Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Lokale politikere debatterer i en ny butik i Odense

I uge 36 slår Lederne dørene op til en helt ny pop up-butik på Kongensgade 74-76 i Odense. Butikken åbner mandag den 4. september og vil frem til fredag den 8. september danne rammen om en række debatter og udveksling af erfaringer om at tage ansvar.

Butiksåbningen i Odense sker som led i en stor kampagne, Lederne i år har skudt i gang under overskriften ”Tag Ansvar”. En lang række centrale personer fra det lokale erhvervsliv, Odense Kommune, byrådspolitikere samt organisationer fra Odense-området vil i løbet af uge 36 lægge vejen forbi Tag Ansvar-butikken og deltage i debatter om alt fra uddannelse over flygtninge, iværksætteri og stress til ledelse. På listen over deltagere fra det politiske liv står blandt andre borgmester i Odense, Peter Rahbæk Juel (A), rådmand og spidskandidat for Venstre, Jane Jegind, og Søren Windell, der er spidskandidat for de Konservative i Odense.

I dagtimerne er fynske skoleklasser fra de øverste klassetrin desuden inviteret til at komme på besøg for at få en forståelse af, hvad det vil sige at være leder.

Afdelingsformand for Lederne Fyn Jerry Vinther ser frem til en indholdsrig uge:

- Jeg glæder mig til at overvære nogle spændende debatter med så mange forskellige aktører på programmet. Det er nemlig en styrke, at vi her på Fyn tager snakken om det at tage ansvar på tværs af forskellige sektorer. Sammenhængskraften bliver større, når man tager ansvar på tværs, for det er med til at nedbryde barrierer for udvikling og innovation, siger Jerry Vinther.

Mandag skydes Tag Ansvar-ugen officielt i gang med en debat om, hvordan vi får skabt flere praktikpladser, og hvordan flere unge kan få øjnene op for faglige og tekniske uddannelser. Deltagere er borgmester i Odense Peter Rahbæk Juel (A), direktør for Tietgen Annette Vilhelmsen, rektor ved Erhvervsakademiet Lillebælt Jens Mejer Pedersen, CEO i Technology Denmark Mette Beck-Nielsen og HR-manager i IKEA Odense Henrik Stær Grove. Fra Lederne deltager formand Svend Askær og direktør Torkild Justesen.

Tirsdag handler debatten om integration af flygtninge. Ledere og eksperter deler ud af deres erfaringer med rekruttering af flygtninge, og man kan blive klogere på Ledernes nye mentorordning, der skal hjælpe flygtninge ind på arbejdsmarkedet. Mød terminalchef i Danske Fragtmænd Martin Juhl, jobkonsulent ved Ungdomsakademiet UngNord Rasmus Vincent Boas Fich, chefmentor i Ledernes mentorordning John Jørgensen, jobcenteransvarlig og seniorkonsulent i CABI Ella Petersen og direktør i Lederne Vibeke Skytte.

Onsdag står i iværksætternes tegn, når stifter og CEO i Intelligent Banker Tommy Hummelmose, leder af Odense&Co Bjarke Wolmer, Business Manager hos Odense Robotics Mikkel Christoffersen, iværksætterkonsulent i Odense Startup Randi Trabjerg, innovationskonsulent ved Syddansk Sundhedsinnovation (SDSI) Dorthe Kjerkegaard, byrådsmedlem for Venstre og folketingskandidat Claus Houden og medstifter af Odico Anders Bundsgaard diskuterer, hvordan flere iværksættervirksomheder kan få succes og vokse sig større. Debatten faciliteres af Bjarne Henning Jensen, der er ledelsesrådgiver i Lederne og Virksom.

Torsdag handler om, hvordan vi får knækket stresskurven på de danske arbejdspladser. En række ledere og eksperter kommer med deres bud på, hvordan man kan spotte, håndtere og forebygge stress hos medarbejdere. Panelets deltagere er chefkonsulent og afdelingsleder i Niras Mads Bendixen, HR-konsulent i Middelfart Sparekasse Michael Lindgaard Hedemann, jobrådgiver i Odense kommune Selina Øllgaard, direktør i Hartmanns Anne-Mette Ravn og arbejdsmiljøchef i Lederne Lars Andersen.

Inden butikken lukker fredag eftermiddag, vil lokale politiske profiler give deres bud på, hvor der skal tages mere ansvar – og hvad de selv vil gøre lokalt. Deltagere i debatten er byrådsmedlem for Socialdemokratiet Tim Vermund, spidskandidat for de Konservative i Odense Søren Windell, rådmand og spidskandidat for Venstre i Odense Jane Jegind samt rådmand og byrådsmedlem for Enhedslisten Brian Skov Nielsen. Debatten faciliteres af direktør i Lederne Torkild Justesen.

Alle arrangementer i Tag Ansvar-butikken er gratis, uanset om man er medlem af Lederne eller ej. Man kan læse mere om Tag Ansvar og se hele programmet på http://www.lederne.dk/tag-ansvar

Kontaktoplysninger

Jerry Vinther
Afdelingsformand
Lederne Fyn
Tlf. 6165 6315
E-mail jerry.vinther@lederne.dk

Michael Monty
Pressechef
Lederne
Tlf. 2428 2470
E-mail mmo@lederne.dk