Odense
Forår 2024

Lederne Konferencetour i Odense

Odense Congress Center
Ørbækvej 350, 5220 Odense
30. maj 2024

Konferencen er afholdt

Action card

Mening og arbejdsliv – Leder, skab trivsel hos dig selv og i dit team

En helt ny undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø viser, at ledere, der ikke har de fornødne værktøjer og rammer, har en direkte effekt på arbejdsmiljøet i form af mistrivsel og øget stress blandt medarbejderne.

Løsningen er mere opmærksomme ledere, som sætter deres personlige egenskaber mere i spil, udviser empati, skaber mening og dermed bidrager til et bedre og tryggere arbejdsmiljø.

Samtidigt er mange ledere selv under et stort pres og efterlyser bedre rammer og værktøjer, der kan give dem overskud til at kunne mestre de mange opgaver.

På konferencen får du inspiration og værktøjer til skabe meningsfulde rammer og en arbejdskultur, der skaber de bedste betingelser for at både du og dine medarbejdere trives og præsterer optimalt.

Program | 13:00-16:30

Jan Heiberg

Hvordan skabes trivsel og mening for ledere i arbejdslivets krydspres?

Nye data viser, at 90 pct. af lederne oplever et stigende krydspres af modstridende krav og forventninger. Så hvordan kan du trives og lykkes som leder? Det handler dette oplæg om, som trækker på praktiske erfaringer fra arbejdspladserne og på forskning og analyse fra private og offentlige arbejdspladser. Jan kommer bl.a. ind på ,hvad der kendetegner krydspresset, og hvad skal der til for, at trives og lykkes godt i krydspres.
Camilla Kring

Sådan skaber du en attraktiv arbejdskultur

Autonomi i eget liv til at kunne imødese individuelle familieformer, arbejdsformer og døgnrytmer har afgørende betydning for både helbred og produktivitet. Til trods for, at stadig flere organisationer er begyndt at tilbyde fleksibilitet, er det ikke sikkert, at medarbejderne benytter sig af det. Det er ikke virksomhedens struktur, men virksomhedens kultur, der afgør, om medarbejderne tør benytte sig af fleksibiliteten.
Bente Klarlund

Grundsund – Fysisk og mental sundhed

En sund krop er et godt afsæt for at folde livet helt ud. Skal man være grundsund, handler det bl.a. om sund kost, rigeligt med bevægelse, ingen tobak og nok søvn. Men vi skal også undgå unødig bekymring, fylde livet med mening og kunne tænke ud over os selv. Bentes oplæg er baseret på forskning og handler om både fysisk og mental sundhed.

Oplægsholdere

Jan Heiberg

Ledelsesrådgiver, lektor og forfatter

Jan er stifter af konsulentfirmaet ’Heiberg – ledelse, læring og analyse’ som hjælper ledere med at løfte deres resultater. Han har selv været leder i 12 år og er bl.a. forfatter til bogen "Paradoksledelse – Jagten på værdi i kompleksitet".
Camilla Kring

Ph.d., forfatter og tidsaktivist

Som direktør i Super Navigators og medstifter af Tænketanken Fremtidens Arbejdsliv, hjælper Camilla højtperformende organisationer med at skabe bæredygtige arbejdskulturer, der forener høj produktivitet og livskvalitet.
Bente Klarlund

Professor, overlæge og sundhedsekspert

Professor i Integrativ Medicin ved Københavns Universitet og ansat som overlæge på Rigshospitalet. Leder af Trygfondens Center for Aktiv Sundhed, redaktør på Politikens sundhedsbrevkasse og en af de mest anvendte sundhedseksperter i Danmark.

Køb billet til konferencen

Medlemspris: 300 kroner

Pris for ikke-medlemmer: 500 kroner

Gruppepris (minimum 3 deltagere): 300 kroner pr. person