Tilbage til oversigten

Ledelse og økonomistyring

Fagmodulet Ledelse og økonomistyring sætter dig i stand til at analysere økonomiske beslutninger som ledelsesinstrument.

Du får en grundlæggende forståelse for den økonomiske tankegang samt de økonomiske begreber, modeller og beslutningsprocesser og du får en viden om styring af økonomiske aktiviteter, som giver dig kompetencerne til at deltage i økonomiske beslutninger.

Indhold:

Overordnet økonomisk styring
Det eksterne og interne regnskab
Budgetproces, budgettering og forskellige budgetmodeller, herunder incitamenter i forskellige modeller, aktivitets-, omkostnings- og likviditetsbudgettering
Metoder og værktøjer til økonomisk målstyring
Kommunikation og formidling af økonomiske forhold
Omverdenens indvirkning - herunder politiske indgreb og samfundsmæssige forhold
5 ECTS på Diplomuddannelsen i ledelse

 

Vær opmærksom på, at du også har mulighed for at tilmelde dig den fulde Diplomuddannelse i ledelse.

Brug for hjælp?

32 83 36 10
Tilmeld dig nu

Adgangskrav

For at blive optaget på diplomuddannelsen i ledelse skal du have gennemført en relevant adgangsgivende uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse. Desuden skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring efter endt uddannelse.

Hvis du ikke opfylder de formelle adgangskrav, er det stadig muligt at blive optaget på baggrund af dine reelle kompetencer.

Læs mere om realkompetencevurdering

Yderligere oplysninger

Diplomuddannelsen i ledelse er godkendt af Uddannelses- og Forskningsministeriet, og den er internationalt anerkendt via pointsystemet European Credit Transfer System med 60 ECTS point. Den varer sammenlagt tre år. Fagligt svarer et diplom i ledelse til en bachelorgrad, og uddannelsen giver dermed adgang til relevante masteruddannelser.

Diplomuddannelsen i ledelse udbydes af Lederne i samarbejde med IBA og DTU.

Betaling

Alle priser er inkl. forplejning – men ekskl. moms, materialer, transport og ophold, medmindre andet er anført.
 
Fakturering sker typisk 5 uger før opstart. Ønsker du at blive faktureret med det samme, bedes du give besked om dette i bemærkningsfeltet ved tilmelding. 
 
Lederne Kompetencecenter forbeholder sig ret til prisændringer og tager forbehold for evt. trykfejl.
 
Betalingsbetingelser er 14 dage netto fra fakturadato. Ved manglende betaling pålægges renter pr. påbegyndt måned. Vær opmærksom på, at manglende rettidig betaling kan resultere i udelukkelse fra det købte forløb og eksamen.
 
Afmelding (eller anmodning om at blive flyttet til et andet hold) kan ske vederlagsfrit indtil fem uger før forløbets start. Det sker ved at sende en mail til kurser@lederne.dk. Den fulde pris betales, hvis afmelding (eller anmodning om at blive flyttet til et andet hold) sker senere end fem uger før forløbets start.
 
Lederne Kompetencecenter CVR nr.: 25 13 25 72

Mit Lederskab

Når du vælger kompetenceudvikling hos Lederne Kompetencecenter, giver vi dig lige lidt ekstra.

Du bliver en del af Mit Lederskab, som giver dig adgang til at benytte:

  • Vores populære og eksklusive virtuelle Lederinspirationsmøder
  • Individuel uddannelsessparring, der tager udgangspunkt i dine ønsker og udfordringer
  • Inspirationsuniverset, hvor du får adgang til podcasts, video materiale, artikler m.fl. der tager udgangspunkt i ledelse

Hvis du ikke ønsker at være en del af Mit Lederskab, kan du altid give os besked, så sørger vi for at afmelde dig. 

Vi glæder os til at bidrage til din lederudvikling! 

Kurset udbydes af:

Erhvervsakademi
DTU

Udviklet og tilrettelagt i samarbejde med Lederne Kompetencecenter

Tilmelding

4 dage ca. kl. 09:00 - 16:00
9.700 kr.

Se alle valgfag og obligatoriske fag på diplomuddannelsen (16)

Underviser: Nanna Meilbak

Nanna har mange års erhvervserfaring i forskellige roller, heraf 7 års ledelseserfaring som først koncernøkonomichef, siden økonomichef med ansvar for udvikling af økonomi- og virksomhedsstyring og senest økonomicenterchef med ledelsesansvar for tre teams. Nanna er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet med fokus på ledelse og økonomi og har senest gennemført DTU Board Education i 2022. Nanna er ansat som lektor på DTU Engineering Technology og arbejder inden for områderne ledelse, økonomi- og virksomhedsstyring og implementering af ny teknologi. Nanna er desuden censor ved De Erhvervsøkonomiske Censorkorps.
Nanna Meilbak