Kære læser!

Velkommen til den første udgave af det elektroniske tidsskrift ledelseidag.dk. Vi præsenterer dig for en række nye artikler om ledelsesforskning, vi samler op og giver overblik, og vi guider dig til at finde yderligere relevante artikler fra vores store videnbank på www.ledelseidag.dk – guld fra arkivet.

Af Ulla Bechsgaard, ansvarshavende chefredaktør
E-mail: lid@lederne.dk
  

01. april 2006

Ledelseidag.dk har som ambition at knytte de mest spændende ledelsesforskere og de bedste ledelsesskribenter til redaktionen. Den internationale ledelsesjournalist Louise Sandager er bosat i Paris, og herfra overvåger hun en række business schools og universiteter for ledelseidag.dk. I denne udgave præsenterer Louise Sandager de nyeste forskningsresultater om ledelsesfilosofien lean.

Den rutinerede journalist og forfatter Per Thygesen Poulsen, der har været en central iagttager af ledelse i en menneskealder, giver os med artiklerne om Mads Øvlisens mesterværk og den tredobbelte bundlinje et fremragende indblik i det store ledelsesprojekt, som Novo Nordisk har gennemført over en årrække.

Ryd op i dine netværk. Den opfordring kommer fra forskeren Christian Waldstrøm. Hans nyeste forskning gør op med myten om, at store netværk er fremmende for karrieren. Endnu en myte bliver forsøgt punkteret i denne udgave af Ledelseidag.dk. Forskeren Ove Kaj Pedersen vurderer, at vi ikke har fred i landet. Danmark er i krig på grund af Muhammed tegningerne, mener han. 

Ledelse og kunst er tæt knyttet sammen. Derfor vil vi i hver udgave af Ledelseidag.dk præsentere en kunstner. Denne gang er det tyskeren Cornelius Völker, som lige nu er aktuel på Gallerie Edition Copenhagen.
Formålet med det elektroniske tidsskrift Ledelseidag.dk er at formidle viden om ledelsesforskning set i et internationalt, teoretisk og filosofisk perspektiv. Vi samarbejder med business schools, universiteter og videncentre fra hele verden. Ledernes Hovedorganisation er udgiver af ledelseidag.dk, og den tætte kontakt til forskningsmiljøerne er med til at sikre, at Lederne konstant er opdateret med den nyeste viden inden for ledere og ledelse, som er organisationens varemærke.

God fornøjelse!

Vil du have mere indhold som dette?

Ledelse i Dags nyhedsbrev

Modtag artikler, videoer og nyheder fra Ledelse i Dag direkte i din indbakke 10 gange om året.