Tilbage til oversigten

Bæredygtig ledelse

Få indsigt i, hvordan du som leder bidrager positivt til en bæredygtig udvikling og få konkrete værktøjer til at understøtte bæredygtighed, ESG og FN’s verdensmål.

På tre intensive kursusdage – med en gennemgående hovedunderviser og en række indlægsholdere - giver vi dig viden om, hvordan du som leder arbejder ansvarligt og bæredygtigt. Du får et overblik over, hvad der kræves af dig som leder i fremtiden.

Du får teoretisk indsigt i, hvad bæredygtighed og begrebet ESG (environmental, social og governance) er, bliver trænet i implementering og inspireret af cases fra virksomheder, som har erfaring.

Efter de tre dage er du gået fra avisoverskrifter til konkret handling på, hvordan du og din organisation kan navigere i bæredygtighed.

Få konkrete værktøjer til bæredygtig ledelse:

Få et verdenskort over bæredygtig ledelse
Få viden om, hvad der forventes af dig som leder og dine handlingsmuligheder
Forstå hvor du skal hen og hvordan du kommer i mål
Få konkrete værktøjer til implementering og indsigt i målemetoder
Lær fra andre virksomheders cases og bliv inspireret til nye tilgange

 

Se eksempel på programmet for de tre kursusdage nederst på siden. 

Brug for hjælp?

32 83 36 10
Tilmeld dig nu

Målgruppe

Kurset er for dig, som ønsker en dybere forståelse for bæredygtighed i forhold til ledelse og en indsigt i hvordan du udvikler og implementerer en bæredygtig strategi. Du arbejder i en organisation eller virksomhed, som ønsker at kunne agere, vise sin profil og søger inspiration til hvordan man gør. Kurset i Bæredygtig ledelse er relevant for alle organisationer, offentlige som private virksomheder. 

Vi anbefaler, at I deltager flere fra samme virksomhed, hvis det er muligt, for at kunne sparre med hinanden efterfølgende.

Bæredygtig ledelse

Læs mere om kurset

Hvorfor er verdensmål og bæredygtig ledelse relevant for mig?

Regeringer verden over har tilsluttet sig FN´s verdensmål og kalder på handling. Vores syn på ansvar har ændret sig. Kravene fra omverden og medarbejdere ændrer sig hastigt og fremtidig konkurrenceevne bliver afhængig af bæredygtighed. 

Virksomheder med klare bæredygtige profiler og dokumenterede indsatser får fordele. Det er derfor at du, som leder, skal kunne orientere dig i denne verden og lede i en bæredygtig retning. Simpelthen for at forblive relevant, tiltrække og løse opgaver for kunder, fastholde talentfulde medarbejdere og helt konkret bidrage til bundlinjen fremover. 

Kursets indhold og undervisningsform

Kurset forløber over tre sammenhængende dage. Du har en gennemgående hovedunderviser som din guide og får yderligere inspiration fra en række indlægsholdere og cases – samt naturligvis fra det nye netværk af ligesindede ledere, som du møder.

Tilgangen til bæredygtig ledelse er praksisorienteret, så du får helt konkrete værktøjer med dig hjem.

Du får bl.a. svar på:

  • Hvorfor bæredygtig ledelse bliver fremtidens ledelsesprincip
  • Hvad bæredygtighed betyder for din organisation
  • Hvilke koncepter der findes i forhold til bæredygtighed
  • Hvordan man udvikler målemetoder og udvælger data
  • Om man kan få hjælp til omstilling af virksomheden
  • Hvilke gode erfaringer der findes hos andre virksomheder


På tre dage går du kort sagt fra avisoverskrifter til konkret viden og du får et verdenskort over Bæredygtig ledelse understøttet af koncepter og velafprøvede metoder.

Praktiske oplysninger

Kurset afholdes over tre sammenhængende dage kl. 9-16, dog til kl. 15.30 på den sidste dag. Prisen dækker undervisning, kursusmateriale og forplejning. Kurset afholdes uden overnatning.

