Tilbage til oversigten

God ledelse

Kom godt i gang som ny leder og få inspiration og konkrete redskaber, der hjælper dig til at træde i karakter i dit første lederjob. Med en Garuda personprofil, får du indsigt i dine personlige styrker som leder og du lærer, hvad lederrollen indeholder af udfordringer og ansvar.

Som leder skaber du resultater gennem andre, og du skal derfor både kunne udvise handlekraft samt motivere og give feedback til dine medarbejdere. På dette to-dags kursus får du overblik over hvad, der skal til for at lykkes i lederjobbet. Samtidig får du indsigt i din egen udviklingsproces som leder, og viden om hvad der venter forude efterhånden som du får mere erfaring. 

Få overblik over din udviklingsproces som leder

Find ud af, hvilken type leder du er med en Garuda personprofil
Lær, hvordan forskellige mennesker kommunikerer og motiveres forskelligt
Få indsigt i, hvordan "den gode leder" handler i en række typiske situationer

Skab overblik over dine værdier, styrker og udviklingspunkter

Brug for hjælp?

32 83 36 10
Tilmeld dig nu

Målgruppe

Kurset er for dig, der er ny som leder eller på vej til dit første lederjob. Du har derfor et ønske om, at øge din viden omkring ledelsesfaget, så du kommer godt i gang med lederjobbet eller får afklaret om ledelse er noget for dig. 
Introduktion til god ledelse

Kursets indhold

Kurset indeholder en kombination af oplæg fra underviseren, gruppearbejde og fælles diskussioner. Vi giver dig indblik i, hvad lederrollen indebærer og de typiske faldgruber for den nye leder. Der er tid til at diskutere god ledelse, og udveksle med de andre deltagere samt få sparring fra underviseren til de konkrete udfordringer, du står med lige nu. 

Garuda personprofil
Inden kurset udfylder du en Garuda personprofil, som giver dig indsigt i din ledertype, herunder dine stærke sider og potentielle udviklingspunkter. Udover, at testen giver dig et personlig indblik, lærer du også hvordan du anvender personprofil tests i din ledelse. På første kursusdag bliver du præsenteret for Garuda værktøjet, og lærer hvordan du udøver ledelse, der matcher dine medarbejders personlighed. Du bliver endvidere trænet i at gennemføre udviklingssamtaler i relation til forskellige personligheder. 

Hvad er ledelse?
Vi drøfter forskellige opfattelser af, hvad ledelse er. Desuden gennemgår vi eksempler fra både teori og praksis på, hvad god ledelse er, og hvad ledelsesjobbet indebærer. Vi kommer omkring de fem grundprincipper: Driftsledelse, strategisk ledelse, faglig ledelse, personaleledelse samt ledelse af dig selv.

Ledelse af medarbejdere
Som leder er det vigtigt, at du får dine medarbejderne til at præstere bedst muligt samtidig med de trives. Et ordsprog siger at ”du skal behandle andre, som du gerne selv vil behandles”, men det er ikke udelukkende rigtigt. Vi er alle forskellige, og det er derfor vigtigt at lære, at andre ikke nødvendigvis er som dig. Mennesker har forskellige behov og forskellige måder at kommunikere på, og det en afgørende faktor, når du som leder skal motivere og udvikle andre mennesker. Vi skal samtidig se nærmere på, hvordan vi skaber et godt psykisk arbejdsmiljø, hvor medarbejderne og du selv trives. 

Ledelsesdilemmaer
Vi arbejder med dilemmaer fra dagligdagen, for at anskueliggøre de valg, du står overfor som leder. Det centrale ved dilemmaerne er diskussionen om de forskellige løsningsmuligheder. Du får hermed lejlighed til at se tingene i et større perspektiv, og træne din evne til at træffe gode og kvalificerede beslutninger.

Faldgruberne for den nye leder
Uanset om du er helt ny eller kommende leder, så er der nogle typiske faldgruber, som er nyttige at kende til, så du kan undgå dem. Du bliver præsenteret for nyttige tips og gode råd til, hvordan andre og mere erfarne ledere arbejder sig uden om faldgruberne. 

