Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Pressemeddelelse: Lederne sætter ansvar på dagsordenen i Slagelse

31. januar 2017

Dørene åbnes til en ny butik i Vestsjællandscenteret i Slagelse i uge 7.

Butikken åbner mandag den 13. februar – og lukker igen lørdag den 18. februar. I hele 2017 sætter Lederne fokus på at tage ansvar, og det sker blandt andet med åbninger af såkaldte pop up-butikker rundt omkring i landet. Butikken i Slagelse bliver den første, hvor der med en række aktiviteter lægges op til debat og udveksling af erfaringer om, hvem og hvor der skal tages ansvar, samt hvad det vil sige at tage ansvar.

En lang række centrale personer fra det lokale erhvervsliv, organisationer, Slagelse Byråd og lokale folketingspolitikere lægger i løbet af uge 7 vejen forbi Tag Ansvar-butikken i Vestsjællandscenteret og deltager i debatter om alt fra uddannelse over frivillige, mangfoldighed og stress til ledelse.

Tag Ansvar-ugen i Slagelse skydes officielt i gang mandag den 13. februar om eftermiddagen af borgmester Stén Knuth og formanden for Lederne Svend Askær. Inden da er der blevet sat fokus på uddannelse og praktikpladser i en paneldebat med deltagelse af Stén Knuth, Svend Askær, vicedirektør i Selandia Mette Tram Petersen, Anette Bak-Frederiksen, der er uddannelseschef i Praktikcenter Selandia, og administrerende direktør for Odin Specialmaskiner Mads Rasmussen.

Tirsdag er overskriften frivillighed. I samarbejde med Frivilligcenter Slagelse har Lederne inviteret ledere og medarbejdere fra en række organisationer, blandt andre Hjerteforeningen og Arbejdsskadeforeningen, til udveksling af erfaringer om, hvordan man som leder kan tage ansvar i foreningsregi. Og senere tirsdag inviteres der til "Folkemøde i miniformat", hvor direktør hos Lederne Torkild Justesen sammen med repræsentanter fra foreningen Korsør Holder… Sammen og Røde Kors Slagelse vil tale om, hvordan man bedst bygger bro mellem det lokale erhvervsliv og frivillige foreninger.

Onsdag står i mangfoldighedens tegn. Man kan kigge forbi butikken og blandt andre høre terminalchef i Arla Foods i Slagelse Helle Jürgensen, skoleleder Ingolf Damm fra Den Erhvervsdrivende Fond Magleby Skolecenter og seniorkonsulent Ella Petersen fra Cabi fortælle om, hvordan man tager ansvar for, at flere mennesker får en chance for at blive en del af arbejdsmarkedet.

Hvordan kan man blive bedre til at spotte og forebygge stress? Det er spørgsmålet, som tages under behandling i butikken torsdag. Bud på gode svar gives blandt andre af seniorkonsulent i Cabi Dorte Rosendahl Kirkegaard, leder af sekretariatet i Center for Arbejdsmarked og Integration i Slagelse Kommune Henrik Skov, chef for Innovation og Karriere i Slagelse Kommunes Center for HR Danni Wulff og direktør hos Lederne Vibeke Skytte.

Fredag den 17. februar er omdrejningspunktet i Tag Ansvar-butikken ledelse. Hvad er god ledelse – og hvad vil det sige at tage ansvar som leder? Det svarer blandt andre Ole Kjærgaard, direktør i OK Nygaard, Mette Blum Marcher, leder af det internationale keramiske center Guldagergaard, Trine Stokholm, centerleder for Autismecenter Vestsjælland, og direktør hos Lederne Vibeke Skytte på.

Også lørdag er der masser af aktiviteter i Tag Ansvar-butikken. For eksempel svarer to folketingskandidater og to medlemmer af Folketinget på, hvor de mener, der er størst behov for at tage ansvar. Under ledelse af direktør hos Lederne Torkild Justesen debatterer folketingskandidaterne Tom Block Larsen (S) og Morten Dahlin (V) og folketingsmedlemmerne Brigitte Klintskov Jerkel (K) og Villum Christensen (LA).

Afdelingsformand for Lederne Vestsjælland Villy Helmer Jørgensen glæder sig til en spændende og forhåbentlig inspirerende uge.

- Danmark har brug for, at flere tager ansvar, og i Lederne tror vi på, at lederskab handler om at tage ansvar. Jeg håber rigtig meget, at mange vil få lyst til at kigge forbi Vestsjællandscenteret til en diskussion og en snak – og det er samtidig en oplagt mulighed for at netværke med andre, der interesserer sig for ledelse. Jeg forventer ikke, at vi løser alle verdens problemer på en uge i Slagelse, men jeg tror på, at vi kan få sat gang i nogle vigtige diskussioner om at tage ansvar, som forhåbentlig vil fortsætte andre steder i landet senere på året, siger Villy Helmer Jørgensen.

Læs mere og se hele programmet, der blandt andet også omfatter en række tilbud om personlig rådgivning, på: www.lederne.dk/tagansvar