Tilbage til oversigten

Coachuddannelse for ledere - ICF godkendt

4.9 (78 bedømmelser)

Få en internationalt anerkendt coachuddannelse og oplev en ledelsesmæssig transformation. Du udvikler dig som leder og får samtidig et effektivt værktøj til at motivere dine medarbejdere og få mest muligt ud af deres potentiale.

Coachuddannelsen for ledere giver dig det uddannelsesmæssige fundament for at blive ICF-certificeret som Associate Certified Coach.

Coaching handler om mennesker og udvikling. Det er en anerkendt metode med effektive værktøjer til at udvikle medarbejdere og sikre motivation, målopfyldelse og resultater. Coachuddannelsen styrker dit lederskab og din udvikling som menneske. Den klæder dig på til at gå forrest som leder og udvikle og motivere både individer og teams, så du bringer flest mulige ressourcer i spil.

Coachuddannelsen er godkendt af ICF (International Coach Federation) og består af 67,5 timers ICF-godkendt undervisning.

Coachuddannelsen giver dig:

Et solidt teoretisk fundament for at bruge coaching
Træning i at stille spørgsmål som afdækker både problem, udviklingspotentiale og handling
Evnen til at skabe større motivation hos medarbejdere og teams
Øget selvindsigt og mulighed for at opnå bedre resultater som leder
Tilmeld dig nu

Målgruppe: 
Coachuddannelsen henvender sig til dig, der er leder, projektleder eller nøglemedarbejder uanset niveau.

Hvis du er HR-medarbejder og ønsker at benytte coaching som værktøj, så er uddannelsen også relevant for dig.

Deltag på online inspirationsmøde om coachuddannelsen

Jeg er blevet en bedre leder, har fået nye metoder til at gå til mine opgaver og jeg har fået rigtig meget ud af den på det personlige plan. Underviserne er utrolig dygtige og jeg følte mig hele tiden i trygge hænder. For mig er det også et kvalitetsstempel, at det er Lederne der står bag uddannelsen
Jakob Lau Holst, CEO, Vindmølleindustrien
Vi lærer nogle super, super gode værktøjer, der hjælper mig til at kunne rammesætte både den svære samtale og den motiverende samtale. Jeg kan kun sige én ting: Hvis du er leder eller du har med mennesker at gøre - go for it!
Anna Helene Hjort, uddannelseskonsulent, Gribskov Kommune
Det fede ved coachuddannelsen er, at der er så mange praktiske øvelser, så man virkelig får teknikkerne ind under huden. Det var lige på og hårdt fra starten, og det har været meget givende. Det lærer jeg rigtig meget af!
Lizette Peinow, ERP-udvikler, DTU

Indhold og udbytte

Coachinguddannelsens opbygning

Coachuddannelsen forløber over fire moduler, i alt 9 dage, hvor holdet er samlet til undervisning og træning. Modul 1 er på tre dage, mens de øvrige moduler er på to dage. Mellem modulerne afvikles 3 feedbacksessioner på hver 3,5 time og 4 webinarer på hver 1,5 time. 

Du skal være opmærksom på, at alle moduler, feedbacksessioner og webinarer er obligatoriske, for at du kan gå til eksamen og blive certificeret. Er du forhindret i at deltage nogle af dagene, kan vi som oftest tilbyde erstatningsundervisning mod merbetaling. Coachuddannelsen 

Læring i et trygt og inspirerende miljø

Coachuddannelsen har sit teoretiske fundament i den systemiske teori og metode, nyere hjerneforskning, ICF’s kernekompetencer og viden om effektfuld coaching. Du bliver en del af et trygt, lærende og inspirerende miljø med mulighed for både personlig udvikling og tilegnelse af de forskellige coachingmetoder, som skaber en platform for effektfuld og autentisk coaching.

Undervisningsform

Undervisningen har fokus på læring gennem praktiske erfaringer og teorien flettes naturligt ind, mens vi øver og træner. Vores erfaring er, at du gennem træning tilegner dig de coachende kompetencer på en måde, så du kan bruge dem i mange forskellige sammenhænge.

