Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Mandag: Debat om uddannelse og åbningsreception

Tilmelding
Uddannelse

Kom og oplev

Debat og åbningsreception: Sådan vælger de unge de rigtige uddannelser

14:30 - 16:00
Peter Rahbæk Juel, borgmester (S) i Odense
Annette Vilhelmsen, direktør for Tietgen
Jens Mejer Pedersen, rektor ved Erhvervsakademiet Lillebælt
Mette Beck-Nielsen, CEO i Technology Denmark
Henrik Stær Grove, HR-manager i IKEA Odense
Svend Askær, formand, Lederne
Torkild Justesen, direktør, Lederne

Vær med, når Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel og formand for Lederne Svend Askær skyder Tag Ansvar-ugen officielt i gang og lægger op til debat om praktikpladser og unges uddannelsesvalg.

Vi samler politikere og centrale aktører fra ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser virksomheder til en debat om, hvordan vi sikrer, at de unge vælger den rigtige ungdomsuddannelse og videregående uddannelse for dem og for Danmark. Vi stiller skarpt på, hvordan vi får sat en stopper for den desperate mangel på praktikpladser, samt hvordan vi får de unge til at vælge for eksempel erhvervsskolerne, samt IT- og programmeringsfagene, så vi i fremtiden ikke kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft inden for helt centrale erhverv.

Efter debatten byder vi på jazz, champagne og snacks, mens du kan gå på opdagelse i butikken og netværke med andre ledere og meningsdannere fra dit lokalområde og dele viden, inspiration og erfaringer om lederskab, uddannelse og ansvar.

Tilmeld dig her

Kom og mød:

Borgmester Peter Rahbæk Juel (A):
Peter Rahbæk Juel er borgmester i Odense for Socialdemokratiet. Han har været en del af byrådet siden 2006, og har siden 2008 været rådmand ad flere omgange. Han har tidligere arbejdet som sekretariatschef i Byg til Vækst, som arbejder for at udvikle byggebranchen på Fyn for at få unge ledige i job og uddannelse.

Annette Vilhelmsen, Direktør for Tietgen
Annette Vilhelmsen er direktør for Tietgen, som med sine mere end 3.000 elever og kursister er en af Danmarks største uddannelsesinstitutioner. Hun er desuden medlem af DGI’s hovedbestyrelse. Annette er tidligere Erhvervs- og vækstminister, samt Social- børne-, og integrationsminister. Politisk leder af SF fra 2012 til 2014. Hun er cand.pæg i almen pædagogik  og har en læreruddannelse fra Den Frie Lærerskole.

Jens Mejer Pedersen, Rektor ved Erhvervsakademiet Lillebælt
Jens Mejer Pedersen er rektor for Erhvervsakademi Lillebælt – Region Syddanmarks største erhvervsakademi, som udbyder mere end 30 erhvervsrettede uddannelser. Jens er bl.a. også tidligere uddannelsesdirektør for Niels Brock og sekretariatschef i Dansk Industri. Han er uddannet psykolog fra Århus Universitet.

Mette Beck-Nielsen, CEO i Technology Denmark
Mette er CEO i Technology Denmark – en nonprofitorganisation som arbejder for at udvikle, tiltrække og fastholde talenter i IT- og teleindustrien, og som drives i et samarbejde mellem IT-og televirksomheder, uddannelsesinstitutioner og Odense Kommune. Mette Beck-Nielsen er tidligere stabschef og kontorchef i Odense Kommune.

Henrik Stær Grove, HR-manager i IKEA Odense
Henrik er HR-manager i IKEA Odense, som beskæftiger ca. 350 ansatte – heriblandt mange elever, som tæller både salgselever, logistikelever og dekoratørelever.

Svend Askær, formand for Ledernes Hovedorganisation.
Svend var med i trepartsdrøftelserne i 2016 om praktikpladser til unge, hvor regeringen og arbejdsmarkedets parter blev enige om en række konkrete tiltag for at sikre praktikpladser for fremtidens unge. Han deltager desuden i trepartsdrøftelserne i efteråret 2017 om voksen- og efteruddannelsesområdet.

Debatten faciliteres af Torkild Justesen, direktør i Lederne og bindeled til Ledernes hovedbestyrelse og lokalafdelinger.

+ Vis mere

For skoleklasser

Gruppearbejde med post-its