Betaling

Alle priser er inkl. materialer og forplejning – men ekskl. moms, transport og ophold, medmindre andet er anført.

Fakturering sker typisk 5 uger før opstart. Ønsker du at blive faktureret med det samme, bedes du give besked om dette i bemærkningsfeltet ved tilmelding. Ønsker du at betale med kreditkort, bedes du give besked om dette i bemærkningsfeltet ved tilmelding, eller skrive til os på kurser@lederne.dk efter tilmelding.

Lederne Kompetencecenter forbeholder sig ret til prisændringer og tager forbehold for evt. trykfejl.

Betalingsbetingelser er 14 dage netto fra fakturadato. Ved manglende betaling pålægges renter pr. påbegyndt måned. Vær opmærksom på, at manglende rettidig betaling kan resultere i udelukkelse fra det købte forløb og eksamen.

Afmelding (eller anmodning om at blive flyttet til et andet hold) kan ske vederlagsfrit indtil fem uger før forløbets start. Det sker ved at sende en mail til kurser@lederne.dk. Den fulde pris betales, hvis afmelding (eller anmodning om at blive flyttet til et andet hold) sker senere end fem uger før forløbets start.

Lederne KompetenceCenter CVR nr.: 25 13 25 72

Mit Lederskab

Når du vælger kompetenceudvikling hos Lederne Kompetencecenter, giver vi dig lige lidt ekstra.

Du bliver en del af Mit Lederskab, som giver dig adgang til at benytte:

  • Vores populære og eksklusive virtuelle Lederinspirationsmøder
  • Individuel uddannelsessparring, der tager udgangspunkt i dine ønsker og udfordringer
  • Inspirationsuniverset, hvor du får adgang til podcasts, video materiale, artikler m.fl. der tager udgangspunkt i ledelse

 

Hvis du ikke ønsker at være en del af Mit Lederskab, kan du altid give os besked, så sørger vi for at afmelde dig. 

Vi glæder os til at bidrage til din lederudvikling! 

Tilmelding

3 sammenhængende dage
Pris 14.900 kr. (ex. moms)
Medlemspris 13.400 kr. (ex. moms)

Eksempel på program for kurset. Indlægsholdere vil variere ligesom, der kan ske ændringer i tidsplanen. 

Kursusprogram
Dag 1

9.00-9.15
Velkomst og introduktion
v/Peter Nordgaard 
 
9.15-9.45
Et verdenskort for bæredygtig ledelse
 v/Peter Nordgaard

9.45-12.00

FN's verdensmål
v/ Christian Terkelsen, Craftmanship

12.00-13.00
Frokost 

13.00-14.30

Cirkulær økonomi
v/Peter Nordgaard

14.30-15.00
Kaffepause med kage

15.00-15.45

Quantifying the footprint
v/Rasmus Elsborg-Jensen, ReFlow.

16.00
Tak for i dag

Dag 2

9.00-9.15
Kort opsamling fra dag 1 og introduktion til dagens program
v/Peter Nordgaard

9.15-10.00
Livscyklus & Networking

10.00-11.00
Rekruttering og udsyn
v/Jacob Nossel

11.00-12.00
Er det grønne blot markedsføring?
v/Peter Nordgaard

12.00-13.00
Frokost 

13.00-13.30
ESG Intro
v/Peter Nordgaard
Teamwork øvelse

13.30-14.30 
Part 1: How to work with ESG
 
14.30-15.00 
Kaffepause med kage

15.00-15.45 
Part 2: How to manage
 
16.00
Tak for i dag

Dag 3

9.00-9.45
Kort opsamling fra dag 2 og diversity and inclusion
v/Peter Nordgaard 

9.45-10.30
En model for bæredygtig ledelse
v/Birgitte Alstrøm

10.30-11.30
Sådan leder du en klimaomstilling
v/Anders Nolting Magelund

11.30-12.30
Frokost

12.30-13.15
Den bæredygtige fremtid

13.30-14.30
Diversitetens udfordringer
v/Lene Stavngaard

14.30-15.00
Kaffepause med kage

15.00-15.30
Afslutning

15.30-16:00
Tak for denne gang

Ønsker du at høre mere om bæredygtig ledelse?

