Tilbage til oversigten

Kommunikation i praksis - Online

Vil du styrke din kommunikation og trænge bedre igennem med dit budskab? Få redskaber og metoder til at segmentere din målgruppe, planlægge din kommunikation, vælge medie og vinkle dit budskab.

At nå igennem med et budskab kræver målrettet kommunikation og personlig gennemslagskraft. På dette akademifag bliver du undervist i kommunikationspsykologi og præsentationsteknik, som lærer dig at trænge effektivt igennem til din målgruppe. 

Opnå effekt og resultater med bedre kommunikation 

Bliv mere præcis og nærværende i din kommunikation
Styrk din personlige gennemslagskraft med kommunikationspsykologi og personlig power
Lær at kommunikere effektivt i skrift og tale og på digitale kanaler
Få 10 ECTS-point fra AU i kommunikation og formidling

 

Vi tilbyder også dette forløb som jobrettet uddannelse til dig, der er ledig. Tag Kommunikation i praksis som del af en akademiuddannelse i ledelse.

Brug for hjælp?

32 83 36 10
Tilmeld dig nu

Målgruppe
Kurset er for dig, der ønsker at blive knivskarp til at kommunikere professionelt både skriftligt og mundtligt. Du ønsker at få din målgruppes fulde opmærksomhed, og du vil skabe resultater via effektiv kommunikation. Du kan være leder, teamleder, medarbejder.

Akademifagets forløb

Undervisning
Forløbet er over 6 – 8 uger med en eksamen til slut. 

I de første 4 uger vil deltagere og underviser typisk mødes online . Her vil der være oplæg fra underviseren, diskussion og opgaver. Inden da skal deltagerne have set de videoer og læst de tekster, der hører til den pågældende undervisningsgang.

Uge 5 er til opgaveskrivning og individuel vejledning og sparring.

Uge 6 er til eksamensforberedelse og eksamen.

Undervisningen er planlagt med:

 • Selvstudie af tekster og videoer.
 • Quiz om de emner, deltagerne har været igennem på den seneste undervisningsgang.
 • Korte oplæg (maks. 15 min.) fra underviser på baggrund af de videoer, deltagerne har set. Oplægget bliver optaget og er efterfølgende tilgængeligt for deltagerne.
 • Direkte online-diskussion mellem underviser og deltagere. Diskussionen bliver optaget og er efterfølgende tilgængeligt for deltagerne.
 • Arbejde med opgaver individuelt og i grupper både online og derhjemme.
 • Fremlæggelse af opgaver med feedback. Fremlæggelsen bliver optaget og er efterfølgende tilgængeligt for deltagerne.

Fleksibel undervisning
Deltagerne kan vælge at læse tekster og se videoerne til de enkelte undervisningsgange, når det passer dem – dog inden selve online-mødet. Der er ingen krav om at løse de opgaver, der bliver givet online. Men for at få det fulde udbytte af forløbet, er det en god idé at løse så mange opgaver som muligt. 

Oplæg, diskussioner samt fremlæggelser og tilbagemeldinger på opgaver bliver optaget, så deltagerne efterfølgende kan se det (igen). Det betyder, at hvis en deltager ikke kan være med online, så kan vedkommende efterfølgende få adgang til alt det, der er foregået.

Det handler Kommunikation i praksis om:

 • Målgrupper
 • Kommunikationsmodeller
 • Kommunikationspsykologi i alverdens former
 • Konfliktkommunikation.
 • Mundtlig kommunikation
 • Skriftlig kommunikation
 • Retorik – som også er mundtlig og skriftlig kommunikation

Eksamen
Mundtlig prøve med udgangspunkt i et individuelt kort projekt. Efter bestået eksamen får du 10 ECTS point på akademiniveau fra akademiuddannelsen i Kommunikation og formidling.


Fagmodulet udbydes sammen med 6 ugers jobrettet uddannelse for ledige.

Praktiske oplysninger

Hvad er adgangskravene?

