Et digitalt kursus til ledere

Sammen forebygger vi sexchikane

Lederne sætter nu alle sejl til for at uddanne ledere til frontløbere i indsatsen mod sexchikane. Ti virksomheder bakker op og har besluttet at opfordre deres ledere til at tage kurset. 

Gå til Action card
Lederne sætter nu alle sejl til for at uddanne ledere til frontløbere i indsatsen mod sexchikane. Ni virksomheder bakker op og har besluttet at opfordre deres ledere til at tage kurset

De bakker op

 
 • Louise Sjøntoft, HR direktør, NCC
 • Tina Thomsen, People & Culture director, Synoptik
 • Natja Aaberg Hornsbæk, HR Direktør, Elis (tidl. Berendsen)
 • Karsten Uldal, Vicedirektør, DTU Learn for Life
 • Niels Duedahl, CEO, Norlys
 • Torben Möger Pedersen, CEO, PensionDanmark
 • Jan Gerding, HR Direktør, Robert Bosch A/S
 • Thomas Egebo, Adm. direktør, Energinet
 • Bodil Nordestgaard Ismiris, Adm. direktør, Ledernes Hovedorganisation
 • Pia Irene Andreasen, HR Direktør, PFA
 • Jan C. Olsen, CEO, EY

Vi har talt meget om sexchikane i det danske samfund, men det er ikke nok. Der skal handling bag holdning.

Sidste år fik vi sat både kvinder og mænds rettigheder på dagsordenen overalt i samfundet – og ikke mindst på ledelsesgangene. 4.400 ledere skrev under på Ledernes løfte om 0-tolerance over for sexchikane, og endnu flere deltog i debatten, der stadig giver genlyd i takt med, at nye sager dukker frem.

Og nu skal vi forvandle gode intentioner til handlingsplaner og kulturelle ændringer – og det hele starter med uddannelse. Derfor har vi udviklet et online kursus i forebyggelse og håndtering af sexchikane, som vi stiller gratis til rådighed for alle.

En række virksomheder er allerede gået i gang med at uddanne deres ledere, og du kan selv støtte indsatsen ved at tage kurset herunder.

Velkommen til kurset

1:53
Kampen mod sexchikane kræver ledere, der går forrest - og som leder skal du være klædt på til at takle sager om sexchikane, hvis de opstår. Du skal arbejde proaktivt for at skabe en kultur, hvor der er 0-tolerance over for sexchikane. Og du skal sikre, at dine medarbejdere kender virksomhedens politik og ved, hvem de kan komme til, hvis de oplever krænkelser.

Dette digitale kursus guider dig sikkert igennem alt, hvad du som leder skal og bør vide om sexchikane – og du og dine lederkollegaer kan med fordel bruge kurset til at opnå et fælles afsæt for at forebygge og håndtere sexchikane i jeres virksomhed. 
Vi har talt meget om sexchikane i det danske samfund, men det er ikke nok. Der skal handling bag holdning.

0-tolerance kræver både holdning og handling 

Mere end 4.400 ledere underskrev i efteråret 2020 et løfte om 0-tolerance over for sexchikane. Med dette løfte blev der sagt fra over for krænkelserne, og lederne forpligtede sig  til at arbejde aktivt for at sprede 0-tolerance over for sexchikane på arbejdspladsen. Nu skal løftet gøres til virkelighed.