til deres ledelsesmæssige og personlige ståsted i en ellers hektisk verden.

At gå giver ikke kun mentale, men også fysiske sundhedsfordele. Senest har professor Bente Klarlund belyst emnet i ”Gå-bogen”, hvor hun med udgangspunkt i den nyeste forskning påpeger hvordan gåture forebygger en række sygdomme og giver et større overskud i det daglige.


Undervisningssted

Kursets base er Enagron Mountain Retreat på Kreta. Enagron ligger ca. 2 km fra landsbyen Axos i bjergene på Kretas højderyg. Retrætet består af en række individuelle bygninger bygget i pagt med naturen og vandreruterne ligger lige uden for døren. Vi er omgivet af smukke bjerge, olivenlunde og vinmarker og området er bevaret som nationalpark samt fredet af UNESCO.

Hovedbygningen består af restaurant med økologisk køkken samt terrasse og balkon med udsigt over bjergene. Derudover er der en helt fantastisk swimmingpool, amfiteater, meditationsrum samt et wellness-område med sauna, jacuzzi, massagerum og en udendørs yogasal. Du bor på enkeltværelse og forplejningen består af morgenmad, frokost, som de fleste dage vil være i form af madpakke, samt aftensmad.

Vejret i forårs- og efterårsmånederne er som regel perfekt til vandreture. Det kan dog blive varmt om dagen på vandreturene, så husk kasket og solcreme – og det kan blive koldt, især om aftenen, så husk også varmt tøj.

Vandretur på Kreta for ledere

Enagron Mountain Resort Kreta

Enagron Mountain Retreat, Kreta

Bevis på dine nye kompetencer

Du vil modtage et digitalt kursusbevis efter din deltagelse på kurset. Dit kursusbevis kan tilgås via vores online platform DiplomaSafe, hvorfra du kan tilføje det på din LinkedIn-profil, downloade det til din e-boks, printe det eller dele det med dit netværk på flere sociale medier.

Pris og praktiske oplysninger

Vi flyver sammen fra Kastrup tirsdag den 28/4 2020 kl. 15.55 og lander i Chania på Kreta kl. 20.25. Derefter bliver vi kørt til retrætet i privat transfer (køreturen er ca. 1 time og 50 min.). Vi flyver tilbage fra Chania lørdag den 2/5 kl. 20.20 og lander i Kastrup kl. 22.45.

Vi tager dog forbehold for ændringer i ovenstående tidspunkter.

Tid til ro er teknisk arrangør og medlem af Rejsegarantifonden.

Så snart du har tilmeldt dig via link nederst på denne side, er du sikret en plads på kurset. Vi sender dig herefter link til tilmeldingssiden hos Tid til ro. Her foretager du din endelige tilmelding og du kan bl.a. tilvælge afbestillingsforsikring og rejseforsikring. Har du brug for tilslutningsfly fra provinsen, kan du kontakte Tid til ro direkte. Husk at læse Tid til ro’s tilmeldingsbetingelser grundigt igennem, da de afviger fra Ledernes KompetenceCenters vilkår og betingelser. 

Er du medlem af Lederne koster kurset 22.000 kr. For ikke-medlemmer er prisen 24.000 kr. Der er mulighed for en rabat på 1.700 kr., hvis I er to som deler et dobbeltværelse.

Prisen inkluderer:
• Direkte fly t/r med Norwegian inkl. indtjekket baggage
• Privat transfer fra lufthavnen til hotellet
• 4 nætter på enkeltværelse med bad samt fuld forplejning på Enagron Mountain Retreat, Kreta
• Guidede vandreture
• Undervisning og facilitering

 

Datoer for efteråret 2020

Flyafgang fra Kastrup tirsdag den 20. oktober 2020 kl. 15.55 og ankomst i Chania på Kreta kl. 20.25.

Hjemrejse fra Chania på Kreta lørdag den 24. oktober 2020 kl. 20.20 og ankomst i Kastrup kl. 22.45. 

Jakob Aagaard har en baggrund i politiet og en masteruddannelse i Business Coaching. Han har tidligere bl.a. været HR manager i IKEA Danmark, Sverige og Australien. Jakob er grundlægger af Walk to Explore, som coacher ledere og faciliterer lederudvikling gennem vandreture i ind- og udland. Mere end 800 ledere har været med på et af Jakobs Walk to Explore forløb. Desuden er Jakob involveret i en række projekter, bl.a. som podcast vært på Heartbeats.dk og initiativtager til en vandrerute med tilhørende app i Søren Kierkegaards fodspor i Gilleleje.

På kurset deltager også med-facilitator fra Ledernes KompetenceCenter.

Bestil uforpligtende opkald og hør mere

Ja tak, ring til mig

Kontakt Programchef Helle Damsgård på 32 83 32 69 eller hda@lederne.dk

Helle Damsgård

Tilmelding

5 dage
Pris: 22.000 kr. (medlem) 24.000 kr. (ikke-medlem)

se alle kurser i personlig udvikling (9)