Pressemeddelelse

Søfolk giver en hjælpende hånd til færgerederierne

Lederne Søfart indgår aftaler med rederierne Forsea, Molslinjen, Scandlines og DanPilot

20. marts 2020

Aftalerne betyder, at de overenskomstfastsatte varsler for afholdelse af ferie, feriefridage og anden frihed suspenderes, så længe aftalerne kører.

Lederne på skibe har med aftalerne dermed givet afkald på rettigheder for at hjælpe færgerederierne i den svære situation, som samfundet og rederierne er kastet ud i som følge af Covid-19. 

Der er herunder indgået aftaler om vagtplanerne, så de kan ændres med kortere varsel. Det er især for Molslinjen vigtig, da de nu kun sejler med en færge på Kattegat mod førhen tre færger. 

Dette skal give rederierne større fleksibilitet.

Alle følger sundhedsstyrelsens anbefalinger

I alle aftalerne er parterne helt enige om at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger og retningslinjer.

Aftalerne gælder frem til 13. april, og for Molslinjens vedkommende til 15. april, DanPilot-aftalen løber frem til 30. april, alle med mulighed for forlængelse.

At aftalerne er kommet på plads, glæder direktør i Lederne Søfart, Sune Blinkenberg:

”Det er meget tilfredsstillende, vi kan hjælpe med at opretholde beskæftigelsen samtidig med, at rederierne holder skindet på næsen,” siger Sune Blinkenberg.

”Vi sætter pris på det store engagement, søfolkene har vist, for at få enderne til at mødes,” tilføjer Sune Blinkenberg.

For yderligere oplysninger kontakt venligst Sune Blinkenberg. Telefon 2335 2239, mail sb@ledernesofart.dk, eller Ina Bjerregaard, telefon 2065 2114, mail ib@ledernesoefart.dk