Tilbage til oversigten

Ledelse uden personaleansvar

Sidder du i en stilling, hvor du er afhængig af andres indsats, input og ansvarsfølelse – men er du samtidig ikke i position til at kunne sige, ”du skal”? På dette lederkursus får du relevante metoder til at lede uden at have det formelle personaleansvar.

Når du er leder uden at have det formelle personaleansvar, kan der være store udfordringer i at få andre til at spille sammen og levere. Det stiller store krav til dine samarbejdsevner, gennemslagskraft, kommunikation og evne til at motivere andre. Dét arbejder vi med på dette kursus.

Bliv rustet til at håndtere komplekse situationer i rollen som leder uden personaleansvar:

Skab følgeskab og engagement med personlig gennemslagskraft 
Lær at uddelegere opgaver og løse konflikter
Få indsigt i, hvordan du bruger feedback, så du styrker dine arbejdsrelationer
Målret din kommunikation med viden om forskellige persontyper
Lær at prioritere og effektivisere, så du får luft i kalenderen

Brug for hjælp?

32 83 36 10
Tilmeld dig nu

Målgruppe

Kurset er for dig der ofte befinder dig i et krydspres mellem ledelsen og kollegerne, men har ikke det formelle personaleansvar. Du kan for eksempel være teamleder, projektleder, HR-konsulent, kvalitetschef eller lignende. 
Ledelse uden personaleansvar

Kursets indhold

Mange ledere og nøglemedarbejdere sidder i stillinger uden personaleansvar, men med ansvar for vitale opgaver. For at lykkes er de afhængige af andres indsats og ansvarsfølelse. I den situation er en klar rolle- og ansvarsfordeling en væsentlig faktor for at opnå resultater, ligesom en tydelig forventningsafstemning omkring fælles målsætninger er nødvendig.

På kurset bliver du præsenteret for teori, principper og metoder i en kombination af korte oplæg, aktiviteter og dialog og sparring med de andre kursusdeltagere. Vi lægger op til en høj grad af deltageraktivitet. Du får rig mulighed for at relatere stoffet til din egen hverdag og kan bagefter konkret handle på dine og dit teams udfordringer.

Du får udleveret bogen "Ledelse uden personaleansvar" af Anne Birgitte Lindholm.

På kurset kommer vi omkring følgende temaer

Ledelse uden personaleansvar

 

Forskellige persontypers styrker og udfordringer

Vi bruger GARUDA-fokusprofilen til at beskrive 4 grundtyper. Du får både indblik i dine egne styrker og viden om, hvordan du bedst tilrettelægger kommunikation og forandringer for forskellige typer af medarbejdere. 

Ledelse gennem indflydelse
Ledelse uden personaleansvar er først og fremmest en samarbejdsdisciplin. Kurset viser dig gennem små designede aktiviteter, hvor stor en indflydelse du selv har på dine omgivelser. 

Feedback styrer samarbejdet 
Mange af os viger udenom feedback. Vi har dårlige erfaringer eller ved ikke helt, hvordan vi skal gribe det an. På kurset udfolder vi ”gave-metaforen” og viser en helt ny vej til at bruge feedback til at styrke kvaliteten af både dine vigtigste arbejdsrelationer og opgaveløsningen.

Situationen bestemmer ledelsesstilen 
Med udgangspunkt i en konkret metode, lærer du at spotte, hvilken fase dit team befinder sig i, og dermed hvilke ledelsesgreb du skal fokusere på for at hjælpe teamet videre. Modellen kan bruges både på nye og modne teams og projekter.

Håndtering og forebyggelse af konflikter
Du får vigtig viden om hvordan konflikter optrapper og nedskalerer og du lærer bl.a. hvor vigtigt det er at blive i dialogen, når du er involveret i konflikter. Du får også lejlighed til undersøge din egen konfliktstil.

Afstemninger af forventninger i praksis
Vi præsenterer værktøjet 5R og du får lejlighed til at bruge det på din egen. Desuden ser vi på begrebet ”ledelse opad” og præsenterer også en metode til at sikre, at du og din chef forstår hinanden.

Personlig effektivitet
Vi sætter fokus på tid, og du får lejlighed til at se på din egen måde at bruge tiden på. Nogle få stærke principper kan give dig luft i kalenderen og mere tid til det, der er virkelig vigtigt. Vi kigger også på ”elefanten i rummet”, vores alt for mange møder. Vi kan lære dig at prioritere og effektivisere, men det kræver mod fra din side!

