Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg: Stress står øverst på agendaen for ledere i Fredericia

20. april 2017

Stress står øverst på agendaen for ledere i Fredericia

Debatindlæg i Fredericia Dagblad af Bent Walter Jensen, afdelingsformand for Lederne Sydøstjylland, Teglværksvej 45, Fredericia.

Der går ikke en dag, hvor man ikke kan læse om stress, og det er desværre med god grund. Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO bliver stress en af de væsentligste kilder til sygdom i 2020, og flere tusind danskere er hver dag sygemeldt på grund af stress.

Også på Fredericias virksomheder er der desværre god grund til at sætte fokus på arbejdsrelateret stress. Derfor synes jeg, at det er særdeles positivt, når en ny undersøgelse fra Lederne baseret på svar fra 304 lokale ledere viser, at forebyggelse af stress faktisk står allerøverst på listen over de områder, som lederne i Fredericia og omegn personligt vil tage ansvar for det kommende år.

Forebyggelse af stress blandt medarbejderne topper listen og dernæst følger forebyggelse af lederens egen stress. En ting er således at passe på sine medarbejdere, men lederne skal i en travl hverdag i høj grad også passe på sig selv.

Undersøgelsen er foretaget i anledning af, at Lederne i uge 17 åbner en butik på Danmarksgade i Fredericia som led i vores kampagne kaldet Tag Ansvar. Stress er temaet for debatter og diskussioner i butikken torsdag den 27. april.

Vi vil alle gerne være med til at knække stresskurven, men der er samtidig ingen tvivl om, at håndtering af stress er en stor og for mange ledere også meget kompleks ledelsesopgave. Derfor håber jeg, at arrangementet i Fredericia kan gøre områdets ledere lidt klogere på et område, som det er tvingende nødvendigt at få endnu mere viden om.