Mit Lederne

Ledelse i Dag - September 2008

Teori U – en ny ledelsesteknologi

Erhvervslederes løsninger på fremtidens komplekse udfordringer ligger i deres indre - i ubevidste kreative og intuitive ressourcer - mener én af verdens førende ledelses- og innovationsforskere, C. Otto Scharmer fra MIT Sloan School of Management.

Scharmers banebrydende transformationsteori Theory U vil snart blive den vej, som mange ser som indgangen til strategisk ledelsesinnovation, forudser erhvervspsykolog og MMD Jane Blichmann.

Det seneste år har Blichmann studeret og praksisrelateret Theory U med henblik på at udbrede kendskabet til de nyeste ledelsesteknologier. Dette har resulteret i programmet Theory U – strategisk ledelsesinnovation, der skal give topledere, direktioner, ledelsesgrupper og kreative talenter indsigt i de tanker og praktiske implikationer, der udspringer af teorien.

I denne artikel giver Jane Blichmann en kort introduktion til Theory U, der herhjemme nu er tilgængelig for et større publikum med den dansksprogede udgivelse af Scharmers værk Theory U: Leading from the Future as It Emerges.

Af erhvervspsykolog Jane Blichmann, Coaching Institute

01. september 2008

Vil du have mere indhold som dette?

Ledelse i Dags nyhedsbrev

Modtag artikler, videoer og nyheder fra Ledelse i Dag direkte i din indbakke 10 gange om året.