Mit Lederne

Presse og Nyheder

Bachelorer på arbejdsmarkedet

Med Bachelorløftet har en lang række virksomheder og organisationer – herunder Lederne – skrevet under på, at de vil være med til at skabe flere jobmuligheder for bachelorer på det danske arbejdsmarked. Her kan du finde inspiration, hvis du også er klar på at byde bachelorer velkommen på arbejdsmarkedet.

I december 2018 indgik VLAK-regeringen den politiske aftale ’Mere fleksible universitetsuddannelser’. I aftalen lå det såkaldte Bachelorløfte, som Lederne og over 100 andre virksomheder og organisationer tilsluttede sig for at give studerende en større vekselvirkning mellem studieliv og arbejdsliv. Som organisation vil Lederne gerne bidrage aktivt til, at de studerende får prøvet kræfter med erhvervslivet, ligesom det er et mål for Lederne, at ledere i de danske virksomheder har tilstrækkeligt med kvalificerede kandidater, når de skal rekruttere.

Er du også klar på at byde bachelorer velkommen på arbejdsmarkedet, kan du finde inspiration her. Mød to bachelorer, der tog et job lige efter de blev færdige. Én er leder i dag, mens en anden har besluttet sig for nu at læse videre på kandidatuddannelsen. Du får også gode råd til, hvordan du kan gribe det an, hvis du vil gå nye veje, næste gang du ansætter.

Fra bachelor til leder

Som teamchef for fem medarbejdere med ansvar for Ledernes digitale markedsføring er karrieren i fuld gang for Martin, der har en professionsbachelor med i bagagen.

Bachelor med erhvervserfaring klar til kandidat

Efter et par år på arbejdsmarkedet er Anne nu tilbage på kandidatstudiet – mange erfaringer rigere, top-motiveret og helt skarp på, hvilken retning, der er den rette nu.

Få mere viden om Bachelorløftet

Bachelorløftet

Ledernes pressemeddelelse om Bachelorløftet.

Håndtryk

Debatindlæg af chefkonsulent i Lederne, Christina Laugesen.

Universitet

Information om Bachelorløftet fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

kompetenceudvikling til dig