Tilbage til oversigten

Kommunikation i praksis

Vil du styrke din kommunikation og trænge bedre igennem med dit budskab? Få redskaber og metoder til at segmentere din målgruppe, planlægge din kommunikation, vælge medie og vinkle dit budskab.

At nå igennem med et budskab kræver målrettet kommunikation og personlig gennemslagskraft. På dette akademifag bliver du undervist i kommunikationspsykologi og præsentationsteknik, som lærer dig at trænge effektivt igennem til din målgruppe. 

Opnå effekt og resultater med bedre kommunikation 

Bliv mere præcis og nærværende i din kommunikation
Styrk din personlige gennemslagskraft med kommunikationspsykologi og personlig power
Lær at kommunikere effektivt i skrift og tale og på digitale kanaler
Få 10 ECTS-point fra AU i kommunikation og formidling

 

Du kan også tage dette fag som et online forløb.

Tilmeld dig nu

Målgruppe
Kurset er for dig, der ønsker at blive knivskarp til at kommunikere professionelt både skriftligt og mundtligt. Du ønsker at få din målgruppes fulde opmærksomhed, og du vil skabe resultater via effektiv kommunikation. Du kan være leder, teamleder, medarbejder.

Akademifagets forløb

Undervisning

Undervisningen veksler mellem korte oplæg fra underviseren, cases og praktiske kommunikationsøvelser. Med forbehold for mindre justeringer vil du blive præsenteret for følgende emner:

Personlig kommunikation

  • Nonverbal kommunikation, kropssprog og gennemslagskraft
  • Hvordan reagerer hjernen på kommunikation?
  • Mundligt formidling og præsentationsteknik

Dialogbaseret kommunikation

  • Positiv psykologi, assertionstræning, samtaleværktøjer
  • Mødekultur og mødeledelse
  • Konflikter og konflikthåndtering

Massekommunikation:

  • Virksomhedskommunikation og organisationsforståelse
  • Budskaber, målgrupper, kanaler
  • Retorik, argumentation og storytelling
  • Skriftlig formidling på offline og onlineplatforme
  • Webkommunikation, usability og sociale medier

 

Eksamen

Mundtlig prøve med udgangspunkt i et individuelt kort projekt. Efter bestået eksamen får du 10 ECTS point på akademiniveau fra akademiuddannelsen i Kommunikation og formidling.

Praktiske oplysninger

Hvad er adgangskravene?

For at blive optaget skal du have to års erhvervserfaring eller mere. Du skal også have gennemført en af nedenstående uddannelser:
  • Relevant erhvervsuddannelse (EUD)
  • Grunduddannelse for voksne (GVU)
  • Gymnasial uddannelse (HF, STX, HTX, HHX)
  • Anden relevant uddannelse på mindst samme eller højere niveau end ovenstående

Opfylder du ikke adgangskravene?

Du kan også blive optaget, hvis du har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der svarer til adgangskravene eller vurderes til at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene. Det afgør vi ved en individuel kompetence vurdering.

Hvor meget tid skal jeg forvente at bruge?

Du kan forvente at bruge ca. 18. timer ugentligt, selvom der ikke er undervisning hver dag. Du bør afsætte tid til at læse og arbejde med opgaver, samt eksamensforberedelse mellem undervisningsdagene.

Undervisere

Tina Reichstein

Tina Reichstein

Tina ejer firmaet Syntaksis, hvor hun underviser i dansk og kommunikation. Derudover har hun bl.a. været ekstern lektor på Københavns Universitet, undervist på Folkeuniversitetet og arbejdet som sproglig rådgiver, redaktør og journalist. Hun er cand.mag. i dansk og retorik.
Hanne Tornager

Hanne Tornager

Hanne Tornager har 20 års erfaring som selvstændig kommunikationsrådgiver. Hanne arbejder internationalt og i Danmark med kunder inden for både privat og offentlig. Hanne har undervist ledere i kommunikation, journalistik og strategiudvikling. Hun udvikler kommunikations- og mediestrategier, understøtter implementeringen og træner i forskellige kommunikationsværktøjer. Hanne har en uddannelsesmæssig baggrund som cand.scient.pol., en master i professionel kommunikation og en journalistisk tillægsuddannelse.

Økonomisk tilskud

SVU (statens voksenuddannelsesstøtte)

Akademifaget er SVU-berettiget. SVU er en støtte som din virksomhed kan søge til at dække dele af din løn, mens du er under uddannelse.

Læs mere om SVU

Omstillingsfonden

Vidste du, at du kan få op til 10.000 kr. i tilskud til din akademiuddannelse?

Læs mere om dine muligheder

Du kan få mere information om ordningen og dine muligheder ved at til ringe eller skrive til Ledernes KompetenceCenter på 32 83 36 10 eller kurser@lederne.dk

Samarbejdspartnere

Lederne Kompetencecenter har samarbejdspartnere over hele landet

Som statslige uddannelsesinstitutioner har Erhvervsakademi IBA, Erhvervsakademi Aarhus, CPH Business Academy og DANIA Erhverv udbudsretten til at levere uddannelser på akademiniveau, og denne ydelse leveres i samarbejde med Lederne Kompetencecenter.
 

Mit Lederskab

Mit Lederskab er personlig lederudvikling tilrettelagt til lige netop dig. Er du studerende på en uddannelse eller et enkeltfag på en akademi-, diplom- eller masterniveau i Lederne Kompetencecenter har du mulighed for at tilkøbe Mit Lederskab basispakke til kun 1.495 kr. ekskl. moms/år. Forløbet inkluderer bl.a.:

  • En personlig udviklingsplan
  • 30% i rabat på et af Lederne Kompetencecentrets egne kurser (uden ECTS-point)
  • 1:1 personlig ledersparring 
  • Konferencedeltagelse og faglige inspirationsmøder

Du får desuden adgang til en digital platform, der samler podcasts, artikler og video om alt det nyeste inden for ledelse. 

Brug Mit Lederskab om et supplement til din uddannelse. Læs mere og tilmeld dig Mit Lederskab basis til 1.495 kr. her (Notér at du er studerende, så du får studierabat). Eller skriv til os på mitlederskab@lederne.dk for at høre nærmere.

Tilmelding

6-8 uger kl. 09:00 - 16:00
Pris 16.900 kr.

se alle akademifag (24)