Emily Christiansen læser til skibsfører på SIMAC: Praktiktid var positiv

Hun er positiv over sammenlægningen med Lederne: - Det bliver spændende. Jeg tror, det giver bedre service og mere tid til det enkelte medlem – og at vi får flere muligheder og tilbud.

04. maj 2018

 

Emily Christiansen

Af Lise Mortensen | Fotos: privat

Emily Birkekær Christiansen har været i praktik en gang, hvor praktikperioden var fordelt på to af Maersks containerskibe, tre måneder på Carsten Maersk og to måneder på Estelle Maersk, begge praktikperioder har været positive oplevelser:

- Det har været spændende at være ombord, og det har været rart at se, hvordan det hele fungerer i praksis – når jeg ellers kun har lært om det på skolen.

Faktisk har Emily Birkekær Christiansen været ude at sejle før, hun startede på skibsføreruddannelsen, som stewardesse i A2SEA:

- Min far er marinetekniker ved Siemens, og da jeg gik og kedede mig i mit sabbatår efter studentereksamen, foreslog han, at jeg skulle tage en hyre, og så startede jeg i A2SEA. Det maritime er et spændende erhverv, jeg kan godt lide forandringer, og at der sker noget nyt. Det var A2SEA, der ”lokkede” mig til at gå i gang med skibsføreruddannelsen.

Hvad er det vigtigste, du har lært i dine praktikperioder?
- Det vigtigste, jeg har lært i min praktikperiode, må være, hvordan livet til søs egentlig er. Her tænker jeg især sammenholdet blandt besætningen, og hvor vigtige vi hver især er for at få det hele til at fungere. Og så bestemt også den praktiske læring omkring vedligeholdelse af skibet, og hvordan man holder brovagt. Det har jeg taget med mig hjem, så jeg har kunnet fordybe mig mere teoretisk i det, tilbage på skolebænken.

Og så synes jeg, det har været fedt at få lov til at prøve en masse ting af, lave fejl og lære af dem. Det, mener jeg, er vigtigt, vi kadetter har muligheden for.

Hvad forventer du, når du er færdig med din uddannelse?/Skal du blive ved med at sejle – eller tror du, at du går i land?
- Jeg håber på forsat at sejle ved Mærsk Line, når jeg er færdiguddannet. Hvor længe, jeg tænker at sejle, det ved jeg ikke endnu, da jeg efterhånden synes, jobmulighederne i land også er utrolig spændende.

Synes du, at uddannelsen er opdateret – også ift. ledelsesværktøjer? Er der noget, du synes, burde være anderledes?
- Jeg synes, uddannelsen er opdateret til en grænse. Verden udvikler sig hele tiden mere og mere teknologisk, og vi bruger flere computerprogrammer til søs. Jeg savner noget mere teknisk undervisning, men jeg har stadig en del semestre tilbage, så det kan nås endnu. Men jeg oplever, at den maritime branche bevæger sig mere over i teknologien, og vi langsomt får mere af det på skolen.

Jeg har ikke haft så meget ledelsesundervisning endnu, da det først kommer på senere semestre. Men jeg har allerede har fået en lille smagsprøve af det, og det virker som et område, der er utrolig spændende, og jeg glæder mig til at få en masse ledelsesværktøjer, jeg kan bruge til søs.

Hvad tænker du/oplever du ift., at du er kvinde i en mandefag?
- Jeg oplever det ikke som et stort problem at være en kvinde i et mandefag. De kollegaer, jeg har sejlet med, har alle haft en positiv indstilling til kvinder i faget – og det er jo fedt!

Og det er det samme, jeg oplever på SIMAC. Vi behandler hinanden ens.