Ny direktør for Lederne Søfart

Fagforeningen Lederne Søfart har ansat Helle Andsbjerg som ny direktør for sekretariatet. Hendes primære opgave bliver at stå i spidsen for sekretariatets drift og sikre en god service og dialog med medlemmerne. 

04. april 2022

”Med Helle får vi en stærk ledelseskapacitet ind i foreningen. Hun er en meget dygtig og erfaren leder, og med sin baggrund som kaptajn hos Mærsk og skibsinspektør hos Søfartsstyrelsen kender hun de problematikker, som vores medlemmer står overfor,” siger Niels Bergkvist Hansen, formand i Lederne Søfart. 

Direktøren bliver leder for sekretariatets medarbejdere og skal sikre god service til medlemmerne, så foreningen kan fortsætte medlemsfremgangen og opnå en bæredygtig økonomi. Hun skal forbedre samarbejdet med Ledernes Hovedorganisation yderligere og videreudvikle foreningens kompetencer og ydelser. På sigt vil foreningen f.eks. tilbyde medlemskab til udenlandske søfolk, der arbejder på dansk kontrakt, særligt i Nordsøen, men det kræver at både Lederne og Lederne Søfart er gearet til det. 

”Når jeg sætter mig i stolen, vil jeg først og fremmest lytte. Lederne Søfart er en forening for alle maritime ledere, og vi skal kunne tilbyde alle medlemmer værdi for deres medlemskab. Det er jeg overbevist om at vi kan, for jeg har allerede bemærket de stærke kompetencer og den energi, der er i sekretariatet og hos Lederne, men det kræver, at vi er i løbende dialog med medlemmerne,” siger Helle Andsbjerg. 

Lederne Søfart har knap 2500 aktive medlemmer og er dermed den største fagforening i Danmark for navigatører. Foreningen er en selvstændig demokratisk forening, der har en samarbejdsaftale med Ledernes Hovedorganisation. 

Flere aktive medlemmer

Målet for foreningen er at have 3100 aktive medlemmer i 2025, og det bliver Andsbjergs helt store opgave. 

”Jeg mener det er en realistisk målsætning, men det kræver fokus og godt samarbejde. Danmark har en stor maritim klynge, og der er masser af maritime ledere - på land og til vands - som kunne få gavn af at være en del af vores faglige fællesskab. Rigtig mange er på individuelle kontrakter og kan få brug for individuel støtte. Det kan vi tilbyde,” siger hun. 

Helle Andsbjerg startede 1. april, og vil i løbet af april få en indføring i de mange opgaver, der ligger foran hende, af konstitueret direktør Jens M. Sørensen, herunder foreningens samlede budget, foreningens investeringer, samarbejdet med Ledernes Hovedorganisation, overenskomstforhandlinger, udvikling af de politiske mærkesager og samarbejdet med foreningens eksterne interessenter.  

”Nu er jeg meget spændt på at komme i gang og møde medlemmerne og vores samarbejdspartnere. Det bliver helt sikkert intenst, spændende og krævende,” siger hun. 

I løbet af sin karriere har Helle Andsbjerg bl.a. sejlet som styrmand på coaster og været skipper på et feeder-containerskib på Vestafrika for Maersk Line, lavet skibsinspektioner på Færøerne for Søfartsstyrelsen og undervist skibsofficerer i hele verden i god ledelse.

Kontakt:

Kommunikations- og pressechef Rasmus Nord Jørgensen, telefon 21680421, mail rj@ledernesoefart.dk

Om Lederne Søfart: 
Fagforeningen Lederne Søfart er Danmarks største fagforening for navigatører. Foreningen er en landsdækkende faglig organisation for godt 2500 aktive maritime ledere og specialister i Det Blå Danmark. Omkring 20 % af medlemmerne er beskæftiget i land.