Helt nødvendige lån til virksomheder

Dagens hjælpepakke til virksomheder er helt nødvendig for at komme gennem krisen. Grænsen for lønkompensation bør samtidig hæves, mener Ledernes Hovedorganisation.

29. januar 2021

Det er helt nødvendigt, at danske virksomheder får hjælp til at klare de kommende betalinger af a-skat og moms, som ellers truer mange virksomheders eksistens. Det er derfor godt, at regeringen har lyttet til de nødråb, der er udsendt fra dansk erhvervsliv, lyder det fra Ledernes Hovedorganisation i en kommentar til den hjælpepakke, regeringen fremlagde her til morgen.

- Nu handler det om at få aftalen forhandlet på plads hurtigt og få pengene ud til virksomhederne. For hjælpen er ikke noget værd, før den når frem, siger cheføkonom Niklas Praefke, Ledernes Hovedorganisation.

Han peger dog på, at der mangler et helt centralt punkt i regeringens forslag.

- Mange selvstændige er tvunget til at lukke deres virksomhed. De må tage til takke med en støtte, som er langt lavere end støtten til almindelige lønmodtagere. Det er på ingen måde rimeligt. Derfor håber vi, at Folketingets øvrige partier vil presse på for at sidestille kompensationen til selvstændige og lønmodtagere, siger Niklas Praefke.

Generelt appellerer Ledernes Hovedorganisation kraftigt til, at lønkompensationsordningen forbedres, så det bliver muligt at få en højere kompensation.

- Det er meget, meget dyrt at betale løn til de ansatte, når virksomheden er lukket, og omsætningen er forsvundet. For at forhindre en ny bølge af fyringer er det nødvendigt med et endnu mere finmasket sikkerhedsnet under de kriseramte virksomheder. Derfor bør lønkompensationsordningen forbedres ved at hæve loftet for den maksimale kompensation fra de nuværende 30.000 kr. til mindst 40.000 kr., siger Niklas Praefke.

Kontaktoplysninger

nip
Niklas Praefke
Cheføkonom
Telefon: 2428 2452
Mail: nip@lho.dk
Morten_Bonde_Pedersen_mini_1
Morten Bonde Pedersen

Pressekonsulent
Mobil: 2948 4086
E-mail: mpe@lho.dk