Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Bliv mentor for en flygtning

Har du ledererfaring, et stort netværk og lyst til at bidrage aktivt til integrationen af flygtninge i dit lokalområde? Så har du muligheden for at gøre en forskel og blive mentor for en flygtning.

Lederne driver et mentornetværk af nuværende og tidligere ledere i Region Syddanmark, der ønsker at hjælpe nyankomne flygtninge et skridt nærmere det danske arbejdsmarked. Det gør vi, fordi vi tror på, at aktiv integration gavner alle involverede – både den enkelte flygtning, de danske virksomheder og det danske samfund.

 

Tag ansvar - Bliv mentor for en flygtning
Tag ansvar - Bliv mentor for en flygtning

Bliv klogere på mentorordningen

Hvilke opgaver har en mentor?

Som mentor får du til opgave at bringe to flygtninge ud i og igennem et virksomhedsforløb hos en lille eller mellemstor virksomhed i Region Syddanmark. Din primære rolle bliver:

  • At involvere dit netværk og forsøge at finde en virksomhed, der er interesseret i at tage en flygtning ind i et virksomhedsforløb.
  • At bistå med sparring, gode råd og motivation før, under og efter et eventuelt virksomhedsforløb.
  • At oversætte eller forklare de ting, som kan være fremmede eller svære at forstå på en dansk arbejdsplads.

Hvorfor blive mentor?

Hvorfor blive mentor?
Som mentor får du mulighed for at gøre en forskel – både for dit lokalområde for samfundet og for de mennesker, der er kommet til Danmark i forsøget på at skabe sig en ny og bedre tilværelse.

Ledernes mentornetværk baserer sig på frivillighed og er derfor ulønnet. Til gengæld får du som mentor en række andre fordele:

  • Du får en uddannelse som integrationsmentor og papir på at have gennemført et certificeret uddannelsesforløb.
  • Du bliver en del af et aktivt netværk i Region Syddanmark bestående af ledere og tidligere ledere.
  • Du får mulighed for at deltage i to årlige konferencer med de resterende mentorer, hvor der samles op og evalueres på hele projektet.

Hvad kræver det at være mentor?

Under selve mentorforløbet forventes en arbejdsmængde på 5-10 timer om måneden. Arbejdsmængden tilpasses individuelt af mentoren med udgangspunkt i den enkelte flygtnings behov.

Som mentor for en flygtning skal du sikre dig at møderne foregår på neutral grund.
Mødes du hos flygtningefamilien kan du måske komme i kontakt med børn under 15 år, og ved mere vedvarende direkte kontakt kan det blive nødvendigt at indhente en børneattest. Ledernes Mentorordningen fokuserer på at hjælpe den voksne flygtning i arbejde, og omfatter ikke direkte kontakt til eventuelle børn i flygtningefamilien.

Hvis du modtager efterløn vil du blive modregnet i din efterløn for de timer du bruger som mentor.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til Ledernes mentornetværk, er du meget velkommen til at kontakte sekretariatsleder Kim Vestergaard Larsen på mail kvl@lederne.dk eller telefon 3283 3428.

Bliv en del af Ledernes Mentornetværk

Er du interesseret i at blive en af Ledernes 80 mentorer i Region Syddanmark? Så hører vi gerne fra dig. Udfyld spørgeskemaet - herefter vender vi tilbage til dig.

Meld dig til

Mentorguide

Mentorguiden her baseres dels på det undervisningsmateriale, der er brugt undervejs i uddannelsen, men også på tidligere mentorguides udviklet i andre sammenhænge målrettet frivillige mentorer. Guiden er tænkt som en hjælp for den enkelte mentor i arbejdet med at støtte mentee i at få fodfæste på det danske arbejdsmarked.

Se guiden her.

Bliv mentor for en flygtning

Bliv mentor for en flygtning