Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Tilmeld dig
Uddannelse

Kom og oplev

Debat: Sådan får vi skabt flere praktikpladser

14:30 - 15:45
John Brædder, Borgmester Guldborgsund
Svend Askær, formand, Lederne
Allan H. Schmidt, Direktør, A. Schillers Maskinfabrik
Helge Lynge Larsen, Personalechef, Haribo
Kim Normand, Direktør, CELF (Center for Erhversrettede uddannelser i Lolland og Falster)
Nicolaj Sand, partner, Ung og Iværksætter

Danmark har brug for flere praktikpladser, flere unge der vælger faglige uddannelser, og ikke mindst at uddannelsessystemet støtter op om og skaber et solidt grundlag for de danske produktionsvirksomheder. 

Vær med, når Guldborgsunds borgmester John Brædder og formand for Lederne Svend Askær skyder Tag Ansvar-ugen officielt i gang og lægger op til debat om praktikpladser og unges uddannelsesvalg.

Vi samler politikere og centrale aktører fra folkeskoler, erhvervsskoler, gymnasier og virksomheder til en debat om, hvordan vi sikrer, at de unge vælger den rigtige ungdomsuddannelse for dem og for Danmark. Vi stiller skarpt på, hvordan vi får sat en stopper for den desperate mangel på praktikpladser? Hvordan får vi flere unge til at vælge erhvervsskoleuddannelserne, så vi i fremtiden ikke kommer til at mangle faglært arbejdskraft? Og hvordan opnår vi en bedre balance mellem de unges ønsker til uddannelse og erhvervslivets behov? Det vil vi gerne have dine input til.

Debatten skydes i gang med korte oplæg fra Guldborgsunds borgmester John Brædder og Ledernes formand Svend Askær. Efter oplæggene slippes debatten løs med en række lokale aktører. Hør blandt andet de unge praktikanter selv, Kim Normand fra CELF (Center for Erhvervsrettede uddannelser Lolland og Falster) Allan H. Schmidt fra Shillers Maskinfabrik og Helge Lynge Larsen fra Haribo. Vi håber på nogle gode diskussioner, der munder ud i løsningsforslag og idéer, der kan leve videre hos jer, og som vi kan tage med os, når Tag Ansvars-karavanen drager videre ud i landet for at sætte fokus på uddannelse.

Til debatten kan du møde:

John Brædder: Borgmester i Guldborgsund siden 2010. Valgt for Guldborgsundlisten. Bestyrelsesmedlem i erhvervsorganisationen Business Lolland Falster og Femern Belt Devolopment, som står for udviklingen af Femern Bælt-forbindelsen.

Svend Askær: Formand for Ledernes Hovedorganisation. Svend var med i trepartsdrøftelserne i 2016 om praktikpladser til unge, hvor regeringen og arbejdsmarkedets parter blev enige om en række konkrete tiltag for at sikre praktikpladser for fremtidens unge.

Allan H. Schmidt: Direktør i Shillers Maskinfabrik. Shillers Maskinfabrik tager stor del i det samfundsmæssige sociale ansvar. Derfor er ansvar skrevet ind i virksomhedens DNA, og Allan har stor erfaring med og holdninger til emnet praktikpladser.

Helge Lynge Larsen: Personalechef i Haribo. Haribo Lakrids A/S er i dag en af Danmarks største konfektleverandører, og med produktion i Faxe er Haribo en af de store lokale spillere når det kommer til praktikpladser.

Kim Normand: Direktør i CELF (Center for Erhvervsrettede uddannelser Lolland og Falster), der den største uddannelsesinstitution på Lolland Falster. Celf udbyder alle typer af ungdomsuddannelser, har praktikcenter og har afdelinger i Nykøbing Falster, Maribo og Nakskov.


Nicolaj Sand: Partner i netværket og kampagnen "Ung og iværksætter", som via foredrag og arrangementer inspirerer unge til at starte egen virksomhed.


Tilmeld dig her
+ Vis mere

Åbningsreception

15:45 - 17:00

Kig forbi Tag Ansvar-butikken, hvor vi byder på champagne, snacks og livemusik, mens du kan gå på opdagelse i butikken og netværke med andre ledere og opinionsdannere fra dit lokalområde og dele viden, inspiration og erfaringer om lederskab og ansvar.

+ Vis mere

Book professionel rådgivning fra 10-14

Få personlig rådgivning om uddannelse og kurser

10:00 - 14:00

Book en individuel rådgivning med en vores professionelle rådgivere og bliv rustet til at vælge den rigtige efteruddannelse. Rådgivningen varer 25 minutter og er gratis, uanset om du er medlem af Lederne eller ej.


Vælg imellem:


Uddannelsesrådgivning: Få konkret bud på, hvad du kan gøre for din udvikling som leder.


Vælg det rigtige kursus: Bliv guidet til det rigtige lederkursus.

Tilmeld dig her


+ Vis mere

Få personlig rådgivning om karriere og løn

10:00 - 14:00

Book en individuel rådgivning med en vores professionelle rådgivere og styrk din lederkarriere. Rådgivningen varer 25 minutter og er gratis, uanset om du er medlem af Lederne eller ej.


Vælg imellem:


Få en professionel LinkedIn-profil: Få en vurdering af din LinkedIn-profil og bliv guidet til, hvordan du trin-for-trin opbygger en professionel LinkedIn-profil, der styrker din jobsøgning.


Ansøgning og CV-sparring: Få feedback på dit CV og ansøgning, som kan hjælpe dig med at sælge dig selv bedst muligt.


Spot dine lederkompetencer:  Få et konkret værktøj til, hvordan du målrettet kan afdække og arbejde med din kompetenceprofil.


Bliv klog på dine lederværdier: Kom og få en snak om, hvordan du kan kortlægge dine lederværdier og stå stærkere i lederjobbet.


Elevatortalen – dig selv på 30 sekunder: Bliv klædt på til, hvordan du kan præsentere dig selv på 30 sekunder.


Jobsamtalen: Kom og få gode råd og fif til, hvordan du gør et overbevisende indtryk til jobsamtalen.


Tilmeld dig her


LØNRÅDGIVNING

Book en individuel rådgivning med en vores professionelle rådgivere, så du står stærkt til næste lønforhandling. Bliv også klogere på, hvordan du sikrer din økonomi, hvis du mister dit job. Rådgivningen varer 25 minutter og er gratis, uanset om du er medlem af Lederne eller ej.


Vælg imellem:


Få mere i løn: Med udgangspunkt i vores lønstatistik får du svar på, hvad du kan kræve til din næste lønforhandling. Du får også hjælp til at finde den bedste taktik og de rigtige argumenter for, at du skal have mere i løn.


Få løn – også hvis du mister dit arbejde: De færreste kan leve af dagpenge, hvis de mister deres job. Se, hvad en lønsikring kan gøre for din økonomi, og få råd og vejledning til at vælge den rigtige lønsikring for dig.


Tilmeld dig her


+ Vis mere

Få en gratis personlighedsprofil

10:00 - 14:00

Book en individuel rådgivning med en vores professionelle rådgivere og få en gratis personlighedsprofil. Bliv klog på din personlige lederstil, og hvordan du kan opnå større trivsel og succes i jobbet ved at fokusere på dine styrker. 


Rådgivningen varer 25 minutter og er gratis, uanset om du er medlem af Lederne eller ej.


Tilmeld dig her


+ Vis mere