Jan Iversen

“Jeg valgte at uddanne mig til den maritime branche i håbet om, at det ville være vejen til ansvar og karriere i en tid, hvor en akademisk karriere ikke var så normal i det miljø, hvor jeg voksede op.” Den nuværende Site Manager og projektleder hos CMA CGM, Jan Iversen, begyndte sin lærdom i sømandsskab i 1977 på Sønderborg Søfartsskole som en ung mand med en enorm interesse i at udforske ny teknologi, en god evne til hurtigt at opfatte ny viden og en social tilgang til altid at gå i dialog med sine medstuderende. Faktisk er Jans favoritcitat følgende: “God kommunikation mellem interessenterne er vejen til et succesfuldt projekt”, og blandt andet den flittige forfølgelse af disse ord samt ovenstående kompetencer kickstartede hans karriere hos Mærsk efter endt uddannelse hos Svendborg Navigationsskole. 

Hos Mærsk hed den første jobtitel 3. styrmand, og dén stilling var han berettiget til at lande efter 2,5 års aspirant-tid hos Mærsk inden Svendborgs navigationsskole - en investering i erhvervslivet, der skulle vise sig at være klog.

På havet var hans tid kun lige begyndt, og snart efter sin tid hos Mærsk, blev han løjtnant i Hendes Majestæts Flåde i en 3-årig periode, hvor hans daglige arbejdsopgaver blandt andet talte at sikre beskyttelsen af det Grønlandske fiskeri. Herefter blev han løjtnant i reserven, hvorefter han pludseligt så sig selv som udstationeret i Jugoslavien under landets borgerkrig i 1991. Fra 1996 til 2002 formede han desuden karriere i Knud I Larsen, hvor han begyndte som 2. styrmand og siden blev skibsfører og inspektør.

Herefter påbegyndte han sin management-karriere hos CMA CGM, hvor han ellers førhen havde været kaptajn på en række containerskibe i deres internationale rutenet, inden han gik i land og blev Site Manager i 2008. Siden da har Jans ekspertise også været eftertragtet hos den finske gigant Wártsilä og den tyske Ørsted-konkurrent, RWE, hvor hans evner indenfor projektledelse i høj grad har ladet sig udfolde. Til sine mange bedrifter udtaler han selv: “For at begå sig indenfor den maritime branche i håbet om at nå langt, er det vigtigt at man er åben overfor nye muligheder og tager chancen, når den er der. Man skal tro på sig selv, for i Danmark kan vi godt måle os med de andre nationaliteter på markedet.” Dog lyder også en sidste, ikke-forretningsfokuseret kommentar fra ham, der bestemt ikke bør overhøres: “Husk også at leve livet”. 

Skrevet og kureret af Martin Sass Berntsen