Få sparring på dit videre arbejde med bæredygtig ledelse. Bemærk, det er en forudsætning, at du har deltaget på tre-dages kurset bæredygtig ledelse. Læs mere om Bæredygtig ledelse alumni netværk. 

Underviser og indlægsholdere

Peter N
Underviser og facilitator

Peter Nordgaard

Peter har igennem en lang karriere, bl.a. som direktør i Berlingske Media, arbejdet med økonomistyring og implementering af forandringer, herunder CSR og bæredygtighed. Han har solid bestyrelseserfaring og rådgiver både bestyrelser og virksomheder.

I mere end 25 år har han undervist i økonomistyring, supply change management og management control og de seneste år også i CSR, Compliance og bæredygtighed bl.a. på CBS og på internationale MBA uddannelser og universiteter. Peter er desuden ofte leder af internationale konferencer indenfor disruptive teknologier ligesom han rådgiver nødhjælpsorganisationer og andre frivillige foreninger.
C
Indlægsholder

Christian Terkelsen

Christian ejer rådgivningsvirksomheden Craftsmanship. Han er uddannet cand. scient. pol. og har desuden en International Executive Master i Innovation and Leadership in Complex Systems fra Copenhagen Business School og Aarhus Universitet. Christian har 15 års erfaring som rådgiver inden for strategisk organisations- og ledelsesudvikling og har især stor erfaring inden for udvikling og opbygning af organisationers evne til at skabe bæredygtige resultater.
Anders
Indlægsholder

Anders Nolting Magelund

Anders er klimapolitisk chefkonsulent hos Lederne og arbejder herved politisk på at sætte fokus på lederes behov når det kommer til grøn omstilling. Han er tidligere forskningschef i tænketanken Sustainia, og har arbejdet som selvstændig ledelsesrådgiver inden for klimaområdet. Han er forfatter til flere bøger om klima og ledelse bl.a. ”Klimaklar virksomhed. Guide til succesfuld klimaomstilling” fra 2021.
Henrik
Indlægsholder

Henrik From

Henrik er konsulent og foredragsholder. I mange år har han arbejdet med salg og management på topledelsesniveau i virksomheder som fx Jobindex, Unilever og Reuters med speciale i strategi, ledelse, marketing og personlig udvikling. Henrik fik en stor hjerneblødning i august 2013. Han debuterede som forfatter med bogen ”Ligeud og frem” om sine oplevelser og erfaringer med at komme tilbage til et meningsfuldt liv efter hjerneblødningen.

Han er blevet kåret af CBS, Mercuri International og Business Danmark som én af Danmarks bedste salgsdirektører og arbejder i dag som konsulent for SimCorp med salg og uddannelse. Derudover holder han foredrag om ledelse og om hans mange erfaringer med sundhedsvæsnet. I 2022 har Henrik From og Jacob Nossell oprettet startup’en Nossell & From, der skal få flere mennesker med handicap og særlige behov ind på arbejdsmarkedet.

Jacob
Indlægsholder

Jacob Nossel

Jacob er konsulent, foredragsholder og journalist. Han har i sidste 15 år arbejdet med kommunikation, projektledelse og handicap for kunder som DR, Socialstyrelsen, Udenrigsministeriet og Roskilde Festival. Jacob lever med Cerebral Parese – også kaldet spastisk lammelse. Han har også medvirket i to prisvindende dokumentarfilm “Det Røde Kapel” fra 2006 om det nordkoreanske militærdiktatur og “Naturens Uorden” fra 2015 om normalitet og handicap, hvor Jacob selv fik en hjerneblødning i forbindelse med en trafikulykke i København.

