Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Tilmelding
Uddannelse

Kom og oplev

Debat og åbningsreception: Hvordan vælger de unge de rigtige uddannelser?

14:30 - 16:00
Michael Ziegler, Borgmester (C) i Høje-Taastrup Kommune
Jens Faarup, Adm. direktør, Copenhagen Markets
Vibeke Wiingaard, Praktikcenterchef, Next
Kristian Kaas, HR Manager, IKEA Taastrup
Svend Askær, formand, Lederne
Torkild Justesen, direktør, Lederne

Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler og formand for Lederne Svend Askær skyder Ledernes Tag Ansvar-uge officielt i gang og lægger op til debat om praktikpladser og unges uddannelsesvalg.


Vi samler centrale aktører fra ungdomsuddannelser, de videregående uddannelser og virksomheder til en debat om, hvordan vi sikrer, at de unge vælger den rigtige ungdomsuddannelse og videregående uddannelse.

Vær med, når vi stiller skarpt på, hvordan vi får sat en stopper for den desperate mangel på praktikpladser, hvordan vi får de unge til at vælge for eksempel erhvervsskolerne samt IT- og programmeringsfagene, så vi i fremtiden ikke kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft inden for helt centrale erhverv.

Efter debatten byder vi på jazz, champagne og snacks, og du kan netværke med andre ledere og meningsdannere fra dit lokalområde - og dele viden, inspiration og erfaringer om lederskab, uddannelse og ansvar.


Tilmeld dig her


Du kan møde:

Michael Ziegler (C): Borgmester i Høje Taastrup Kommune
Michael Ziegler har været borgmester i Høje Taastrup Kommune for Det Konservative Folkeparti siden 2006. Han har været spidskandidat siden 2001 og blev første gang valgt til kommunalbestyrelsen i 1989. Han er uddannet civilingeniør og har tidligere arbejdet som udviklingsingeniør hos bl.a. Nokia og Thrane & Thrane.

Vibeke Wiingaard: Praktikcenterchef hos uddannelsesudbyderen Next
Vibeke Wiingaard er praktikcenterchef hos Next, som udbyder både gymnasiale ungdomsuddannelser og 44 forskellige erhvervsuddannelser til flere end 2.500 elever. Praktikcentrets rolle er ar parre de rigtige virksomheder med de rigtige elever, når de skal i praktik.

Jens Faarup: Adm. direktør i Copenhagen Markets (tidligere Grønttorvet, Valby)
Grønttorvet i Valby blev i 2016 til Copenhagen Markets – Nordeuropas største markedsplads for frugt, grønt og blomster, som nu har til huse på 67.000 kvadratmeter i Høje Taastrup TransportCenter. Copenhagen Markets er arbejdsplads for flere forskellige faggrupper; herunder en lang række forskellige elever og lærlinge. Jens Faarup har beklædt flere bestyrelsesposter og har tidligere været CFO i en række større danske virksomheder – bl.a. Telenor, De Gule Sider og Topsil.

Kristian Kaas: HR manager hos IKEA-Taastrup
IKEA Taastrup beskæftiger over 500 medarbejdere – heriblandt mange elever, både salgselever, logistikelever og dekoratørelever. Kristian Kaas har tidligere været i Forsvaret, hvorfra han også er uddannet. Han har en bachelor fra Forsvarsakademiet, samt en HD fra CBS.

Svend Askær: Formand for Ledernes Hovedorganisation
Svend Askær var med i de seneste trepartsdrøftelser om praktikpladser til unge, hvor regeringen og arbejdsmarkedets parter blev enige om en række konkrete tiltag for at sikre praktikpladser for fremtidens unge. Han deltager desuden i trepartsdrøftelserne i efteråret 2017 om voksen- og efteruddannelsesområdet.

Debatten faciliteres af Torkild Justesen, direktør i Lederne.

+ Vis mere

For skoleklasser

Gruppearbejde med post-its