Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Tag ansvar for frivillighed 850x260

Hvordan sætter vi fokus på at tage ansvar for frivillighed?
Danmark har en lang tradition for frivilligt arbejde, og der sker mange ting på landsplan og i lokalsamfundene, som vil gå i stå, hvis vi ikke er frivillige. Det gælder fodboldtræningen af miniputterne. Det gælder integrationen af nye danskere. Det gælder, når vi rækker ud efter ensomme unge og ældre og giver dem en plads i sociale fællesskaber. Og det gælder politisk arbejde – i forældrebestyrelsen, ejerforeningen og kommunalbestyrelsen.
 
Vi skal anerkende og understøtte den ledelse, der sker i de frivillige foreninger og styrke de frivillige lederes kompetencer, så de får de bedste forudsætninger for at løfte det ansvar, de tager på sig. Vi skal skabe de bedste rammer for at organisere og lede det frivillige arbejde, så foreningerne kan skabe resultater og virkelig gøre en forskel. Hvordan gør vi bedst det? Og hvordan sikrer vi, at vi i Danmark alle fortsat tager ansvar og bidrager med frivilligt arbejde?
 
Det er nogle af de ting, vi gerne vil sætte til debat, når vi kommer rundt i landet og sætter fokus på det at tage ansvar. Vi glæder os til at høre DIN mening, så kig ned i butikken, når vi kommer til en by nær dig.

Deltag i debatten

Ledelse af frivillige
I videoportrættet fortæller Jonas Keiding Lindholm, der er generalsekretær i Red Barnet, om, hvordan det er at lede en organisation med over 2000 frivillige, som udgør hjørnestenen i Red Barnets arbejde for at hjælpe udsatte børn i Danmark.

I portrættet fortæller Jonas Keiding Lindholm også om, hvad det er for en ansvarsfølelse, der driver ham som leder. Han siger:

"Jeg er leder, fordi jeg har en vision for en anden verden – for en bedre verden for børn. Jeg har en urokkelig tro på, at jeg ved min kraft og min evne til at få samlet kolleger og frivillige danskere omkring den vision, kan få skabt de nødvendige forandringer."

Bliv inspireret af andre frivillige