Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Danmarks bedste A-kasse

Bliv medlem allerede i dag

Danmarks største a-kasse for ledere, selvstændige og funktionærer. Med over 100.000 medlemmer, kan vi tilbyde dig én af landets billigste a-kasser. Høj kvalitet til attraktiv pris.

Billigste a-kasse

For ledere og betroede medarbejdere

Gratis karriererådgivning

Din genvej til drømmejobbet

Bedste a-kasse

Til at få ledige i arbejde

Dine fordele med A-Kassen LH

 • Fast lav pris

  A-Kassen LH er en af Danmarks billigste a-kasser og er målrettet dig, som er leder, selvstændig eller særligt betroet medarbejder. Du betaler kun 455 kr. pr. måned. Udover at være en billig a-kasse, tilbyder vi dig også en faglig organisation og mulighed for lønsikring - alt under ét tag.

 • Professionel karriererådgivning

  Du kan som medlem af A-Kassen LH benytte vores gratis karriererådgivning. Vores professionelle karriererådgivere hjælper dig med den rette karriereudvikling - alt lige fra kortlægning af dine kompetencer til forberedelse før en jobsamtale. Vores karriererådgivning er din (gratis) genvej til drømmejobbet. 

 • Bedst til at få dig tilbage i arbejde

  Når det gælder om at få ledige medlemmer tilbage i arbejde, er A-Kassen LH den bedste. Det konkluderer en officiel undersøgelse fra 2014, udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering under Beskæftigelsesministeriet (dr.dk/nyheder).

 • Dagpenge - sikring af din privatøkonomi

  Bliver du ledig, får du op til 18.395 kr. i dagpenge om måneden gennem A-Kassen LH. Derudover tilbyder vi dig en individuel rådgivning og sparring, så du hurtigt kan komme tilbage i arbejde. Er du også medlem af den faglig organisation Lederne, har du mulighed for at tegne en attraktiv lønsikring på op til 90% af din indkomst.  

Bestil et opkald - så du kan blive medlem

Eller ring til os
man-fre mellem 8-16:
32 83 32 29

Allerede medlem?

Så ring til os på:

3283 3283
Ja tak, ring til mig

Sådan skifter du a-kasse

1

Bestil et opkald

Så ringer vi til dig og får de nødvendige oplysninger.
2

Vi klarer flytningen

Er du allerede medlem af en a-kasse, opsiger vi dit medlemskab og sikre, at din anciennitet flytter med.
3

Kontingent tilbage

Har du forudbetalt kontingent i en anden a-kasse, vil pengene blive returneret til din NEM-konto.

Få svar på dine spørgsmål

Kan jeg blive medlem?

Vi har nogle få simple krav før, at du kan blive medlem.
Et af dem er, at du skal være funktionæransat, og så skal du arbejde som leder eller betroet medarbejder. Du behøver ikke at have personaleansvar for at blive medlem, hvis bare du har ansvar eller dispositionsret, der forpligter virksomheden.

Du kan blive medlem, hvis du er:

 • Chef og leder med eller uden personalesansvar - For eksempel direktør, afdelingschef, souschef, butikschef, økonomichef, projektleder, værkfører, teamleder.
 • Betroet medarbejder ansat med særlig dispositionsret/ansvar - For eksempel projektansvarlig, direktionssekretær, Key Account Manager, teknisk rådgiver.

 Er du i tvivl, om du kan blive medlem, så bestil et opkald eller giv os et ring på 3283 3229.

Hvorfor vælge Lederne

Betyder prisern noget for dig, skal du vælge A-Kassen LH, fordi vi er Danmarks billigste a-kasse for ledere og betroede medarbejdere. 

Du skal også vælge os, fordi vi har fokus på dét, som fylder i din dagligdag, nemlig ledelse. Udover alle de lovpligtige ydelser tilbyder vi dig rådgivning, sparring, kurser og uddannelser - alt sammen med fokus på dig og din karriere. Hos Lederne sætter vi dig og dine mål i højsæde og bringer dig videre. 

 

Tilbyder I personlig udvikling?

