Tilbage til oversigten

Ledelse med Inner Development Goals

Lær at lede med udgangspunkt i det globale initiativ Inner Development Goals (IDG). Med IDG som ramme og pejlemærke styrker du som leder mental balance, samtidig med at du understøtter positive forandringer og en bæredygtig udvikling.
På kurset lærer du at bruge IDG-rammen med de fem kategorier - være, tænke, relatere, samarbejde og handle - som en katalysator for din egen og dine medarbejderes udvikling. Du får metoder og konkrete redskaber til at styrke dit team, din afdeling og din organisation og skabe et bæredygtigt arbejdsmiljø, hvor stress og udbrændthed forebygges aktivt. Du lærer, hvordan du får motiverede og engagerede medarbejdere med stærke samarbejdsrelationer. Og du kommer hjem med en række værktøjer, du kan bruge med det samme i din ledelse, f.eks. et dialog-kit og et spil, og du får nye idéer og inspiration til at løfte både den indre og den ydre bæredygtighed. 
 

Udbytte: 

Viden om Inner Development Goals (IDG) som løftestang for bæredygtig ledelse
Metoder til at arbejde med og styrke indre bæredygtighed, herunder mental balance, psykologisk tryghed, resiliens og compassion
Træning i at bruge IDG-rammen og værktøjerne i din daglige ledelse og i forandringsledelse
Indsigt i, hvordan du opbygger en motiverende og positiv arbejdskultur, som tiltrækker, udvikler og fastholder medarbejderne

 

Målgruppe
Kurset er for dig som ønsker et nyt, praktisk anvendeligt og forskningsbaseret ledelseskompas, som gør dig i stand til at styrke både den indre og den ydre bæredygtighed for dig selv, dit team og din organisation. 

Brug for hjælp?

32 83 36 10
Tilmeld dig nu

Inner Development Goals

Inner Development Goals omfatter 23 færdigheder og kompetencer, du kan bruge som løftestang i dagligdagens forandringer, udfordringer og dialoger - og hele den udvikling som er nødvendig, for at vi lykkes med at skabe innovative, sunde virksomheder og et bæredygtigt samfund. 

IDG-initiativet og værktøjerne er udviklet med inspiration fra nogle af verdens førende ledelsestænkere, herunder Amy Edmondson (Harvard Business School), som er ophavskvinde til begrebet psykologisk tryghed. 
IDG
Kursets indhold

Kurset er bygget op over tre sammenhængende dage, så du får mulighed for at fordybe dig sammen med ledere fra andre virksomheder og organisationer. Du arbejder med egne udfordringer og cases, så det er let at tage læring og indsigter med hjem og bringe dem aktivt i spil. 

Dag 1: DEN BÆREDYGTIGE LEDER
På kursets første dag bliver du introduceret til Inner Development Goals og hvordan initiativet understøtter de komplekse vilkår ledere står overfor i dag. Vi stiller skarpt på dig som leder og du lærer hvordan du helt konkret kan bruge IDG i din hverdag. Vi bruger Inner Development Goals til at fokusere på din lederrolle, dine værdier, den måde du forvalter din tid og dine ressourcer på og den ledelsessituation du står i lige nu i din organisation. Du kommer bl.a. til at spille dialogspillet Mind your Inner Development og dagens mål er, at styrke din udvikling i en bæredygtig og positiv retning.


Dag 2: DEN BÆREDYGTIGE ORGANISATION

På kurset anden dag fokuserer vi på hvordan du som leder lykkes gennem andre; dine medarbejdere, dit team og din organisation. Hvordan kan I arbejde sammen, så I går hjem med mindst lige så meget eller måske endda mere energi, end da I kom om morgenen? Hvordan kan du være med til at skabe arbejdsfællesskaber med god mental balance, resiliens og psykologisk tryghed? 

Vi kommer også til at træne udviklingssamtaler som en stærk vej ind i dette, og du træner en grundmodel, der klæder dig på til at holde mere udviklende samtaler, så du sammen med dem du leder kommer til at styrke innovation, motivation og virkelyst.


Dag 3: DET BÆREDYGTIGE ARBEJDSLIV
På kursets sidste dag zoomer vi ud og formulerer en vision for det arbejdsliv, du som leder vil være stolt af at skabe rammen for. Visioner har en særlig trækkraft, når du vil skabe noget, og som leder skaber du rammen for det arbejdsliv, der folder sig ud omkring dig. Vi arbejder med visionsledelse og du lærer at formidle og forankre dine visioner. Du lærer også, hvordan du bruger kultur som strategi til at skabe psykologisk tryghed og det gode arbejdsliv, der nærer både dig, dine medarbejdere og din organisation. 

Undervisningen veksler på de enkelte dage imellem inspirationsoplæg, refleksion, dialog, øvelser, individuelt arbejde, feedback og dialog på tværs. 