I dag arbejder Jacob Nossell som serie-iværksætter, handicapkonsulent og kommunikatør i konsulentvirksomheden Nossell & Co, som han selv ejer og er founder af. Derudover holder han jævnligt foredrag og workshops for virksomheder, NGO’er og andre offentlige organisationer om kultur, handicap og ledelse. Jacob har vundet flere internationale priser for sit arbejde.

I 2022 har Henrik From og Jacob Nossell oprettet startup’en Nossell & From, der skal få flere mennesker med handicap og særlige behov ind på arbejdsmarkedet.
Julie Bundgaard
Indlægsholder

Julie Bundgaard

Julie har siden 2016 arbejdet med bæredygtighed i globale leverandørkæder i organisationer som Fairtrade og Dansk Initiativ for Etisk Handel. I 2017 rejste hun til Myanmar for at koordinere en stor Danida indsats for at forbedre arbejdsforhold på tøjfabrikker, som blandt andet producerer for danske Bestseller. Siden har hun arbejdet med indsatser for at forbedre forholdene for de mange millioner syersker i fast-fashion industrien.

I 2020 startede Julie som PhD-studerende på Syddansk Universitet i sektionen for Global Bæredygtig Produktion. Her forsker hun i arbejdsforhold på tøjfabrikker i Bangladesh i samarbejde med flere danske og Bangladeshi forskere. 

Lene
Indlægsholder

Lene Stavnsgaard

Lene er uddannet sygeplejerske fra Diakonissestiftelsen og har en kandidat i sexologi fra Malmø Universitet. Siden 2002 har Lene arbejdet med seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder både i og udenfor Danmark.

Udover at være tidligere bestyrelsesleder i Sex & Samfund, har Lene siddet både i den europæiske og globale bestyrelse i the International Planned Parenthood Federation (IPPF) gennem 13 år. I dag er Lene National Chef i Sex & Samfund og har senest gennemført en MBA fra Middlesex University på Niels Brock Executive.
Rasmus Jensen
Indlægsholder

Rasmus Elsborg-Jensen

Rasmus Elsborg-Jensen er grundlægger af og CEO for klimatech-virksomheden ReFlow og er nyudnævnt EU-klimaambassadør af EU-kommissionen. Rasmus vil give indblik i, hvordan man som virksomhed kan arbejde med emissioner på produktniveau samt give et bud på, hvad fremtiden bringer indenfor rapportering og klima. Rasmus er ekspert i brug af forskellige klimaledelsesværktøjer som GHG protocol og livscyklusanalyser.

Rasmus uddannelsesmæssige baggrund inkluderer studier på CBS, New York University, Middlesex University i London samt Harvard Business School. Rasmus er medlem af expertpanelt hos ISO indenfor Cirkulær Økonomi samt Green Innovation Board i den danske superklynge MARLOG.

PYK
Indlægsholder

Ulrik Schultz

Ulrik har de seneste 15 år været i modebranchen bl.a. som direktør for Bundgaard Sko og primært arbejdet med salg- og marketing. Han er medstifter og CEO for Pyk Copenhagen, en e-commerce startup, som gentænker måden sko designes, produceres og sælges til gavn både børn og planeten. Ulrik er uddannet cand.merc.dat fra CBS og senere suppleret med en Executive MBA fra Henley Business School.
Tracy
Indlægsholder

Xuequian (Tracy) Zhang

Xueqian Zhang has a Ph.D. degree in eco-industrial system analysis and holds a deep understanding of environmental sustainability topics. She has many years of experience in performing lifecycle assessments, environmental CBA, and footprint accounting for industrial systems and products.