Ja, vi tilbyder dig bl.a. gratis og professionel karriererådgivning. Med udgangspunkt i dine personlige kompetencer og udfordringer, lægger vi sammen en strategi for, hvordan du kan nå dine karrieremæssige mål. Vores karriererådgivere hjælper dig med alt lige fra kompetenceafklaring til forberedelse før jobsamtalen. 

Hvilke kurser og uddannelse tilbyder I?

Hvis du bliver ledig, tilbyder vi dig (gratis) 6 ugers jobrettet uddannelse. Før du vælger, rådgiver vi dig om, hvilke kompetencer du skal udvikle for at stå stærkest til et nyt job. Derudover tilbyder vi hver uge en lang række lederkurser og -uddannelser i hele Danmark. 

5 hurtige om a-kasse

Hvad betyder a-kasse?

Ordet ”a-kasse” er en forkortelse for det noget længere ”arbejdsløshedskasse”. En a-kasse har altså især fokus på arbejdsløshed, og ved at være medlem af en a-kasse, sikrer du dig, at du ikke står uden indtægt, selvom du måske en dag står uden job. At være medlem af en a-kasse før og mens du befinder dig på arbejdsmarkedet gør, at du er forsikret imod ledighed, da a-kassen tilbyder dig en indtægt i form af dagpenge, når du ikke er i arbejde.
 

Hvad er medlemsbidraget?

For at blive medlem af en a-kasse, skal du blot betale et medlemsbidrag og et ATP-bidrag til a-kassen. Medlemsbidraget består både af et bidrag til staten – som er ens for alle a-kasser – og et variabelt bidrag til a-kassens egen administration. ATP-bidraget er ligesom bidraget til staten ens for alle a-kasser, og derudover kan man som medlem vælge ligeledes at betale til efterlønsordningen, hvis man ønsker muligheden for at kunne gå på efterløn senere hen.
 

Hvilke opgaver har a-kassen?

En a-kasse har pligt til at tilbyde sine medlemmer råd og vejledning, hvis disse har spørgsmål der ligger inden for a-kassens sagsområde. Det vil sige, at du kan spørge din a-kasse om alt omhandlende dagpenge, ledighed, jobsøgning og lignende, og derudover tilbyder nogle a-kasser seminarer, workshops og karrieresamtaler. Det er både i din, a-kassens og statens interesse at du kommer hurtigt i arbejde igen, derfor gør a-kassen alt hvad den kan for at hjælpe dig.

Hvor lang tid tager det at optjene dagpenge?

For at kunne modtage dagpenge når du bliver ledig, skal du have været medlem af en a-kasse i mindst et år. Derudover skal du kunne dokumentere, at du har arbejdet svarende til fuldtid i et helt år – svarende til 1.924 timer – inden for de seneste tre år. Hvis man er deltidsforsikret er antallet af påkrævende arbejdstimer dog lavere, og ligger på kun ca. 1.258 timer. Mindsteantallet af arbejdstimer skal man derudover have optjent mens man er medlem af sin a-kasse, så det gælder om at melde sig ind så hurtigt som muligt i sin karriere, og allerhelst før man er færdig med sin uddannelse. 

Fra og med 1. juli 2017 skal du opfylde et indkomstkrav, når du første gang skal have dagpenge.. Du skal som fuldtidsforsikret medlem have tjent 218.616 kroner  inden for de seneste tre år. Du kan dog højst tælle 18.218  kroner per måned. Det svarer til 1/12 af kravet. Du skal derfor altid arbejde i mindst 12 måneder for at få dagpengeret – også selv om din løn er højere end 18.218  kroner om måneden. Hvis din løn er lavere end 18.218 skal du arbejde i mere end 12 måneder. 

Kan man få fradrag af sin a-kassebetaling?

Du kan både trække dit kontingent til din a-kasse og din fagforening fra i SKAT, og du får ligeledes fradrag for dine indbetalinger til efterlønsordningen. Der er desuden intet loft for, hvor højt et fradrag du kan få på dit a-kasse- og efterlønsbidrag, og a-kassen sørger selv for, at SKAT påfører dit kontingent på din årsopgørelse. Du skal dog selv notere det fulde beløb på Tast Selv på SKATs hjemmeside, for at få det fulde fradrag for dit a-kassebidrag. Dette gør du i rubrik 52 på din forskudsopgørelse, når denne bliver tilgængelig.