Tilbage til oversigten

Forandringsledelse

Få succes med at lede forandringer. Lær at planlægge en forandring og vælge den model og de styringsredskaber, der bringer jer sikkert i mål.

På akademifaget får du styrings- og kommunikationsredskaber til at sætte retning, bevare overblik og skabe tryghed i forandringsprocessen, så du kan give dine medarbejdere mod på nye udfordringer og motivere dem til at være medspillere.

Uddannelsen kommer omkring alle faser og processer i en forandring med udgangspunkt i flere anerkendte teorier og modeller. Dette gøres på en meget praksisnær måde med konkrete værktøjer, du kan bruge med det samme:

Få succes med at lede forandringer

Forandringsbehov – ”Den brændende platform” og ”den attraktive vision”
3 ændringsprocesser: ”Faglig, forståelse og accept”
Kommunikation og storytelling
Få 10 ECTS-point fra AU i ledelse

 

Du kan også tage dette fag som et online forløb.

Tilmeld dig nu

 

Målgruppe
Forandringsledelse er for dig, der arbejder med forandringer. Du er eksempelvis leder, mellemleder, projektleder, konsulent eller med i en projektorganisation, der skal gennemføre en forandring.

Akademifagets forløb

Undervisningsform
Med udgangspunkt i teorier og modeller bliver du i stand til at gøre forandringer håndgribelige og overskuelige. I uddannelsen er der indlagt en del praksisnære og engagerende (”læs sjove”) øvelser, som er direkte anvendelige i egne forandringer. Du får mulighed for at afprøve forandringsværktøjerne både på kurset og som hjemmearbejde mellem modulerne på en konkret forandring i din egen hverdag eller på en virkelighedsnær case. Dette kan efter dit eget ønske foregå i sparring med underviseren, så du får metoderne helt ”ind under huden”. Forandringsværktøjerne er blandt andet: 

  • Forandringspsykologi og motivation – ”Dobbelte bogholderi”
  • ”Modstand mod forandringer” eller ”sund skepsis”
  • Grundlæggende projektværktøjer som redskaber i forandringsledelse
  • Forandringslederen og forskellige personprofiler
  • Forandringsinvolvering af medarbejdere ud fra den konkrete situation
  • Konflikter og politisk kompetence – Magt og indflydelse
  • Håndtering af ”vanskelige interessenter” – ”Resultat og selvopfattelse”
  • Coachende lederstil og systemisk tænkning som procesværktøj
  • Kreativitet og innovation – når problemer skal løses med utraditionelle midler
  • Appreciative Inquiry – ”Fremtidsværksted” som et meget konkret værktøj, der slutter hele uddannelsen af som en ”event”, der opsummerer en del af de brugte værktøjer

 

Eksamen
Du afslutter forløbet med en eksamen, som er en mundtlig prøve kombineret med en erhvervscase. Når du består eksamen, får du 10 ECTS point fra akademiuddannelsen i Ledelse.

Praktiske oplysninger

Hvad er adgangskravene?

For at blive optaget skal du have to års erhvervserfaring eller mere. Du skal også have gennemført en af nedenstående uddannelser:
  • Relevant erhvervsuddannelse (EUD)
  • Grunduddannelse for voksne (GVU)
  • Gymnasial uddannelse (HF, STX, HTX, HHX og HF)
  • Anden relevant uddannelse på mindst samme eller højere niveau end ovenstående

Opfylder du ikke adgangskravene?

Du kan også blive optaget, hvis du har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der svarer til adgangskravene eller vurderes til at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene. Det afgør vi ved en individuel kompetence vurdering.

Hvor meget tid skal jeg forvente at bruge?

Du kan forvente at bruge ca. 18. timer ugentligt, selvom der ikke er undervisning hver dag. Du bør afsætte tid til at læse og arbejde med opgaver, samt eksamensforberedelse mellem undervisningsdagene.

Underviser

Leif Knudsen

Leif Knudsen

Leif har 25 års erfaring som projektleder og som træner fra bl.a. Implement og Teknologisk Institut. Han har været ansvarlig for projektlederuddannelser i organisationer som DSB og Københavns Universitet. Leif er uddannet cand.merc. i organisation og markedsføring.
Ole Jacobsen

Ole Jacobsen

Ole har en mastergrad i ledelse og er uddannet som proces- og organisationskonsulent. Han har stor erfaring som konsulent, træner og leder i både private og offentlige virksomheder. Ole Jacobsen er certificeret til at undervise i situationsbestemt ledelse.
Katrine Kirk

Katrine Kirk

Katrine Kirk har som konsulent arbejdet med forandringsledelse igennem mange år. Hun har tidligere undervist i forandringsledelse for overlæger, sygeplejersker og i private virksomheder. Med afsæt i en cand. merc. i organisation og økonomistyring har hun efteruddannet sig indenfor projektledelse, Lean procesforbedringer, voksenundervisning og personlig kommunikation.

Mulighed for Garuda certificering

Når du skal skabe succesfulde forandringer, er det vigtigt, at du kan afdække og kortlægge, hvilke typer opgaver den enkelte medarbejder foretrækker og er bedst til.

Derfor kan du med fordel udvide med en certificering i at bruge Garuda FokusProfilen. Det er et effektivt redskab, som giver dig indsigt i netop det.

Pris for tilkøb af Garuda certificering:
6.500 kr. (ekskl. moms)

Læs mere om Garuda FokusProfilen

Økonomisk tilskud

SVU (statens voksenuddannelsesstøtte)

Akademifaget er SVU-berettiget. SVU er en støtte som din virksomhed kan søge til at dække dele af din løn, mens du er under uddannelse.

Læs mere om SVU

Omstillingsfonden

Vidste du, at du kan få op til 10.000 kr. i tilskud til din akademiuddannelse?

Læs mere om dine muligheder

Du kan få mere information om ordningen og dine muligheder ved at til ringe eller skrive til Ledernes KompetenceCenter på 32 83 36 10 eller kurser@lederne.dk

Samarbejdspartnere

Lederne Kompetencecenter har samarbejdspartnere over hele landet

Som statslige uddannelsesinstitutioner har Erhvervsakademi IBA, Erhvervsakademi Aarhus, CPH Business Academy og DANIA Erhverv udbudsretten til at levere uddannelser på akademiniveau, og denne ydelse leveres i samarbejde med Lederne Kompetencecenter.

Mit Lederskab - til dig som studerende

Mit Lederskab er personlig lederudvikling tilrettelagt til lige netop dig. Er du studerende på en uddannelse eller et enkeltfag på en akademi-, diplom- eller masterniveau i Lederne Kompetencecenter har du mulighed for at tilkøbe Mit Lederskab basispakke til kun 1.495 kr. ekskl. moms/år. Forløbet inkluderer bl.a.:

  • En personlig udviklingsplan
  • 30% i rabat på et af Lederne Kompetencecentrets egne kurser (uden ECTS-point)
  • 1:1 personlig ledersparring 
  • Konferencedeltagelse og faglige inspirationsmøder

Du får desuden adgang til en digital platform, der samler podcasts, artikler og video om alt det nyeste inden for ledelse. 

 

Brug Mit Lederskab om et supplement til din uddannelse. Læs mere og tilmeld dig Mit Lederskab basis til 1.495 kr. her (Notér at du er studerende, så du får studierabat). Eller skriv til os på mitlederskab@lederne.dk for at høre nærmere.

Tilmelding

6-8 uger kl. 09:00-16:00
Pris 16.900 kr.

SE ALLE Akademifag (24)