Praktiske oplysninger

Det fysiske kursus afholdes over to sammenhængende dage kl. 09.00-16.00.  

Prisen dækker undervisning, kursusmaterialer (herunder bogen ("Ledelse uden personaleansvar" af Anne Birgitte Lindholm) samt forplejning.

Undervisere

Jens Carlsen

Jens Carlsen

Jens Carlsen har, som partner i Carlsen&E, beskæftiget sig med ledelses- og medarbejderudvikling siden 2010. Han fungerer som konsulent, rådgiver og underviser for både offentlige og private virksomheder. Han har stor erfaring med leder- og medarbejderudvikling inden for f.eks. det personlige lederskab, coaching, kommunikation, konflikthåndtering, teamudvikling og samarbejde. Han er certificeret i flere forskellige typer af profil- og analyseværktøjer. Han er uddannet ingeniør, certificeret træner i The Human Element© og Radical Collaboration® og har desuden mange års praktisk erfaring som leder på alle niveauer af organisationen fra projektledelse til direktion.
Eva

Eva Stenby Carlsen

Eva Stenby Carlsen har, som partner i Carlsen&E, beskæftiget sig med ledelses- og medarbejderudvikling siden 2009. Hun fungerer som rådgiver og underviser for både offentlige og private virksomheder i Danmark og udlandet og har stor erfaring med leder- og medarbejderudvikling. Hun er certificeret i flere forskellige typer af profil- og analyseværktøjer, E*MBA og certificeret træner i The Human Element® og Radical Collaboration®. Eva er oprindeligt uddannet mejeriingeniør og har desuden mange års praktisk erfaring som leder på alle niveauer af organisationen fra projektledelse til bestyrelse.
Merethe Klint

Merethe Klint

Merethe er organisationskonsulent, projektleder og PRINCE2® træner. Hun er uddannet cand. mag og har bl.a. arbejdet i organisationer som A. P. Møller Mærsk, Rigspolitiet, Kulturministeriet og Region Sjælland. Merethe har 15 års undervisningserfaring indenfor organisationsudvikling, ledelse og projektledelse og har især fokus på den individuelle performance.

Betaling

Alle priser er inkl. materialer og forplejning – men ekskl. moms, transport og ophold, medmindre andet er anført.

Fakturering sker typisk 5 uger før opstart. Ønsker du at blive faktureret med det samme, bedes du give besked om dette i bemærkningsfeltet ved tilmelding. Ønsker du at betale med kreditkort, bedes du give besked om dette i bemærkningsfeltet ved tilmelding, eller skrive til os på kurser@lederne.dk efter tilmelding.

Lederne KompetenceCenter forbeholder sig ret til prisændringer og tager forbehold for evt. trykfejl.

Betalingsbetingelser er 14 dage netto fra fakturadato. Ved manglende betaling pålægges renter pr. påbegyndt måned. Vær opmærksom på, at manglende rettidig betaling kan resultere i udelukkelse fra det købte forløb og eksamen.

Afmelding (eller anmodning om at blive flyttet til et andet hold) kan ske vederlagsfrit indtil fem uger før forløbets start. Det sker ved at sende en mail til kurser@lederne.dk. Den fulde pris betales, hvis afmelding (eller anmodning om at blive flyttet til et andet hold) sker senere end fem uger før forløbets start.

Lederne KompetenceCenter CVR nr.: 25 13 25 72

Bevis på dine nye kompetencer

Du vil modtage et digitalt kursusbevis efter din deltagelse på kurset. Dit kursusbevis kan tilgås via vores online platform DiplomaSafe, hvorfra du kan tilføje det på din LinkedIn-profil, downloade det til din e-boks, printe det eller dele det med dit netværk på flere sociale medier.

Tilmelding

2 sammenhængende dage
Pris 12.900 kr. (ex. moms)
Medlemspris 11.600 kr. (ex. moms)

Relaterede kurser:

Personlig gennemslagskraft

Personlig gennemslagskraft

Få nye teknikker til at komme klart og tydeligt igennem med dit budskab og skab positive relationer til dine modtagere, også under pres. 

Forhandlingsteknik

Forhandlingsteknik

Bliv klædt på til dine kommende forhandlinger. Du lærer om de faktorer, der er afgørende for en god forhandling, så du kan agere professionelt ved forhandlingsbordet.