Mit Lederne

Ligestilling og kvinder i ledelse

Kvinder og ledelse

01. februar 2002

Undersøgelsen viser blandt andet, at stadig flere kvinder i dag vælger og opnår en lederstilling. Alligevel er der stadig bemærkelsesværdigt få kvinder i lederstillinger.

På trods af at stadig flere kvinder bliver ledere, er der endnu en meget skæv kønsfordeling. Omkring 80 procent af alle lederstillinger besættes i dag af mænd. Der er dog tegn på, at fortsat flere kvinder vælger lederkarrieren, og blandt de helt unge er hver tredje af lederne en kvinde.

72 procent svarer, at kvinder er bedre end mænd til at skabe et godt psykisk arbejdsmiljø. Også når det gælder spørgsmålene om, at få det bedste ud af medarbejderne, at informere og kommunikere samt at have mange bolde i luften på en gang vurderer kvinderne sig selv som bedre end deres mandlige kolleger.

En del kvinder synes, at der er for mange fordomme om, at det umuligt at have små børn samtidig med en lederkarriere.

De kvindelige ledere er blevet bedt om at pege på forhold, der kunne ændres, så der ville komme flere kvindelige ledere: Mulighed for en mere fleksibel arbejdstid og større synlighed omkring, hvad kvindelige ledere kan bidrage med på virksomhederne.

Se hele undersøgelsen (pdf)