Lederalliancen
hjælper unge i gang

Lederalliancen hjælper unge i gang

Alle unge skal med – i job og uddannelse

Ca. 43.000 unge mellem 15 og 24 år er hverken under uddannelse eller i arbejde. Det er både en udfordring for dem og for vores samfund og vores virksomheder.

Ledere på danske virksomheder kan gøre en uvurderlig forskel for unge, der har svært ved at få fodfæste i et job eller en uddannelse. De kan give dem en hånd i ryggen og vise en vej ind på jobmarkedet.

Derfor har vi skabt Lederalliancen, som bygger bro mellem virksomheder og deres ledere og kommunens ungeindsatser. Lederalliancen er skabt i partnerskab med Dansk Industri, Cabi – og med støtte fra Tuborgfondet.

Emil har givet Brian lyst til at hjælpe endnu flere unge

Brian Nielsen er leder i Norlys og er ansvarlig for en stor gruppe unge, der arbejder med salg. Brian synes, at han har et ansvar for at hjælpe unge med udfordringer i job – og dermed give dem en ny vej i livet.

Norlys Emil har givet Brian lyst til at hjælpe endnu flere unge

Hvad får jeg ud af at være med i Lederalliancen? 

Vi stiller dedikerede ressourcer til rådighed, så processen bliver så smidig som mulig. Vi følger op undervejs, vi guider dig og er med dig hele vejen til et match. Det er gratis at være en del af Lederalliancen.

Tilmeld dig Lederalliancen i dit lokalområde

Klik på dit nærområde på kortet og meld dig til.

Tilmeld dig Lederalliancen i dit lokalområde

I Lederalliancen hjælper vi dig med at matche dig og din virksomhed med et ungt menneske, og vi sikrer at processen bliver så smidig som mulig. Det er gratis at være en del af Lederalliancen, men der er et begrænset antal pladser.

Klik på dit nærområde på kortet og meld dig til.

Samfundsansvar skaber værdi for din virksomhed

Virksomheder vurderes af deres omverden på, hvor ansvarlige de er inden for miljø og inden for sociale og ledelsesmæssige forhold. At tage ansvar for et velfungerende lokalsamfund, at ansætte mangfoldigt og styrke lighed og inklusion er indsatser, der skaber værdi i de ikke-finansielle nøgletal.

Unge styrker din virksomhed men er du klædt på til at tage imod dem
Unge styrker din virksomhed

Det er en gevinst for virksomheden at inkludere unge på arbejdspladsen. Her får du gode råd til, hvordan virksomheden bliver klædt godt på til at tage imod de unge. 

Lederalliancen hjælper unge i gang
Kom godt i gang
For mange unge går vejen til succes gennem oplevelser på virksomheder. Du får værktøjer til at sætte ind på 5 forskellige måder.

Sådan arbejder andre med unge

Flere ledere arbejder allerede med stor succes med at inkludere unge, der er faldet uden for job og uddannelse. Se med her og bliv inspireret.

Restaurant Lola

Mikkel fik chancen hos Restaurant Lola

Rema 1000

Rema 1000 lederen opbygger selvtilliden hos de unge med ros

Cif har fået et kæmpe selvtillidsboost i Knuthenborg Safaripark

Cif har fået et kæmpe selvtillidsboost

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til onboarding af unge og trivsel på arbejdspladsen? Cabi tilbyder alle virksomheder gratis råd og sparring om onboarding af unge og trivsel på arbejdspladsen. Kontakt Cabi direkte på telefon 8612 8855 eller skriv til cabi@cabiweb.dk. Har du spørgsmål til Lederalliancen? Kontakt da chefrådgiver Karen Bro på kbr@lho.dk.

Inspiration »Hvis du er dårlig til noget, er du gerne rigtig god til noget andet«

I virksomheden Glad Teknik har omkring 80 procent af medarbejderne en diagnose som autisme eller ADHD. Det kræver særlige hensyn. Til gengæld får virksomheden gavn af de »superkræfter«, mennesker med diagnoser ofte har.

Lederne mærkesag Alle unge skal med – i job og i uddannelse

Hos Lederne kæmper vi hver dag for at sikre vores medlemmer de bedste vilkår. De rammer, der gør det muligt for danske ledere at gå forrest og drive den bæredygtige udvikling – til gavn for hele samfundet og for fremtidens generationer.

Bæredygtig ledelse

Hos Lederne arbejder vi for at skabe de bedste betingelser for landets ledere, så de er godt klædt på til den bæredygtige omstilling.

Bæredygtig ledelse

Ved du, hvad bæredygtig ledelse er?

Det kræver en særlig ledelsesindsats at løse de problemstillinger, som fremtiden bringer. Lederne udvikler disciplinen bæredygtig ledelse sammen med en række stærkere partnere. Følg med i arbejdet på vores site om bæredygtig ledelse. 
Kurser og uddannelser om bæredygtig ledelse

Lær at drive bæredygtig ledelse

Opgrader dine kompetencer på bæredygtig ledelse, og stå stærkere i fremtiden. Se et udvalg af kurser og lederudviklingsforløb her. 

Vi står bag Lederalliancen

Lederalliancen blev søsat af Lederne i slutningen af 2022 og er i dag et partnerskab med Videnshuset Cabi og Dansk Industri. Vi har en fælles ambition om at give så mange unge som muligt en hånd i ryggen.

Lederalliancen modtager støtte fra Tuborgfondet.

Lederalliancen partnere