Tilbage til oversigten

Ledelse og facilitering

På dette modul får du kompetencer til at facilitere bl.a. møder, workshops og projekter så du kan skabe rationelle processer, med værdi og mening for alle.

Facilitering er et håndværk, der kan læres. Modulet giver dig indsigt i metoder og teorier samt praktiske færdigheder til at mestre faciliteringsprocessen. Vi tager afsæt i teoretisk forståelse for organisation, læring, kompleksitet, positionering og magt. Emner, der er gennemgående i undervisningen på hele modulet .

Du vil få indsigt i metoder og teorier samt praktisk træning i konkrete faciliteringsgreb. Du kommer til at arbejde med cases fra din egen virkelighed, og får løbende feedback fra både undervisere og de øvrige deltagere. Der bliver meget træning og mindre teorigennemgang, men stadig fokus på den kompleksitet som facilitering hjælper med at udforske

Du vil på modulet få :

Redskaber til Proces- og workshopfacilitering
Effektiv spørgeteknik og lytning
Redskaber til mødeledelse og mødefacilitering
Viden om facilitering af innovative processer
Viden om facilitering af undersøgelsesprocesser herunder refleksion over form og indhold, kommunikationsstrategi, planlægning gennem drejebog
5 ECTS på Diplomuddannelsen i ledelse

Vær opmærksom på, at du også har mulighed for at tilmelde dig den fulde diplomuddannelse i ledelse.

Brug for hjælp?

32 83 36 10
Tilmeld dig nu

Målgruppe

Modulet er relevant for dig, der er projektleder, leder, konsulent eller faglig specialist og som vil lære at facilitere processer ud fra analyse af organisationsbehov samt blive klogere på eget ledelsesrum.

Ledelse og facillitering

Adgangskrav

For at blive optaget på diplomuddannelsen i ledelse skal du have gennemført en relevant adgangsgivende uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse. Desuden skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring efter endt uddannelse.

Hvis du ikke opfylder de formelle adgangskrav, er det stadig muligt at blive optaget på baggrund af dine reelle kompetencer.

Læs mere om realkompetencevurdering

Yderligere oplysninger

Diplomuddannelsen i ledelse er godkendt af Uddannelses- og Forskningsministeriet, og den er internationalt anerkendt via pointsystemet European Credit Transfer System med 60 ECTS point. Den varer sammenlagt tre år. Fagligt svarer et diplom i ledelse til en bachelorgrad, og uddannelsen giver dermed adgang til relevante masteruddannelser.

Diplomuddannelsen i ledelse udbydes af Lederne i samarbejde med IBA og DTU.

Vores samarbejdspartnere

Ledernes KompetenceCenter samarbejder med IBA og DTU

Vi samarbejder med IBA og DTU om at udbyde vores diplomuddannelse.

Mit Lederskab - til dig som studerende

Mit Lederskab er personlig lederudvikling tilrettelagt til lige netop dig. Er du studerende på en uddannelse eller et enkeltfag på en akademi-, diplom- eller masterniveau i Lederne Kompetencecenter har du mulighed for at tilkøbe Mit Lederskab basispakke til kun 1.495 kr. ekskl. moms/år. Forløbet inkluderer bl.a.:

  • En personlig udviklingsplan
  • 30% i rabat på et af Lederne Kompetencecentrets egne kurser (uden ECTS-point)
  • 1:1 personlig ledersparring 
  • Konferencedeltagelse og faglige inspirationsmøder

Du får desuden adgang til en digital platform, der samler podcasts, artikler og video om alt det nyeste inden for ledelse. 

Brug Mit Lederskab om et supplement til din uddannelse. Læs mere og tilmeld dig Mit Lederskab basis til 1.495 kr. her (Notér at du er studerende, så du får studierabat). Eller skriv til os på mitlederskab@lederne.dk for at høre nærmere.

Tilmelding

4 dage
9.700 kr.

Se alle valgfag og obligatoriske fag på diplomuddannelsen (17)