Mit Lederne

Lederjobbet

Virksomhedskultur og værdier

01. september 2004

Undersøgelsen belyser, hvilke faktorer der påvirker virksomhedernes resultater, når det gælder blandt andet overskud, medarbejdertilfredshed, sygefravær, medarbejdergennemstrømning og effektivitet.

Lederne i undersøgelsen er blevet bedt om at karakterisere virksomhedskulturen. Spørgsmålene er koncentreret omkring medarbejdernes vilje og evne til at handle og omstille sig.

Et af hovedformålene med undersøgelsen er at analysere sammenhængen mellem, hvordan virksomhederne handler og en række "resultater". De resultater, der behandles nærmere, er spørgsmålet om medarbejdertilfredshed, medarbejdergennemstrømning, sygefravær, effektivitet og indtjening.

Undersøgelsen viser en snæver sammenhæng mellem virksomhedens arbejdskultur, og i hvilket tempo medarbejderne vælger at søge væk. Af de virksomheder, der har en høj grad af forandringsparathed, er det 71 procent, hvor det er mindre end 5 procent af medarbejderne, som søger væk i løbet af et år. Omvendt er det kun 10 procent af virksomhederne, som har sagt farvel til mere end 10 procent af medarbejderne inden for det seneste år.

Se hele undersøgelsen (pdf)