Få superpower som leder

21. september 2018

Vil du have succes som leder i en tid præget af hastige forandringer og digital transformation? Så skal du være parat til et nyt mindset og en ny måde at lede på. Vi giver dig vores bud på tre vigtige fokusområder for dig, som vil være en fremtidsorienteret leder.

1. FORSTÅ DE DIGITALE MULIGHEDER

Digitalisering er på alles læber, og det er der en god grund til. For digitalisering er mere end bare teknologi og IT-systemer.

Det handler om den måde, vi lever på, den måde vi driver forretning på, og den måde vi servicerer kunder på. Og vi skal være parate til, at muligheder og krav ændrer sig hele tiden.

Mange ledere ved godt, at de står over for en udfordring, men de føler sig ikke nødvendigvis klædt på til at lede deres medarbejdere ind i den nye digitale virkelighed. Som leder har du brug for at forstå den digitale udvikling, og hvad den betyder for din forretning, så prioritér at få indsigt i, hvad digital transformation er, og hvad en digital omstilling kræver.

 

2. LÆR AT DELEGERE OG DISTRIBUERE LEDERSKAB

Som leder gør du klogt i at sætte så mange af dine medarbejderes kompetencer i spil og distribuere ledelse af opgaveløsningen ud. Det ”distribuerede lederskab” virker stærkt, fordi du både motiverer dine medarbejdere og udnytter deres talenter – og det har du brug for i en tid, hvor du ikke nødvendigvis selv er den mest kompetente til at forstå opgaveløsningen.

Samtidig har du behov for at kunne eksekvere hurtigt og agilt og tilpasse dig en omskiftelig omverden. Metoder som Agile og Scrum kan blive dine uundværlige partnere, når du skal skabe resultater i en foranderlig omverden.

Scrum Master med international certificering

 

3. DEL VIDEN OG LÆRING

Du skal forstå, hvordan videndeling virker, og hvor essentielt det er for din organisation og din afdeling at få ny viden og dele den med hinanden. Gør lysten til læring til en bærende kultur, og understøt dine medarbejdere i at være nysgerrige og bringe ny inspiration ind i virksomheden.

Med små tiltag kan du udnytte de lommer, I allerede har i løbet af ugen til videndeling og dermed øge innovationskraften i organisationen. Som en bonus får du helt sikkert mere motiverede medarbejdere og opnår et bedre samarbejde på tværs.

Bliv klædt på til at øge videndeling og samarbejde

Helle Damsgård

Helle er programchef og er ansvarlig for lederkurser, lederuddannelser og konferencer. Hun har været leder i både private og offentlige organisationer og har de seneste 15 år arbejdet med ledelse og udvikling af ledere.

hda@lederne.dk
32833269