Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Mandag: Debat om uddannelse og åbningsreception

TILMELDING
Uddannelse

Kom og oplev

Debat og åbningsreception: Sådan får vi skabt flere praktikpladser

14:30 - 16:00
Jesper Frost Rasmussen (V), viceborgmester og borgmesterkandidat for Venstre
Peter Hvid Amstrup, administrerende direktør, Rybners
Kim Lillerøj Kristensen, produktionsmanager ved Arla, Esbjerg Mejeri
Hans Verner Nielsen, fabrikschef, AH-industries A/S
Ann-Louise Jensen, frisørelev, Rybners
Svend Askær, formand, Lederne

Vær med, når viceborgmester Jesper Frost Rasmussen og formand for Lederne Svend Askær skyder Tag Ansvar-ugen officielt i gang og lægger op til debat om praktikpladser og unges uddannelsesvalg.


Vi samler politikere og centrale aktører fra folkeskoler, erhvervsskoler, gymnasier og virksomheder til en debat om, hvordan vi sikrer, at de unge vælger den rigtige ungdomsuddannelse for dem og for Danmark. Vi stiller skarpt på, hvordan vi får sat en stopper for den desperate mangel på praktikpladser? 

Hvordan får vi flere unge til at vælge erhvervsskoleuddannelserne, så vi i fremtiden ikke kommer til at mangle faglært arbejdskraft? Og hvordan opnår vi en bedre balance mellem de unges ønsker til uddannelse og erhvervslivets behov?

Det er nogle af de spørgsmål, vi har inviteret en række visionære uddannelses- og virksomhedsledere til at debattere.

Efter debatten byder vi på champagne og snacks, mens du kan gå på opdagelse i butikken og netværke med andre ledere og meningsdannere fra dit lokalområde og dele viden, inspiration og erfaringer om lederskab, uddannelse og ansvar.

Tilmeld dig her


Du kan møde:


Jesper Frost Rasmussen (V), viceborgmester og borgmesterkandidat i Esbjerg
Jesper Frost Rasmussen er adm. direktør i DIN Forsyning A/S, samt bestyrelsesformand i Sydtrafik. Han har siddet i byrådet i Esbjerg siden 2009 og er medlem af blandt andet Økonomiudvalget og og Børne- og Familieudvalget.

Kim Lillerøj Kristensen, produktionsmanager ved Arla Foods, Esbjerg Mejeri
Kim Lillerøj Kristensen leder produktionen på Esbjerg Mejeri, som er en del af Arla-koncernen. Arla optager 20 nye elever tre gange årligt og har således indgående erfaring med at være læreplads for de unge.

Peter Hvid Amstrup, direktør ved Rybners og formand for Danske Erhvervsskoler
Rybners er den ungdomsuddannelsesinstitution uden for København, som har det bredeste udvalg af ungdomsuddannelser. Peter Hvid Amstrup er desuden formand for Danske Erhvervsskoler.

Hans Verner Nielsen, Operations Manager ved AH Industries
AH Industries i Ribe fremstiller svejsede og støbte komponenter til vindindustrien, cement- og mineralindustrien, offshore-industrien og maskinindustrien. De er læreplads for elever på erhvervsuddannelser i metalindustrien.

Svend Askær: Formand for Lederne
Svend Askær var med i trepartsdrøftelserne i 2016 om praktikpladser til unge, hvor regeringen og arbejdsmarkedets parter blev enige om en række konkrete tiltag for at sikre praktikpladser for fremtidens unge. Han deltager desuden i trepartsdrøftelserne i efteråret om voksen- og efteruddannelsesområdet.

 

+ Vis mere

For skoleklasser

Gruppearbejde med post-its