Skriftlig og praktisk eksamen

Uddannelsen afsluttes med en individuel skriftlig og praktisk eksamen, som skal bestås for at få et diplom som coach. Eksamen forløber over flere dage og du skal samlet beregne at bruge 2 gange en halv dag. Første dag finder den skriftlige prøve sted. Den praktiske eksamen afholdes de følgende dage, hvor du skal coache én af de andre fra holdet, hvorefter du får grundig feedback.

 

Få personlig feedback under øvelserne

Vi fokuserer på at støtte dig i at nå dine mål med uddannelsesforløbet, derfor giver vi deltagerne personlig sparring under øvelserne. Der er desuden maks. 18 deltagere på et hold, hvilket sikrer mere tid til hver enkelt deltager.

Certificering og diplom

Uddannelsen giver det udannelsesmæssige fundament for at kunne blive ICF-certificeret som Associate Certified Coach (ACC) 

Der udstedes diplom med ICF’s ACSTH logo, når du har gennemført uddannelsen og på tilfredsstillende vis har demonstreret dine coachingkompetencer ved en skriftlig og praktisk mundtlig eksamen. Din titel på diplomet bliver “Certified Coach from the Danish Association of Managers and Executives” med undertitlen “Graduated from ICF ACSTH approved program”. 

Individuel coaching

Mulighed for individuel coaching

Vi anbefaler at du tilkøber et individuel coachingforløb, så du selv oplever, hvordan coaching skaber rum for læring og udvikling. Du kan få individuel coaching for en særpris på 1.590 kr. ekskl. moms per session ved køb af minimum 3 sessioner.

Undervisere

Annette Kledal

Annette Kledal

Annette Kledal, direktør i Expand, er ICF Professional Certified Coach, PCC, og har Master Practitioner Diploma in Systemic Team Coaching fra AoEC, Diploma in Coaching Mastery fra ITS. Derudover er hun NLP Trainer og er uddannet systemisk konsulent fra DISPUK. Hun er certificeret i profilværktøjet JTI.

Christophe Kittel

Christophe Kittel er Associate Certified Coach (ACC-ICF), International Systemic Team Coaching Certified (Academy of Executive Coaching) og har en Master i International Business and Corporate Finance. Han arbejder med Leadership Development og Cross-cultural challenges med udgangspunkt i en mere end 25 år international karriere på C-level hos blandt andet L’Oréal.
Charlotte Barfod

Charlotte Barfod

Charlotte er ICF Professional Certified Coach (PCC) og NLP-træner. Derudover er hun kommunikationskonsulent og underviser i personlig udvikling.
Michael Skjøt

Michael Skjøt

Michael er ICF Professional Certified Coach (PCC). Han er organisations- og ledelseskonsulent med 20 års ledererfaring fra Mærsk og SAS.

FAQ

Jeg har allerede taget andre coachingkurser, hvorfor skal jeg tage coachuddannelsen?

Hvis du ønsker en fyldestgørende uddannelse, hvor du får mulighed for at integrere kompetencerne, så du virkelig kan bruge dem i din hverdag, så skal du tage denne uddannelse. Hvis du ønsker en coach uddannelse med mulighed for international certificering, giver denne uddannelse dig den mulighed, fordi den er godkendt af ICF.

 

Hvordan adskiller Ledernes coachuddannelse sig fra andre coachuddannelser?

Vi har lagt en ekstra dimension omkring ledelse ind i uddannelsen. Det betyder, at du både kan bruge uddannelsen som et effektivt lederudviklingsforløb og som det uddannelsesmæssige fundament for at fungere som coach. Desuden er uddannelsen godkendt af den internationale coachorganisation, ICF, så du er sikker på at have en uvildig blåstempling af dine coachkompetencer. Endelig er vores undervisere nogle af landets mest erfarne og veluddannede coaches og du bliver undervist på små hold med max 18 deltagere, så der er fokus på den enkelte og på træning i praksis.

 

Får jeg bevis på, at jeg har gennemgået coachuddannelsen?

