Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Om LederNetværk

Hvis du overvejer at blive en del af LederNetværk®, kan du her få mere at vide om, hvad du kan få ud af det og hvor meget tid, du skal bruge på det.

Værd at vide

Hvad er LederNetværk?

I Lederne sætter vi ledere og ledelse på dagsordenen. Derfor har vi med LederNetværk® etableret et velorganiseret medlemsforum, hvor medlemmerne kan mødes og netværke om ledelse som et fælles og professionelt omdrejningspunkt.

Et fagligt og professionelt forum
Fælles for alle netværksgrupperne er, at samtlige deltagere er ledere i deres daglige virke, og at grupperne har ledelse som fagligt omdrejningspunkt. LederNetværk® er med andre ord din direkte vej til et fagligt forum, hvor fokus er på dit professionelle virke, og hvor du får mulighed for at:

 • Udvide dit lederperspektiv
 • Løfte dine kompetencer
 • Skabe værdifulde relationer

Hvorfor skal jeg deltage i et LederNetværk?

Når du engagerer dig i et netværk, får du mulighed for at skabe professionelle relationer, og du får mulighed for at udvikle dine ledelseskompetencer.

I LederNetværk® møder du ledere på alle niveauer fra alle typer af virksomheder og organisationer. Sammen får I mulighed for at etablere en netværksgruppe, som I kan drive og udvikle. At lede eller indgå i et netværk er din direkte vej til sparring og udvikling.

Kun for medlemmer af LederNetværk

2 gange om året inviterer vi alle medlemmer af LederNetværk® gratis med til forårets og efterårets lederkonferencer.

Hvad kræver det af mig?

Det er meget forskelligt, hvor ofte de enkelte netværksgrupper mødes, men det mest typiske er seks til otte møder om året.

Inden du indgår i et LederNetværk®, anbefaler vi, at du gør dig nogle grundlæggende overvejelser. På den måde giver du dig selv gode forudsætninger for at bidrage til netværket og gøre det til en succes. Du kan med fordel overveje følgende:

 • Hvad er dit formål med at deltage i en netværksgruppe?
 • Hvad forventer du at få ud af at deltage?
 • Hvad vil du kunne bidrage med ?
 • Hvor ofte kan du mødes og er du villig til at investere den fornødne tid?
 • Er du åben og indstillet på at dele dine problemstillinger med andre?

Gode råd om at netværke

Følgende grundlæggende råd om at netværke kan være med til at bane vejen for din netværksgruppes succes:

 • Netværk er baseret på en win-win situation, hvor alle skal have noget ud af at deltage.
 • Netværk er baseret på gensidig tillid.
 • Netværk skal plejes.
 • Hjælp dine netværkspartnere, som var det dig selv: Hvad, der er godt for dig, er også godt for dem.
 • Oprethold en balance mellem at bede om hjælp og selv at hjælpe.
 • Brug dit netværk til at diskutere ledelse og til at blive udfordret og udviklet i din lederrolle.
 • Vær eventuelt med i flere netværk på én gang.

Hvis du vil være netværksleder

Alle netværksgrupper i LederNetværk® ledes af en netværksleder, som har det overordnede ansvar for gruppens ledelse og udvikling.

Er du interesseret i at blive netværksleder, skal du deltage i Ledernes e-learningkursus i grundlæggende netværksledelse, som ruster dig til opgaven. Kurset er gratis og kun for medlemmer af Lederne. Det er en forudsætning for din deltagelse, at du efter kurset etablerer og/eller leder en netværksgruppe inden for rammerne af LederNetværk®.

Læs mere om kurset for netværksledere her
 
Om rollen
En netværksleder forventes tidsmæssigt at bruge én time til forberedelse i forbindelse med hvert netværksmøde, der typisk varer tre timer. Tiden omfatter forberedelse, gennemførelse og opfølgning på mødet, men opgaverne i netværksgruppen løses i et fællesskab. En netværksgruppe afholder typisk seks til otte netværksmøder om året.

Om mulighederne
Som netværksleder klæder vi dig på til at kunne varetage rollen og vi støtter dig hele vejen. Ud over et gratis kompetenceudviklingsforløb vil du også få tilbudt at deltage i forskellige relevante arrangementer og få rig mulighed for at sparre og dele din viden med andre netværksledere.

Hvis du har spørgsmål til rollen og mulighederne som netværksleder, er du velkommen til at kontakte os på e-mail: netvaerk@lederne.dk eller tlf. 3283 3283.

Kunne du bruge siden? Nej Ja

Fortæl os din mening
Vi har brug for dit input, så vi hele tiden kan gøre siden bedre for dig.

Spørgsmål besvares dog ikke.
Kontakt os

Send

Tak for din feedback