Afrunding

Tid til handling

Som leder skal du være proaktiv i kampen mod sexchikane.

Sådan kommer du videre

Kurset her har klædt dig på gennem inspiration, viden, guides og værktøjer. Nu skal det ud og virke - i din ledelsespraksis og i din virksomhed.

Med din indsats som leder kan din arbejdsplads blive bedre til at handle – både på de initiativer, der kan forebygge sexchikane, og på de konkrete sager, som opstår.

3 trin til at komme i gang


 1. Anerkend problemet

  Først og fremmest bør du og din organisation anerkende, at der kan opstå problemer med sexchikane hos jer – også selvom det ikke umiddelbart er noget, I kender til. Som leder er det lettere at håndtere, hvis du er forberedt. Reflekter over, hvad du ønsker skal kendetegne din håndtering: Hvad vil den krænkede medarbejder sige om dig som leder i den situation? Og hvad vil den mulige krænker sige?

  Download: Gode råd til håndtering af sexchikane
 2. Gør det klart, hvor du står

  Som medarbejder er det lettere at komme til dig med en sag om sexchikane, hvis du på forhånd har gjort det klart, hvor du står. Det kan du gøre på mange måder. En af dem er at tilslutte dig Ledernes løfte om 0-tolerance over for sexchikane. 4.400 ledere underskrev løftet i efteråret 2020 og sagde dermed klart fra over for krænkelserne og forpligtede sig til at arbejde aktivt for at sprede 0-tolerance over for sexchikane på arbejdspladsen. 

  Download: Et løfte om 0-tolerance over for sexchikane
 3. Vær proaktiv - en åben dør er ikke nok

  Som leder kan du bedst handle på ting, som det er muligt at tale åbent om. At have en ”åben dør” for henvendelser om sexchikane er ikke altid nok. Du skal offensivt ”gå ud ad døren” for at sikre en kultur og processer, der aktivt forebygger sexchikane. Bring eventuelt dine lederkollegaer sammen og spørg jer selv: Hvad er det første, vi helt konkret vil gøre for at forebygge sexchikane på vores arbejdsplads? Hvor er potentialet størst?

  Download: Gode råd til forebyggelse af sexchikane 

Mangler du sparring?

Vidste du, at vi hos Lederne:

 • tilbyder gratis juridisk rådgivning og ledelsessparring
 • løbende udvikler praksisnære guides og digitale værktøjer
 • sætter fokus på vigtige dagsordener og kæmper din sag politisk
 • er Danmarks største organisation og a-kasse for ledere

Bliv medlem af Lederne