Du får et bevis med ICF’s ACSTH logo, som dokumenterer, at uddannelsen har den godkendelse, som hedder Approved Coach Specific Training Hours.

 

Hvad kan jeg kalde mig efter bestået eksamen?

Din titel bliver: Certified Coach from the Danish Association of Managers and Executives.
Subtitle: Graduated from ICF ACSTH approved program

 

Hvor meget tid skal jeg regne med at bruge ud over selve undervisningen?

Det afhænger af dit ambitionsniveau, men mellem 40 og 60 timer. Tiden bruges på at mødes i træningsgrupper og øve coaching, løse mindre skriftlige opgaver og læse.

 

Hvad betyder ICF?

ICF står for International Coach Federation, som er verdens største, internationale coachorganisation. Vores uddannelse er godkendt af ICF, så hvis du senere ønsker at blive certificeret af ICF, er det en mulighed. Det kræver yderligere 7 mentorcoaching timer og at du har 100 erfaringstimer med coaching. Du skal til en mundtlig  (optagelse af en coaching seance) og skriftlig multiple choice test hos ICF i forbindelse med ansøgning om certificering.

 

Hvordan bliver jeg ICF certificeret coach?

Du kan blive ICF certificeret coach på det niveau, som hedder Associate Certified Coach, ACC, når du opfylder følgende krav:

• Har min. 60 timers coachuddannelse (er opfyldt med denne uddannelse)
• Har coachet i min. 100 timer dokumenteret med din coach log
• Har i alt 10 mentorcoaching timer. I uddannelsen er inkluderet tre timer, så du skal have yderligere syv timer.

Når dette er gennemført, søger du certificering gennem ICF og skal i den forbindelse til deres skriftlige multiple choice test i de etiske regler og kernekompetencerne. Desuden skal du up-loade en optagelse af en coaching seance med en klient og lave en udskrift af dialogen.

 

Hvad koster det at blive ICF-certificeret?

En ACC certificering gennem ’ACSTH vejen’ koster 300 USD for medlemmer og 500 USD for ikke-medlemmer. Medlemskab af ICF Global og ICF Danmark koster 423 USD om året.

 

Bevis på dine nye kompetencer

Du vil modtage et digitalt kursusbevis efter din deltagelse på kurset. Dit kursusbevis kan tilgås via vores online platform DiplomaSafe, hvorfra du kan tilføje det på din LinkedIn-profil, downloade det til din e-boks, printe det eller dele det med dit netværk på flere sociale medier.

Praktiske oplysninger

Prisen dækker 67,5 timers ICF-godkendt undervisning, kursusmaterialer, eksamen og forplejning. For at sikre fokus på den enkelte vil der max være 18 deltagere på et hold.

Undervisningen på de 4 moduler finder sted i tidsrummet kl. 9.30-16.30.
 
Webinarer finder sted kl. 15-16.30 via online login.
 
Feedbacksessionerne er træning i mindre grupper. På modul 1 deles holdet op i grupperne, så endelige mødetidspunkt for den enkelte kursist fastlægges der. Mødetid vil enten være kl. 9-12.30 eller kl. 13-16.30 på de angivne datoer. Indtil holdstart bedes hele dagen reserveret på de 3 angivne datoer.
 
Den skriftlige eksamen er kl. 9-12.30. Eksamensplan for den mundtlige eksamen fastlægges mellem 3. og 4. modul. Hver kursist skal påregne at bruge ½dag på en af de fastsatte datoer. Alle datoer, angivet som mundtlig eksamen for holdet, bedes reserveret indtil endelige eksamensplan laves.

Du skal være opmærksom på, at alle moduler, feedbacksessioner og webinarer er obligatoriske, for at du kan gå til eksamen og blive certificeret. Er du forhindret i at deltage nogle af dagene, kan vi som oftest tilbyde erstatningsundervisning mod merbetaling.

Tilmelding

9 dage
Pris 41.600 kr. (ex. moms)
Medlemspris 37.400 kr. (ex. moms)

se andre kurser i kommunikation og coaching (6)