Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Tilmelding
Tag ansvar for iværksætteri

Kom og oplev

Inspirationsmøde og debat: Tag ansvar for iværksætteri

13:00 - 16:00
Casper Blom, serieiværksætter og forfatter
Kenneth Mikkelsen, erhvervsdirektør, Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande
Jacob Krogsgaard, direktør, Nel Hydrogen Solutions
Gulle J. Rasmussen, daglig leder, Wildskab-Innovatorium
Lone Nielsen, byrådsmedlem (A)
Oluf Carsten Lund, business coach, Institut for Forretningsudvikling og Teknologi, AU
Bjarne Henning Jensen, ledelsesrådgiver, Virksom

Kom og hør historien om Casper Blom, der med 300 kr. på lommen startede sin første virksomhed som 12-årig med at sælge brugte golfbolde. I en alder af 22 år solgte han virksomheden med millionomsætning. Casper Blom er i dag 25 år og en ivrig iværksætter, der lige nu har gang i flere forskellige virksomheder og som ofte er ude at inspirere skoleklasser med sin historie.

Casper Bloms mantra er, at han vil have det sjovt, når han står op. Han har derfor ikke nogle lange corporate tre års-planer, men fører sine idéer ud i livet fra dag til dag. Man skal kunne gribe mulighederne, når de opstår. Og man skal huske at tænke: Hvad er det værste, der kan ske? Et sjovt foredrag, som i den grad inspirerer til at turde tænke ud af boksen.

Hør også paneldebatten, hvor en række centrale aktører inden for iværksætteri stiller skarpt på, hvordan vi skaber rammerne for, at iværksætteriet i Danmark trives og får de bedste vilkår både lokalt og nationalt.

Efter debatten byder vi på forfriskninger, og du får rig lejlighed til at netværke med andre iværksættere, ejerledere, meningsdannere samt paneldebatdeltagerne.

Tilmeld dig her


Til debatten kan du møde:

Casper Blom, serieiværksætter og forfatter. ”Just f*ing do it” er Casper Bloms mantra og titlen på hans første bog. Casper Blom har fra en tidlig alder været en ildsjæl, der vil fremad i verden. Han vandt i 2012 IVÆKSTprisen som Årets Unge Håb og hans historie er til stor inspiration for mange, både for nystartede iværksættere og til dem, med flere år bag sig.

Kenneth Mikkelsen, erhvervsdirektør hos Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande, der er en privat erhvervsforening med ca. 675 medlemmer. Kenneth Mikkelsen er også administrerende direktør i Innovatorium Herning A/S, der huser nystartede og etablerede innovative vækstvirksomheder.

Jacob Krogsgaard, direktør i Nel Hydrogen A/S. Jacob Krogsgaard stiftede virksomheden i 2003 sammen med Mikael Sloth under navnet H2Logic. I 2015 solgte de det til Nel ASA. Selskabet leverer tankstationer til brintbiler og har vist vejen for en stærkt voksende bilteknologi: Brintbilerne. Jacob har en ingeniørbaggrund og har været iværksætter hele sin karriere.

Gulle J. Rasmussen, daglig leder, Innovatorium. Udover at være et kontorfællesskab for mere end 70 virksomheder er Innovatorium også et fyrtårn for iværksætteri, talentudvikling og innovation. Innovatorium huser bl.a. også universitets studentervæksthus, Business Factory og Wildskab, der er et kreativt startup for kreative virksomheder inden for bl.a. design.

Lone Nielsen (S), byrådsmedlem, Herning Kommune.  Lone Nielsen arbejder til daglig som socialrådgiver i CBF Herning Kommune og sidder udover i Byrådet også i Erhvervsrådet. Lone Nielsen bakker op om forskellige løsninger for iværksætteri i Herning, for eksempel mikrolån til ledige, der gerne vil starte op med selvstændig virksomhed. Hun vil også gerne indføre muligheden for at benytte ”startvækst” - en hjemmeside med online-undervisning i opstart af selvstændig erhvervsvirksomhed.

Oluf Carsten Lund, business coach, Institut for Forretningsudvikling og Teknologi, AU. Oluf arbejder i Business Factory, som er Aarhus Universitets studentervæksthus. Han har gennem hele erhvervskarrieren arbejdet med virksomhedsetablering, udvikling og vækst, bl.a. 12 år hos Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande og Væksthus Midtjylland med vejledning af iværksættere. Han underviser på VIA Design, Erhvervsakademi MidtVest og AU Herning.

Debatten faciliteres af Bjarne Henning Jensen, der er ledelsesrådgiver i Ledernes søsterorganisation Virksom, og som arbejder med ejerledere og deres virksomheder. I de seneste år har Bjarne desuden haft særligt fokus på opstarts- og vækstvirksomheder.

+ Vis mere

For skoleklasser

Gruppearbejde med post-its