Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Frivilligt arbejde er et plus, når lederne i Fredericia ansætter nye medarbejdere

En aktiv indsats i fritiden inden for frivilligt arbejde kan være en døråbner til et nyt job. Ifølge fire ud af ti ledere i Fredericia og omegn bliver det i ansættelsesøjemed betragtet som et plus, hvis jobansøgeren udfører frivilligt arbejde. Det viser en ny undersøgelse fra Lederne blandt 304 ledere i Fredericia og omegn

Undersøgelsen er foretaget i anledning af, at Lederne i uge 17 åbner dørene til en Tag Ansvar-butik på Danmarksgade 15 i Fredericia, hvor der fra den 24. april til 29. april i en række debatter sættes fokus på alt fra frivillighed over uddannelse og mangfoldighed til stress. Ifølge undersøgelsen, som Lederne har foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov, tillægger 11 procent af de adspurgte ledere det i ”høj/meget høj grad” positiv betydning, at en ansøger til en ledig stilling udfører frivilligt arbejde, mens 29 procent af lederne mener, at den potentielle nye medarbejders frivillige arbejde i ”nogen grad” er et plus, når de ansætter. 48 procent af lederne tillægger ikke i ansættelsesøjemed frivilligt arbejde en positiv betydning.

Afdelingsformand for Lederne Sydøstjylland Bent Walter Jensen er enig med de 40 procent af lederne i lokalområdet, som i høj eller nogen grad skeler til frivilligt arbejde ved ansættelser.

- Når man ansætter er det vigtigt ikke kun at fokusere på de faglige kvalifikationer, men også på, hvad det er for et menneske, man overvejer at tilbyde job til. Hvis folk bruger noget af deres fritid på frivilligt arbejde i eksempelvis en hjælpeorganisation eller den lokale sportsklub giver det et billede af et engageret menneske, som brænder for andet og mere end arbejdet, og som er klar til at gøre en indsats for nogle andre mennesker. I min bog er det et plus, som indgår i min samlede vurdering af ansøgeren, siger Bent Walter Jensen.

Ifølge undersøgelsen udfører 37 procent af lederne i Fredericia og omegn selv frivilligt arbejde. Dermed ligger de sydøstjyske ledere højere end tallet for hele Danmark, hvor andelen af ledere, der er sportstræner, spejderleder eller på anden måde engageret i frivilligt arbejde, udgør 33 procent. Dertil kommer, at 28 procent af de lokale ledere ikke p.t., men tidligere har udført frivilligt arbejde.

- Ledere er rollemodeller, når det gælder om at tage ansvar i dagligdagen på arbejdspladsen, men har også et ansvar for at gå forrest i fritiden. Derfor glæder det mig, at så mange af lederne i lokalområdet også finder tid i deres travle liv til frivilligt arbejde, fastslår Bent Walter Jensen.

Hovedparten af lederne i Fredericia og omegn mener, at det frivillige arbejde primært skal foregå uden for arbejdstiden. Kun to procent svarer i undersøgelsen et klart ”ja” til, at de finder det i orden at udføre frivilligt arbejde i arbejdstiden, mens 26 procent mener, at det ”i begrænset omfang” må foregå i arbejdstiden. Hovedparten af lederne, 70 procent, ønsker helt at adskille arbejde og frivilligt arbejde.

Det er tirsdag den 25. april, at fokus er på frivillighed i Tag Ansvar-butikken i Fredericia. Håndboldtræner i Bjerringbro-Silkeborg og tidligere assisterende landstræner Peter Bredsdorff-Larsen vil give ideer til, hvordan man som leder kan motivere såvel frivillige som medarbejdere, og senere er der debat mellem formand for social- og omsorgsudvalget i Fredericia Henning Due Lorentzen (S), formand for Frivilligcenter Fredericia Louis Lindholm, velfærdsdirektør i Fredericia Kommune Annemarie Zacho-Broe og direktør hos Lederne Torkild Justesen.

Se hele programmet for Tag Ansvar-butikken i Fredericia her: https://www.lederne.dk/fredericia

Kontaktoplysninger

Bent Walter Jensen
Afdelingsformand
Lederne Sydøstjylland
Tlf. 2092 2200
E-mail bent.w.jensen@lederne.dk

Michael Monty
Pressechef
Lederne
Tlf. 2428 2470
E-mail mmo@lederne.dk