Hvad er Inner Development Goals?
Indholdet på kurset trækker på en række forskningsbaserede redskaber og metoder, som alle sikrer et højt fagligt niveau og et aktuelt ledelsesperspektiv. 
Omdrejningspunktet er et framework med tilhørende værktøjer, udviklet af non-profit organisationen Inner Development Goals – Transformational Skills for Sustainable Development (IDG) er et internationalt samarbejde imellem en række akademiske institutioner, forskere og ledelsestænkere. Organisationen arbejder med forskning og formidling af indre udvikling og bæredygtighed og på hvordan disse kan understøtte en bæredygtig fremtid.

Læs mere om IDG her: Inner Development Goals. Og se en kort video introduktion her: Inner Development Goals film

Praktiske oplysninger

Kurset afholdes over tre sammenhængende dage kl. 09.00 – 16.00. Prisen dækker undervisning, kursusmaterialer, herunder spillet Mind Your Inner Development og et IDG dialogkit, samt forplejning.

Betaling

Alle priser er inkl. materialer og forplejning – men ekskl. moms, transport og ophold, medmindre andet er anført.

Fakturering sker typisk 5 uger før opstart. Ønsker du at blive faktureret med det samme, bedes du give besked om dette i bemærkningsfeltet ved tilmelding. Ønsker du at betale med kreditkort, bedes du give besked om dette i bemærkningsfeltet ved tilmelding, eller skrive til os på kurser@lederne.dk efter tilmelding.

Lederne KompetenceCenter forbeholder sig ret til prisændringer og tager forbehold for evt. trykfejl.

Betalingsbetingelser er 14 dage netto fra fakturadato. Ved manglende betaling pålægges renter pr. påbegyndt måned. Vær opmærksom på, at manglende rettidig betaling kan resultere i udelukkelse fra det købte forløb og eksamen.

Afmelding (eller anmodning om at blive flyttet til et andet hold) kan ske vederlagsfrit indtil fem uger før forløbets start. Det sker ved at sende en mail til kurser@lederne.dk. Den fulde pris betales, hvis afmelding (eller anmodning om at blive flyttet til et andet hold) sker senere end fem uger før forløbets start.

Lederne KompetenceCenter CVR nr.: 25 13 25 72

Bevis på dine nye kompetencer

Du vil modtage et digitalt kursusbevis efter din deltagelse på kurset. Dit kursusbevis kan tilgås via vores online platform DiplomaSafe, hvorfra du kan tilføje det på din LinkedIn-profil, downloade det til din e-boks, printe det eller dele det med dit netværk på flere sociale medier.

Mit Lederskab

Når du vælger kompetenceudvikling hos Lederne Kompetencecenter, giver vi dig lige lidt ekstra.

Du bliver en del af Mit Lederskab, som giver dig adgang til at benytte:

  • Vores populære og eksklusive virtuelle Lederinspirationsmøder
  • Individuel uddannelsessparring, der tager udgangspunkt i dine ønsker og udfordringer
  • Inspirationsuniverset, hvor du får adgang til podcasts, video materiale, artikler m.fl. der tager udgangspunkt i ledelse

Hvis du ikke ønsker at være en del af Mit Lederskab, kan du altid give os besked, så sørger vi for at afmelde dig. 

Vi glæder os til at bidrage til din lederudvikling! 

Tilmelding

Tre sammenhængende dage fra kl. 09:00 - 16:00
Pris 18.500 kr. (ex. moms)
Medlemspris 16.600 kr. (ex. moms)

Undervisere

Eva Damsgaard

Eva Damsgaard

Eva Damsgaard er ledelsesudviklingskonsulent, ejer af CAPIO CONSULT og partner i AGORA – organisationer gentænkt. Hun er uddannet cand.mag. i medievidenskab og organisationsudvikling, har en overbygning i Strategi og ledelse og en række certificeringer og ledelsesmæssige videreuddannelser, herunder i systemisk coaching og regenerativ ledelse. Eva arbejdet med udvikling af organisationer og deres ledere siden 2005 og hun er en af pionererne i Danmark omkring Inner Development Goals initiativet. Bl.a. har hun udviklet spillet ”Mind your Inner Development” og har sammen med Caroline Ahlgren skabt Inner Development Dialogkit. Eva har et skarpt blik for relationelle dynamikker og kendetegnes ved høj faglighed, nærvær og autenticitet.
Caroline Ahlgreen

Caroline Ahlgren

Caroline Ahlgren er autoriseret og specialistgodkendt erhvervspsykolog, chefkonsulent i konsulenthuset UKON og forfatter til bogen ”Lederens stresshåndbog – styrk dine lederkompetencer når det gælder stress”. Hun har mere end 10 års erfaring med ledelses- og organisationsudvikling med særlig fokus på at få ledere og ledelsesteams til at udfolde deres potentiale og hun er medforfatter til Inner Development Dialogkit sammen med Eva Damsgaard. Caroline har solid erfaring med at udvikle og implementere ansvarlige løsninger til at understøtte et bæredygtigt arbejdsliv og brænder især for livslang udvikling i arbejdslivet – med faglighed, ansvarlighed og etik som løftestang.