Stor sejr for Søfarten

Lederne Søfart opnåede torsdag en stor sejr for hele søfarten efter flere års forhalinger fra alle andre parter i branchen. Søfartsstyrelsen vil nu iværksætte en bred undersøgelse af arbejdsmiljøet til søs, og den beslutning er Lederne Søfart meget tilfredse med.

24. juni 2022

”Vi har bedt om en bred undersøgelse i fire år. Nu er der endelig opbakning, og ministeriet er på linje med os. Det er glædeligt at Dansk Metal og Danske Rederier har ladet sig rykke, så vi alle endelig kan være fælles om den undersøgelse, der er brug for,” siger Formand i Lederne Søfart Jens Marquard Sørensen.   

Erhvervsminister Simon Kollerup beordrede en undersøgelse efter Lederne Søfarts direktør, Helle Andsbjerg, endnu en gang fortalte om behovet for en bred undersøgelse af arbejdsmiljø og krænkelser ombord på den danske handelsflåde. Det skete efter Danmarks Radio havde dokumenteret endnu en krænkelsessag. 

Erhvervsministeriet og Søfartsstyrelsen afholdt det første møde om undersøgelsen med fagforeninger og brancheforening torsdag aften umiddelbart før Skt. Hans, og Helle Andsbjerg er yderst tilfreds med, at der nu endelig er handlekraft på dette vigtige område. 

”At skabe et trygt og sikkert arbejdsmiljø i søfartsbranchen er altafgørende for den enkeltes trivsel, men også hvis vi skal tiltrække og fastholde flere kvinder og unge. Nu tager vi de første skridt henimod at afdække problemerne og gøre noget ved dem. Ministeriets tilgang til undersøgelsen svarer præcis til det, vi længe har ønsket, så vi kan kun være tilfredse, selv om vi godt ved, at det bliver en lang proces,” siger hun glad efter mødet.

Med en bred undersøgelse vil det komme alle medarbejdere i branchen til gode, at der endelig bliver kigget grundigt på forholdene ombord på den danske handelsflåde.

Danske Rederier, CO Søfart og Dansk Metal bakker nu om en bred undersøgelse, hvilket ikke var tilfældet tidligere. 

”Nu kan jeg se, at der er der kø ved håndvasken, men det er da positivt, at det endeligt er gået op for de andre foreninger, at det her er et reelt problem,” siger formand Jens Marquard Sørensen om de andre organisationers efterfølgende reaktion. 

”Derimod synes jeg, Mærsk har håndteret situationen meget professionel og udvist god ledelse, til gavn for vores medlemmer og hele branchen,” siger han. 

Lederne Søfart er Danmarks største fagforening for maritime ledere. 

Kontakt:
Formand Jens Marquard Sørensen, 2248 9824, jms@ledernesoefart.dk 
Direktør Helle Andsbjerg, 32833603, he@ledernesoefart.dk 

Om Lederne Søfart: 
Fagforeningen Lederne Søfart er Danmarks største fagforening for maritime ledere – primært navigatører. Foreningen er en landsdækkende faglig organisation for godt 2500 aktive maritime ledere og specialister i Det Blå Danmark. Omkring 20 % af medlemmerne er beskæftiget i land.