For at blive optaget skal du have to års erhvervserfaring eller mere. Du skal også have gennemført en af nedenstående uddannelser:
 • Relevant erhvervsuddannelse (EUD)
 • Grunduddannelse for voksne (GVU)
 • Gymnasial uddannelse (HF, STX, HTX, HHX)
 • Anden relevant uddannelse på mindst samme eller højere niveau end ovenstående

Opfylder du ikke adgangskravene?

Du kan også blive optaget, hvis du har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der svarer til adgangskravene eller vurderes til at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene. Det afgør vi ved en individuel kompetence vurdering.

Hvor meget tid skal jeg forvente at bruge?

Du kan forvente at bruge ca. 18. timer ugentligt, selvom der ikke er undervisning hver dag. Du bør afsætte tid til at læse og arbejde med opgaver, samt eksamensforberedelse mellem undervisningsdagene.

Undervisere

Tina Reichstein

Tina Reichstein

Tina ejer firmaet Syntaksis, hvor hun underviser i dansk og kommunikation. Derudover har hun bl.a. været ekstern lektor på Københavns Universitet, undervist på Folkeuniversitetet og arbejdet som sproglig rådgiver, redaktør og journalist. Hun er cand.mag. i dansk og retorik.
Hanne Tornager

Hanne Tornager

Hanne Tornager har 20 års erfaring som selvstændig kommunikationsrådgiver. Hanne arbejder internationalt og i Danmark med kunder inden for både privat og offentlig. Hanne har undervist ledere i kommunikation, journalistik og strategiudvikling. Hun udvikler kommunikations- og mediestrategier, understøtter implementeringen og træner i forskellige kommunikationsværktøjer. Hanne har en uddannelsesmæssig baggrund som cand.scient.pol., en master i professionel kommunikation og en journalistisk tillægsuddannelse.

Økonomisk tilskud

SVU (statens voksenuddannelsesstøtte)

Akademifaget er SVU-berettiget. SVU er en støtte som din virksomhed kan søge til at dække dele af din løn, mens du er under uddannelse.

Læs mere om SVU

Omstillingsfonden

Vidste du, at du kan få op til 10.000 kr. i tilskud til din akademiuddannelse?

Læs mere om dine muligheder

Du kan få mere information om ordningen og dine muligheder ved at til ringe eller skrive til Ledernes KompetenceCenter på 32 83 36 10 eller kurser@lederne.dk

Samarbejdspartnere

Lederne Kompetencecenter har samarbejdspartnere over hele landet

Som statslige uddannelsesinstitutioner har Erhvervsakademi IBA, Erhvervsakademi Aarhus, CPH Business Academy og DANIA Erhverv udbudsretten til at levere uddannelser på akademiniveau, og denne ydelse leveres i samarbejde med Lederne Kompetencecenter.
 

Mit Lederskab

Mit Lederskab er personlig lederudvikling tilrettelagt til lige netop dig. Er du studerende på en uddannelse eller et enkeltfag på en akademi-, diplom- eller masterniveau i Lederne Kompetencecenter har du mulighed for at tilkøbe Mit Lederskab basispakke til kun 1.495 kr. ekskl. moms/år. Forløbet inkluderer bl.a.:

 • En personlig udviklingsplan
 • 30% i rabat på et af Lederne Kompetencecentrets egne kurser (uden ECTS-point)
 • 1:1 personlig ledersparring 
 • Konferencedeltagelse og faglige inspirationsmøder

Du får desuden adgang til en digital platform, der samler podcasts, artikler og video om alt det nyeste inden for ledelse. 

Brug Mit Lederskab om et supplement til din uddannelse. Læs mere og tilmeld dig Mit Lederskab basis til 1.495 kr. her (Notér at du er studerende, så du får studierabat). Eller skriv til os på mitlederskab@lederne.dk for at høre nærmere.

Tilmelding

6-8 uger kl. 09:00-16:00
Pris 14.900 kr.

Se alle online akademifag (13)