Lederne Søfart vælger politisk maskinmester som næstformand

Den nye næstformand i Lederne Søfart har arbejdet i Søfartsstyrelsen, har en kandidatgrad i statskundskab, er uddannet styrmand og blev valgt med overvældende stemmeflertal

19. marts 2021

At valget som næstformand faldt på Jens Marquard Sørensen, glæder Lederne Søfarts formand, som netop er blevet genvalgt til posten som formand for de næste fire år.

”Jens er meget politisk engageret og har en masse politiske kontakter, så det, jeg håber på, er, at Jens er med til at give os større politisk indflydelse,” siger Niels Bergkvist Hansen, der som formand vil stå for kontinuitet med henblik på, at næstformanden kan tage over på et tidspunkt.

”Det er rart med nye folk, som viser vores forening interesse og kan have lyst til at føre den videre,” siger Niels Bergkvist Hansen.

Der er også tilfredshed med valget hos den nye næstformand.

”Jeg er selvfølgelig glad for, at jeg er blevet valgt. Samt, at jeg fik knap 40 procent af de afgivne stemmer ved bestyrelsesvalget, for det betyder, jeg har opbakning. Den opbakning er vigtig, for hvis vi skal lave store forandringer, skal der være et demokratisk mandat. Så nu er der ro, og vi kan gå i gang med arbejdet,” siger Jens Marquard Sørensen.

Foreningen skal have en overhaling

Jens Marquard Sørensen er klar til at trække i arbejdstøjet:

”Jeg vil gerne give foreningen en overhaling, for som politisk organisation skal vi bliver bedre til at følge op på det, medlemmerne gerne vil have mere af, så de føler sig bedre repræsenteret. Jeg har kontakter i regeringen, erhvervslivet samt hos diverse interesseforeninger, så vi skal nok få mere indflydelse, men vores medlemmer skal også være indstillede på, at et kursskifte ikke sker i løbet af nul komma fem,” siger Jens Marquard Sørensen.

I foreningens historie har der været megen snak om skat og overenskomster.

”Men vores medlemmer interesser sig også for mange andre ting,” siger Jens Marquard Sørensen.

Blå bog Jens Marquard Sørensen:

Jens Marquard Sørensen har tidligere arbejdet på Christiansborg og i Søfartsstyrelsen med ansvar for alle sikkerhedsuddannelser på danske skibe internationalt og i danske farvande. Han har også været ansvarlig for navigatøruddannelserne samt stået for ministerbetjening på det uddannelsespolitiske område inden for søfart. Dernæst har Jens arbejdet flere år på Christiansborg og haft ledende stillinger blandt andre Deloitte, PWC, Green Jakobsen samt Controlrisks.

Jens er i dag direktør i Marquard Consulting.