"Jeg er blevet mere opmærksom på mine medarbejdere"

Charlotte Nørgaard Christoffersen arbejder som Head of Business Support i Novo Nordisk A/S, og har netop afsluttet Coachuddannelse for ledere. Uddannelsen har givet hende praktisk erfaring med at bruge coaching som et ledelsesværktøj, og hun har løbende kunne tilpasse sin ledelsesstil.

Charlotte Nørgaard

Hvad har du fået ud af din deltagelse på Coachuddannelse for ledere?

Jeg har fået konkrete værktøjer, jeg kan bruge i coaching af mine medarbejdere. Jeg har afprøvet og fået erfaring med, hvordan coachingspørgsmålene virker og hvor stærke de kan være. Jeg er blevet mere opmærksom på, hvordan jeg lytter og er tilstede i dialogen med mine medarbejdere.

Derudover kan jeg nu facilitere coaching af mine medarbejdere for eksempel i forhold til udviklingsbehov, og hjælpe dem med at overkomme nogle af de barrierer, de kan have i forhold til deres egen udvikling. Da der er meget coaching i praksis under kurset, har jeg også været igennem en person udvikling, som fortsætter efter kurset. Jeg har samtidigt opbygget et godt netværk til andre ledere i forskellige industrier.

Charlotte N

 

Hvad ønskede du at opnå ved at tage en coachuddannelsen?

Jeg ønskede at blive bedre til at coache mine medarbejdere i stedet for at give dem svaret – og i større grad lykkes med empowerment af mine medarbejdere. Jeg ville gerne have praktisk erfaring med at bruge coaching som et ledelsesværktøj, for at kunne lykkes med min ændring i ledelsesstil. Alt dette har jeg fået, og jeg har løbende indarbejdet den coachende ledelsesstil – og er blevet coachet i de udfordringer, jeg mødte undervejs.

 

Kan du beskrive din oplevelse hos Ledernes KompetenceCenter? 

Ledernes KompetenceCenter har kørt dette kursus yderst professionelt. Der har været mange ændringer på grund af ændrede COVID19-restriktioner, og der har været fokus på, at vi fik så meget ud af det som muligt på trods af restriktionerne – og vi er løbende holdt opdaterede. Ledernes KompetenceCenter har fundet nogle yderst kompetente undervisere til denne uddannelse. 

Charlotte

Vil du anbefale uddannelsen til andre - og hvorfor?

Dette er en fantastisk uddannelse – især for dem, der er parate til at udvikle sig aktivt. Jeg vil i den grad anbefale kurset til andre ledere, der ønsker en mere coachende ledelsesstil og ønsker praktisk erfaring med coaching.


Foto: Anders Rye Skjoldjensen