Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

TILMELDING
Uddannelse

Kom og oplev

Debat og åbningsreception: Sådan får vi skabt flere praktikpladser

14:30 - 15:45
Arne Boelt (A), borgmester, Hjørring Kommune
Christine Lunde, direktør, MARCOD
A. Neil Jacobsen, direktør, EUC Nord
Peter Hvilshøj, adm. direktør, Nordjyske Jernbaner
Torkild Justesen, direktør, Lederne

Vær med, når Hjørrings borgmester Arne Boelt skyder Tag Ansvar-ugen officielt i gang og lægger op til debat om praktikpladser og unges uddannelsesvalg.


Vi samler politikere og centrale aktører fra folkeskoler, erhvervsskoler, gymnasier og virksomheder til en debat om, hvordan vi sikrer, at de unge vælger den rigtige ungdomsuddannelse for dem og for Danmark. Vi stiller skarpt på, hvordan vi får sat en stopper for den desperate mangel på praktikpladser? Hvordan får vi flere unge til at vælge erhvervsskoleuddannelserne, så vi i fremtiden ikke kommer til at mangle faglært arbejdskraft? Og hvordan opnår vi en bedre balance mellem de unges ønsker til uddannelse og erhvervslivets behov?

Det er nogle af de spørgsmål, vi har inviteret en række visionære uddannelses- og virksomhedsledere til at debattere.

Efter debatten byder vi på champagne og snacks, mens du kan gå på opdagelse i butikken og netværke med andre ledere og meningsdannere fra dit lokalområde og dele viden, inspiration og erfaringer om lederskab, uddannelse og ansvar.

Tilmeld dig her

Du kan møde:

Arne Boelt (A), borgmester, Hjørring Kommune
Arne Boelt har været medlem af Hjørring Byråd siden 2005 og borgmester siden 2010. Arne Boelt er blandt andet formand for Økonomiudvalget og Vækstcenter Nord, samt medlem af en lang række nævn, bestyrelser mv. Arne Boelt er uddannet tømrer og ambulancebehandler ved Falck.

Christine Lunde, direktør, MARCOD
MARCOD (Maritimt center for optimering og drift) blev etableret i 2010 med det formål at skabe vækst i Det Blå Nordjylland. Centret fungerer som klyngesekretariat og udviklingsressource for de maritime virksomheder og netværk i regionen og er organiseret som en fond med støtte fra en række lokale og regionale partnere. Christine har været hos MARCOD siden 2011 og været direktør siden 2013. Hun har tidligere drevet selvstændig kommunikationsvirksomhed og været kommunikationschef i MAN Diesel & Turbo i Frederikshavn, hvor hun var ansat i 21 år.

Neil Jacobsen, direktør, EUC Nord
Erhvervsskolen EUC Nord udbyder en lang række erhvervsrettede ungdoms- og voksenuddannelser til deres mere end 2.400 årselever. Nogle af de mange elever er allerede i fuld sving ude i virksomhederne, mens andre stadig mangler den praktikplads, som kan få dem videre i deres uddannelsesforløb. Neil Jacobsen har en række bud på, hvad der skal til for at få flere af alle disse dygtige hænder ud og skabe værdi i de nordjyske virksomheder.

Peter Hvilshøj, adm. direktør, Nordjyske Jernbaner
Peter Hvilshøj har siden 2012 været direktør i Nordjyske Jernbaner A/S, som blev stiftet den 1. januar 2001 som en sammenlægning af Skagensbanen A/S og Hjørring Privatbaner A/S. Virksomheden beskæftiger bl.a. lokomotivførere og er aktuelt på udkig efter flere lokomotivførerelever. Peter Hvilshøj har tidligere været direktør i bl.a. Sportsmann Gruppen og i Brynje A/S i Sæby.

Debatten bliver styret af Torkild Justesen, der er direktør i Lederne.

+ Vis mere

For skoleklasser