Presentation in English.
Birgitte Alstroem
Indlægsholder

Birgitte Alstrøm

Birgitte Alstrøm arbejder som ledelsesrådgiver, debattør og foredragsholder hos Lederne. Hun har 25 års erfaring som leder af kommercielle digitale udviklingsafdelinger og -projekter i både store danske og internationale virksomheder, iværksættervirksomheder og som selvstændig. Hun har samtidig haft flere bestyrelsesposter. Birgitte giver bl.a. fortrolig sparring til ledere om de udfordringer, der følger med rollen og ansvaret som leder.

I det offentlige rum debatterer hun, hvordan udviklingen i samfundet ændrer kravene til ledelse og lederrollen – baseret på hendes tusindvis af fortrolige sparringer med ledere, hendes egen omfattende ledelseserfaring og den seneste forskning. Hun er desuden gæsteforelæser på Københavns Universitet og holder foredrag om bl.a. de seneste tendenser indenfor ledelse og lederrollen, ledelse i en mere digital verden, ledelse af den hybride arbejdsplads, diversitet og inklusion, nye organisationsformer og bæredygtig ledelse.

Birgitte er co-creator på bogen ”Business Models for Teams” og skriver ofte om ledelse i medierne.

Det siger vores kursister

Jeg fik tilført ny viden på området og samtidigt også konkrete værktøjer til at arbejde med bæredygtighed. Samtidigt fik jeg mange gode dialoger med andre meget engagerede kursister. Kurset er vel tilrettelagt og super faciliteret. Samtidigt er det nogle gode og inspirerende indlægsholdere. Med kurset Bæredygtig ledelse formår Lederne Kompetencecenter at gøre bæredygtighed håndgribeligt og inspirerende. Som leder har det givet fornyet energi til at arbejde konkret og målrettet med de bæredygtige problemstillinger f.eks. FN’s verdensmål. Jeg er allerede gået i gang med at arbejde med FN’s verdensmål og har kunne bruge det hele. Der var nogle konkrete ”værktøjs-indlæg” og også indlæg, der var mere perspektiverende. Jeg lærte, at det er vigtigere at gøre noget end blot lade stå til. Og mange små tiltag er bedre end ingen tiltag.

Christian Thor Schlichting, Leder, Materielgården

Jesper Langgaard, Hotel Manager, Copenhagen Admiral Hotel

"Jeg fik taget bæredygtig ledelse ned på jorden, hvor det før har været et stort fluffy udtryk, som jeg ikke helt har vidst, hvad dækkede over. Min personlige tilgang har været en hardware tilgang med fokus på miljømæssige tiltag, men hvor bæredygtig ledelse dækker over en hel del bløde værdier for vores medarbejdere, som nu afdækkes og gøres målbart. Det blev taget ind i en kontekst, hvor vi kan måle på tingene, om det er i et CO2 regnskab eller dækkende over det hele med et ESG regnskab – der blev vendt rigtig mange emner med en grundig og saglig forklaring formidlet af Peter, som hele tiden formåede at binde dage og emner sammen."

Jesper Langgaard

Lasse Ervolder, Area Manager, wedi GmbH

"Jeg kom til kurset med en lidt anden forventning end mange andre. Jeg håbede at tage 3 billeder og så var jeg grøn. Og jeg vil ærligt indrømme, at det åbnede mine øjne. Jeg fik indsigt i, hvad ESG er og hvor vigtigt det er for fremtiden i en virksomhed som vores. Vi har fået redskaber, vi har fået hjælp til forståelse og jeg har fået nogle gode bekendtskaber, som kan hjælpe mig og nogle af de andre med, hvordan vi kan begynde at implementere bæredygtighedsstrategi og biodiversitetsstrategi, og hvad der ellers måtte være, som en del af ESG."
Lasse

Anne Slot Einarsson, Seniorkonsulent

"Jeg har fået en masse perspektiver på ESG-rapportering, på verdensmål i det hele taget og et supergodt netværk til at fortsætte den her dialog videre."
Anne