Den gode leder
Som afslutning på kurset indkredser vi hvad god ledelse er. Hvordan handler den gode leder i række typiske situationer? Med inspiration fra de øvelser du har været igennem i løbet af kurset, får du et overblik over dine værdier, styrker og udviklingspunkter som leder, så du kan arbejde videre efter kurset med din personlige udviklingsrejse.

Praktisk information

Inkluderet i prisen
Inkluderet i prisen er undervisning, kursusmaterialer og forplejning.

Underviser

Jacob Steendahl Nielsen

Jacob Steendahl Nielsen

Jacob har en Ph.D. i Operation Management og er desuden kandidat i Organisation og Strategi. Han er direktør for konsulentvirksomheden How Bizz og underviser bl.a. på Aalborg Universitet. Jacob har mere end 10 års erfaring med lederudvikling på både strategisk, taktisk og operationelt niveau og har arbejdet med nogle af Danmarks største virksomheder.

Betaling

Alle priser er inkl. materialer og forplejning – men ekskl. moms, transport og ophold, medmindre andet er anført.

Fakturering sker typisk 5 uger før opstart. Ønsker du at blive faktureret med det samme, bedes du give besked om dette i bemærkningsfeltet ved tilmelding. Ønsker du at betale med kreditkort, bedes du give besked om dette i bemærkningsfeltet ved tilmelding, eller skrive til os på kurser@lederne.dk efter tilmelding.

Lederne KompetenceCenter forbeholder sig ret til prisændringer og tager forbehold for evt. trykfejl.

Betalingsbetingelser er 14 dage netto fra fakturadato. Ved manglende betaling pålægges renter pr. påbegyndt måned. Vær opmærksom på, at manglende rettidig betaling kan resultere i udelukkelse fra det købte forløb og eksamen.

Afmelding (eller anmodning om at blive flyttet til et andet hold) kan ske vederlagsfrit indtil fem uger før forløbets start. Det sker ved at sende en mail til kurser@lederne.dk. Den fulde pris betales, hvis afmelding (eller anmodning om at blive flyttet til et andet hold) sker senere end fem uger før forløbets start.

Lederne KompetenceCenter CVR nr.: 25 13 25 72

Bevis på dine nye kompetencer

Du vil modtage et digitalt kursusbevis efter din deltagelse på kurset. Dit kursusbevis kan tilgås via vores online platform DiplomaSafe, hvorfra du kan tilføje det på din LinkedIn-profil, downloade det til din e-boks, printe det eller dele det med dit netværk på flere sociale medier.

Mit Lederskab

Når du vælger kompetenceudvikling hos Lederne Kompetencecenter, giver vi dig lige lidt ekstra.

Du bliver en del af Mit Lederskab, som giver dig adgang til at benytte:

  • Vores populære og eksklusive virtuelle Lederinspirationsmøder
  • Individuel uddannelsessparring, der tager udgangspunkt i dine ønsker og udfordringer
  • Inspirationsuniverset, hvor du får adgang til podcasts, video materiale, artikler m.fl. der tager udgangspunkt i ledelse

Hvis du ikke ønsker at være en del af Mit Lederskab, kan du altid give os besked, så sørger vi for at afmelde dig. 

Vi glæder os til at bidrage til din lederudvikling! 

Tilmelding

2 sammenhængende dage fra kl. 09:00 - 16:00
Pris 12.900 kr. (ex. moms)
Medlemspris 11.600 kr. (ex. moms)

Relevante kurser inden for ledelse:

Nyudnævnt leder

Nyudnævnt leder

Få viden om vigtige ledelsesdiscipliner og værktøjer, som du kan bruge direkte i din hverdag. 
From Colleague to Manager

Fra kollega til leder

Få træning og værktøjer til at håndtere din nye rolle professionelt. Du bliver klædt på til at opnå følgeskab og til at finde din helt egen ledelsesstil.