Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Innovation og ledelse

01. december 2010

Undersøgelsen søger at belyse, hvordan lederne føler sig klædt på til innovationsledelse, om de har deltaget i uddannelse eller anden kompetenceudvikling i innovationsledelse, og hvilke barrierer de ser i forhold til innovation, både i deres job og virksomheden som helhed.

Undersøgelsen viser blandt andet, at innovation har en fremtrædende rolle i virksomhedernes strategi og som følge deraf i lederens job. Der er altså i stigende grad krav om, at lederne har kompetencer indenfor innovationsledelse. Det synes dog ikke at betinge, at lederne også får efteruddannelse indenfor området.

78 procent af respondenterne har ikke deltaget i efteruddannelse med fokus på innovationsledelse, mens 63 procent svarer at det er vigtigt eller meget vigtigt for dem at deltage i efteruddannelse med fokus på innovationsledelse. Desuden mener 50 procent ligefrem, at de savner efteruddannelse i innovationsledelse.

Udover ledernes efteruddannelse belyser undersøgelsen også, hvor lederne mener, at innovationsindsatserne kunne gøres bedre i deres virksomheder.

Se hele undersøgelsen (pdf)